Ana içeriğe atla

KESTANELİ PASTA

Yeni yılı tatlı tatlı karşılamak için olsa gerek bir pasta ya da tatlı bir lezzet oluyor sofralarda. Biraz da süslü bir lezzet oluyor güne özel. Olması şart değil tabii ama gözler arıyor.

Özenerek yapılan tatlı ve pasta tariflerini çokça görüyorum bu zamanlarda ve neredeyse hepsini yapmak istiyorum, çoğunu da görüntüsünden dolayı denemek istiyorum. Yapanların ellerine sağlık, güzel bir pasta yapmak gerçekten kolay değil.

Ben de yapabildiğim kadar yapmaya çalışıyorum. Bu sefer bir kek tarifini pasta gibi yaptım. Hafif nemli bir kek, aslı kakaolu ama sade yapmak istedim ve arasına kestane parçaları ilave ettim.

MALZEMELER
Kek için
4 tane yumurta
1,5 su bardağı şeker
1,5 su bardağı süt
1,5 su bardağı sıvı yağ
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2,5 su bardağı un

Yumurta ve şekeri köpük olana kadar mikserle çırpın ve diğer malzemeleri ekleyerek karıştırmaya devam edin. Oluşan kek hamurunu ikiye ayırın ve yağlı kâğıt serdiğiniz yuvarlak kek kalıbında önce birini sonra da diğerini 180 dereceye ısınmış fırında üstü pembeleşene kadar pişirin. Sonuçta iki tane yuvarlak kekiniz oluyor.



 

Kreması için

3 su bardağı süt

4 yemek kaşığı un

4 yemek kaşığı nişasta

3 yemek kaşığı şeker

50 g beyaz çikolata

2 paket vanilya

4 yemek kaşığı Maskarpon peyniri

Ve

Yeteri kadar Hindistan cevizi

Un, süt ve şekeri bir tencereye alın ve kaynayana kadar karıştırarak pişirin. Kaynadıktan sonra ocaktan alın ara ara karıştırarak ılımasını bekleyin. Ilıyınca vanilya, beyaz çikolata ve Maskarpon peynirini ekleyerek mikserle çırpın ve pürüzsüz bir krema elde edin, dolapta soğutun.


Pastanın ara katmanı için;

1 su bardağı yarı haşlanmış ve soyulmuş kestane

½ çay bardağı şeker
1 çay bardağı su

Kestaneleri şeker ve su ile bir tencereye koyun ve kaynadıktan sonra kısık ateşte kestaneler yumuşayıncaya kadar pişirin, ocaktan alın ve suyunu süzdükten sonra soğumaya bırakın.

Yuvarlak keklerinizi halka bir kalıpla kenarlarının düzlenmesi için kesebilirsiniz. Aslında çok gerek kalmıyor, yuvarlak kalıpta piştiği için kekler düzgün oluyor.

Yuvarlak kekin birini servis tabağınıza yerleştirin ve üstüne krema sürdükten sonra kestane parçalarını eşit bir şekilde dağıtın. İkinci kekinizi kestaneli kremanın üstüne yerleştirin, kenarlarından düzeltin ve kalan kremanızla pastanın her tarafını kaplayın.

Ve Hindistan cevizi ile üstünü kaplayın,

Pastanızın üstünü istediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz. Ben süt topları tarifi ile bir kardan adam yaptım.

Beyaz çikolatayı benmari olarak eritmek için ufak bir sıkma torbasının içine koyduktan sonra kaynar su ile doldurduğum derin bir tas içinde beklettim sonra bir çubuk üzerinde çizgiler halinde şekiller çizerek ağaç şekli verdim. Ve pastanın üstüne Hindistan cevizi tozu serptim. 
Bu pastanın kekini kakaolu da yapabilirsiniz. Kek malzemelerinin içine 4 yemek kaşığı kakao ekleyerek karıştırın. Ve aynı krema ile süsleyin.

Sade ya da kakaolu ikisi de tam bir ev pastası oluyor...




AFİYET OLSUN





Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KAÇ BARDAK, KAÇ KAŞIK, KAÇ GRAM

BESİN SU BARDAĞI ÇAY BARDAĞI KAHVE FİNCANI ÇORBA KAŞIĞI Su 250 g 100 g 75 g 15 g Süt 250 g 100 g 75 g 15 g Toz şeker 200 g 80 g 70 g 20 g Pirinç 250 g 100 g 70 g 15 g Bulgur 200 g 75 g 60 g 20 g Fasulye 200 g 75 g 60 g Mercimek 200 g 75 g 60 g 15 g İrmik 180 g 70 g 55 g 12 g Pudra şekeri 110 g 50 g 30 g 12 g Toz şeker 170 g 75 g 60 g 15 g Nişasta 50 g 30 g 10 g Un 110 g 50 g 30 g 12 g Galeta unu 120 g 60 g 40 g 10 g Kaşar peyniri(rende) 90 g 40 g 30 g 4 g Süt 200 g 100 gr 65 g 15 g Krema 210 g 110 g 70 g Yoğurt

ÇİLEKLİ, MUZLU KEK

Çilek sevmeyen yoktur diyemeyeceğim çünkü sevmeyenler olduğunu biliyorum. Çilek sevmediklerini ilk öğrendiğim zaman inanamamıştım. Çileğin sevilmeme ihtimalini hiç aklıma getirmediğimi o zaman fark ettim. Bu sebebten, çilek sevmeyenler sadece muzlu yapabilir... Ve en çok sevdiğim kek hamuru çilek ve muzla birleşince çok güzel bir kek çıktı ortaya. Denemelisiniz... Ilık ılık yiyebilirsiniz ya da meyveli olduğu için buzdolabında tutarsanız, dolaptan çıkarıp soğuk soğuk da yiyebilirsiniz. Soğuk yemek daha çok hoşuma gitti... Bu kek hamuru suyla yapılan kek hamuru. İçine istediğiniz malzemeleri ilave edebilirsiniz... MALZEMELER   4 tane yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı su 3 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya Yeteri kadar muz ve çilek ( miktarı size bağlı ) Yumurta ve şekeri iyice çırptıktan sonra diğer malzemeleri de ilave edip karıştırın. Ufak ufak doğradığınız muzları da ilave edin ve ezmeden yavaşca karıştırın. Yağl

BUĞDAYSIZ AŞURE

Bereketlensin evler... Mis gibi aşure koksun bütün odalar... Az ya da çok... Yapmak isterim her sene... Ama aşureyi  sevip de yiyemiyorsanız buğdaydan dolayı yani gluten alerjiniz varsa pirinç kullanın buğday yerine. MALZEMELER 2 su bardağı pirinç ½ su bardağı nohut ½ su bardağı fasulye 2 su bardağı şeker 5-6 tane karanfil ( suda bekletin ) Kuru incir, kuru kayısı, kuru üzüm ( suda bekletin ) Ceviz içi, fındık içi, tarçın ve kendi zevkiniz ve alışkalıklarınıza göre başka şeyler de ilave edebilirsiniz. Pirinci 15 su bardağı su ile kaynatmaya başlayın. Su oranını kendinize göre ayarlayabilirsiniz. Buğday taneleri yumuşamaya başlayınca, yine akşamdan ıslattığınız ve haşladığınız nohut ve fasulyeyi ilave edin ve beraber kaynatın. Nohutun kabuklarını da ayıklayabilirseniz daha güzel olur. Şekerini de ilave edin. Pişdiğinden ve iyice birbirleri ile özleştiğinden emin olduktan sonra ateşi söndürün. Küçük küçük doğradığınız ve suda beklettiğiz  incir