Bu kurabiyede olduğu gibi ufak değişikliklerle bildiğimiz lezzetleri farklı bir şekilde sunabiliriz.
Benmari olarak erittiğimiz çikolata ve üstüne Hindistan cevizi ilavesiyle farklı bir kurabiye ortaya çıkıyor. Bildiğiniz bir kurabiye tarifine de uygulayabilirsiniz. Tarif için fatmayzr_ sayfasına teşekkür ederim.
MALZEMELER
250 g tereyağı (oda sıcaklığında)
½ çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı pudra şekeri
1 tane yumurta
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya
4 su bardağı un
Üstü için;
1 çay bardağı Hindistan cevizi
100 g benmari usulü eritilmiş sütlü çikolata
Un hariç bütün malzemeleri karıştırdıktan sonra unu yavaş yavaş ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin. Ceviz büyüklüğünde parçalar alarak yuvarlak şekiller verin ve yağlı kâğıt serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirin. 180 dereceye ısınmış fırında15 dakika pişirin ve soğumasını bekleyin.
Soğuyan kurabiyeleri benmari olarak erittiğiniz çikolataya ve sonra da Hindistan cevizine batırın.
AFİYET OLSUN
Yorumlar
Yorum Gönder