Az malzemeli ama lezzetli. Lezzeti tabii ki mantardan... Chanterelle yani Sarı Kız mantarının lezzetini, görüntüsünü ve aynı zamanda rengini de severim...
Aslında mantarların hepsini severim, yemek olarak sonra gelir. Onların, yaprakların ve çimenlerin arasından yukarıya doğru çıktığını görmek daha doğrusu fark etmek anlık mutluluk verir bana. Bu nedenle doğada yürüyüş yaparken gözüm sürekli toprakta, yaprakların arasında mantar ararım. O kadar çok çeşidi var ki...
Ve kokuları, toprak kokar, tazelik kokar...
MALZEMELER
2 yemek kaşığı zeytinyağı
½ kg mantar
1 çorba kasesi doğranmış pırasa
1 çorba kasesi doğranmış patates
½ çay bardağı krema
1 tane yumurta
1 su bardağı rendelenmiş kaşar
Yeteri miktarda tuz, karabiber
Mantarları, pırasa ve patates ile zeytinyağında biraz yumuşayıncaya kadar kavurun, tuz ve karabiber ekleyerek ocaktan alın ve ılımasını bekleyin.
Yumurta ve kremayı çırpın, kaşar peynirinden iki kaşık alarak ekleyin, karıştırın. Bu karışımı mantarlı karışımın üzerine ilave edin ve karıştırın. Bir fırın kabına eşit bir şekilde yerleştirin. Kalan kaşarları da üzerine dağıtın. 190 dereceye ısınmış fırında üstü kızarana kadar pişirin.
Mantarları genelde yıkamak istemiyorum çünkü pişerken sulanıyor ve lezzeti kayboluyor, silmeyi ya da üst kabuğunu soymayı tercih ediyorum ama çok topraklıysa tabii ki çok suda bırakmadan yıkayıp kuruluyorum.
AFİYET OLSUN
Yorumlar
Yorum Gönder