Ana içeriğe atla

MERCİMEK FAVA



Masalarınızı farklı lezzetlerle süslemek isterseniz deneyebilirsiniz. Kolay, hafif, her yemeğin yanına uygun bir zeytinyağlı lezzet...

Bakla yerine mercimek...

MALZEMELER
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet soğan 
3 diş sarımsak
1 su bardağı kırmızı mercimek
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı zerdeçal
Üstü için;
1 adet kırmızı soğan 
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tutam tuz
1/4 demet dereotu ( isteğe bağlı )
Doğradığınız soğan ve sarımsakları zeytinyağında yumuşayana dek kavurun. Yıkanmış, süzülmüş mercimek, tuz, karabiber ve kimyonu ekleyip 1-2 dakika daha kavurun. Üzerine iki parmak geçecek kadar su ilave edip mercimekler yumuşayana dek pişirin.
Pişen mercimeğin üzerine zerdeçal ilave edip blenderdan geçirin ve pürüzsüz bir hale gelen karışımı yağlanmış derin bir kaba aktarın. Rengini biraz daha sarı yapmak için zerdeçal ekliyoruz, tadına etki etmiyor...
Soğuduktan sonra servis yapana kadar buzdolabında dinlendirin.
Üstü için ince ince doğradığınız kırmızı soğanları zeytinyağında kavurun. Tuzla tatlandırıp ocaktan alın.
Buzdolabında beklettiğiniz mercimek favayı servis tabağına ters çevirip çıkarın.
Üzerine kavrulmuş kırmızı soğan ve ince doğradığınız dereotlarını serpiştirip servis edin... Dereotu isteğe bağlı, bu sefer bende yoktu...

 

 

 

AFİYET OLSUN

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KAÇ BARDAK, KAÇ KAŞIK, KAÇ GRAM

BESİN SU BARDAĞI ÇAY BARDAĞI KAHVE FİNCANI ÇORBA KAŞIĞI Su 250 g 100 g 75 g 15 g Süt 250 g 100 g 75 g 15 g Toz şeker 200 g 80 g 70 g 20 g Pirinç 250 g 100 g 70 g 15 g Bulgur 200 g 75 g 60 g 20 g Fasulye 200 g 75 g 60 g Mercimek 200 g 75 g 60 g 15 g İrmik 180 g 70 g 55 g 12 g Pudra şekeri 110 g 50 g 30 g 12 g Toz şeker 170 g 75 g 60 g 15 g Nişasta 50 g 30 g 10 g Un 110 g 50 g 30 g 12 g Galeta unu 120 g 60 g 40 g 10 g Kaşar peyniri(rende) 90 g 40 g 30 g 4 g Süt 200 g 100 gr 65 g 15 g Krema 210 g 110 g 70 g Yoğurt ...

BUĞDAYSIZ AŞURE

Bereketlensin evler... Mis gibi aşure koksun bütün odalar... Az ya da çok... Yapmak isterim her sene... Ama aşureyi  sevip de yiyemiyorsanız buğdaydan dolayı yani gluten alerjiniz varsa pirinç kullanın buğday yerine. MALZEMELER 2 su bardağı pirinç ½ su bardağı nohut ½ su bardağı fasulye 2 su bardağı şeker 5-6 tane karanfil ( suda bekletin ) Kuru incir, kuru kayısı, kuru üzüm ( suda bekletin ) Ceviz içi, fındık içi, tarçın ve kendi zevkiniz ve alışkalıklarınıza göre başka şeyler de ilave edebilirsiniz. Pirinci 15 su bardağı su ile kaynatmaya başlayın. Su oranını kendinize göre ayarlayabilirsiniz. Buğday taneleri yumuşamaya başlayınca, yine akşamdan ıslattığınız ve haşladığınız nohut ve fasulyeyi ilave edin ve beraber kaynatın. Nohutun kabuklarını da ayıklayabilirseniz daha güzel olur. Şekerini de ilave edin. Pişdiğinden ve iyice birbirleri ile özleştiğinden emin olduktan sonra ateşi söndürün. Küçük küçük doğradığınız ve suda beklettiğiz ...

ÇİN LAHANASINDAN SARMA

Lahana sarması ama lahanası biraz değişik, en azından ben ilk defa gördüm buralara gelince. Yer değişikliğinin bu gibi faydalarını da görmek gerekir diye kendime  hatırlatıyorum bu yazıyı yazarken. Belki her yerde vardır ama benim dikkatimi son zamanlarda çeken bir lahana bu; Çin Lahanası... Ben lahana sarmasını çok sık yapmam ama yapmam gereken zamanlar da oluyor tabii, lezzetli bir yemek sonuçta. Güzel yapılmış bir lahana sarmasını yemek de çok zevklidir ayrıca. Bunun için de güzel bir lahana bulmak gerekir, işte bundan dolayı buradaki arkadaşlar ile uzun zamandır arayış içindeydik, denemeler ve tavsiyeler sonucunda bize en yakın lezzeti verecek olan lahanayı bulduk. Şimdi herkes Çin Lahanasını kullanıyor ve çok da memnunuz. Kolay sarılabilir olması ise en güzel tarafı... Bizim lahanalarımıza göre biraz küçük ama olsun hiç fire vermeden sarılabiliyor, en içte kalan göbek kısmı da salatalarda çok lezzetli oluyor. Bu salatayı da bir başka tarifte anlatırım... MALZEMELER ...