Masalarınızı farklı lezzetlerle süslemek isterseniz deneyebilirsiniz. Kolay, hafif, her yemeğin yanına uygun bir zeytinyağlı lezzet...
Bakla yerine mercimek...
MALZEMELER
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet soğan
3 diş sarımsak
1 su bardağı kırmızı mercimek
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı zerdeçal
Üstü için;
1 adet kırmızı soğan
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tutam tuz
1/4 demet dereotu ( isteğe bağlı )
Doğradığınız soğan ve sarımsakları zeytinyağında yumuşayana dek kavurun. Yıkanmış, süzülmüş mercimek, tuz, karabiber ve kimyonu ekleyip 1-2 dakika daha kavurun. Üzerine iki parmak geçecek kadar su ilave edip mercimekler yumuşayana dek pişirin.
Pişen mercimeğin üzerine zerdeçal ilave edip blenderdan geçirin ve pürüzsüz bir hale gelen karışımı yağlanmış derin bir kaba aktarın. Rengini biraz daha sarı yapmak için zerdeçal ekliyoruz, tadına etki etmiyor...
Soğuduktan sonra servis yapana kadar buzdolabında dinlendirin.
Üstü için ince ince doğradığınız kırmızı soğanları zeytinyağında kavurun. Tuzla tatlandırıp ocaktan alın.
Buzdolabında beklettiğiniz mercimek favayı servis tabağına ters çevirip çıkarın.
Üzerine kavrulmuş kırmızı soğan ve ince doğradığınız dereotlarını serpiştirip servis edin... Dereotu isteğe bağlı, bu sefer bende yoktu...
AFİYET OLSUN
Yorumlar
Yorum Gönder