Ana yemek, soğuk, sıcak... Sanırım bir tek tatlısı yok, vardır belki de...
Bu tarifte salatanın içine eklenen malzemeler her patates salatasında olduğu gibi.
Patatesleri haşlayın, soğuduktan sonra kabuklarını soyup ufak küpler halinde doğrayın.
2 tane kuru soğanı ince ince doğrayarak 2 yemek kaşığı zeytinyağı koyduğunuz tavada orta ateşte yumuşatın, 2 yemek kaşığı salçayı ekleyerek karıştırın, soğanlar yumuşamaya başlayınca doğradığınız haşlanmış patatesleri de ekleyin.
Patatesler yavaş yavaş kavrulunca soğanlı, salçalı patateslerinizi başka bir kaba alın, tuz, karabiber, sumak ekleyin ve iyice karıştırın. Yarım limon suyunu da ekleyin, isterseniz daha da ilave ederek karıştırın. Baharatları damak zevkinize göre attırabilirsiniz.
Patates miktarına uygun olarak taze soğanı, maydanozu, dereotunu, taze naneleri yıkayın ve ince ince doğrayın. 5-6 patates için ufak bir demet maydanoz, 2-3 sap dereotu, 2 dal nane yeterli olur ama seviyorsanız daha fazla doğrayabilirsiniz.
Doğradığınız yeşillikleri de patates karışımına ilave edin ve malzemeler karışana kadar karıştırın.
Bu kadar pratik bir salata...
AFİYET OLSUN
Yorumlar
Yorum Gönder