Kek ama pasta olarak da sunabilirsiniz, yumuşak, hoş bir dokusu var.
Yıl sonu için üstüne krema ya da çikolata sos ile hoş bir tatlı olabilir sofralarınızı süsleyen...
Bu kek dilimlendiğinde oluşan görüntüsünden dolayı bu ismi almış.
Benimki biraz az dalgalı oldu, çünkü ben üstünün de desenli olmasını istedim. Eğer üstüne eklediğiniz kakaolu karışımı eşit bir şekilde dağıtırsanız dilimlendiğinde daha çok kakao dalgası olur. Ben kakaolu karışımı çizgiler halinde ekledikten sonra aradaki boşlukları kapatmadım, bu şekilde desenli oldu.
MALZEMELER
4 tane yumurta sarısı
2 çorba kaşığı toz şeker
¾ çay bardağı sıvı yağ
¾ çay bardağı süt
1 çay bardağı un
4 tane yumurta akı
½ çay bardağı toz şeker
1,5 çorba kaşığı kakao
3 çorba kaşığı ılık su
Ve
2 yemek kaşığı çikolata sos ya da kestane püresi ya da çikolatalı krema
Kestane Püresi için;
2 su bardağı orta haşlanmış kestane
1/2 çay bardağı şeker
1 su bardağı su
Ve sonradan eklemek için 2-3 yemek kaşığı süt
Ayrı bir kapta yumurta beyazlarını mikserle çırpın ve yavaş yavaş şekeri ekleyerek katı kıvamlı bir beyaz köpük elde edin.
Beyaz köpükten 2-3 kaşık alarak yumurta sarılarıyla oluşturduğunuz karışama ekleyin ve yavaş yavaş karıştırdıktan sonra bu karışımı beyaz yumurta köpüğüne ekleyerek yavaş yavaş karışana kadar karıştırın. Bu karışımdan ¾ su bardağı ayırın.
Ayrı bir kapta kakao ve ılık suyu karıştırın, ayırdığınız kek hamurunu bu karışıma ekleyerek iyice karıştırın.
25x25 cm büyüklüğünde kare borcama yağlı kağıt serin ve sade kek hamurunuzu her yere eşit bir şekilde boşaltın. Kakaolu karışımı isterseniz bir sıkma torbası ile ya da bir sos kabı ile ince çizgiler halinde sade kek hamurunun üstüne ekleyin.
Sonra tahta bir kaşığın sapı yardımı ile kekin üstünde, ucunu hiç kaldırmadan uzunlamasına ve enlemesine çizgiler çizin.
150 dereceye ısınmış fırında 25 dakika pişirin.
Fırından çıkarın ve 5 dakika dinlendirin. Üstüne bir yağlı kâğıt koyarak dikkatlice keki ters çevirin.
Kekin beyaz kısmı üste gelmeli.
Hazırladığınız sürme çikolatayı, çikolatalı kremayı... İstediğiniz her şey olabilir, ortasına daha fazla olacak şekilde sürün. Ortasını boş da yapabilirsiniz...
Yağlı kâğıt yardımı ile kenarlarından yuvarlayarak rulo yapın.
Kestane püresi için orta haşladığınız kestaneleri, şekeri ve suyu bir tencereye alın, kaynadıktan sonra kısık ateşte kestaneler yumuşayıncaya kadar pişirin. Ocaktan alın, suyunu süzün ve blendırdan geçirin. Kıvamını ayarlamak için 2-3 yemek kaşığı süt ekleyebilirsiniz. Sürülebilir bir kıvamda olması iyi olur.
Evet biraz aşamaları olan bir tarif ama zor değil, sonunda hoş bir görüntüsü olan lezzetli bir kek servis ederek sevdiklerimizle sohbet etmek her şeye değer...
AFİYET OLSUN
Yorumlar
Yorum Gönder