Ana içeriğe atla

BİBERLİ SİNKONTA

Tatlısı elbette ki çok güzel olur ama bir de böyle denemekten bir zarar gelmez, yeni bir lezzetle tanışmak iyidir. En az tatlısı kadar lezzetli.

Tatlısı, böreği ve mezesi, balkabağının her hali denenebilir...

MALZEMELER

½ kg balkabağı

3 tane kuru soğan

1 yemek kaşığı biber salçası

2 yemek kaşığı zeytinyağı

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

½ çay bardağı su

Üstü için;

1 su bardağı süzme yoğurt

2 diş sarımsak

2 yemek kaşığı zeytinyağı

1 yemek kaşığı kuru nane

1 tatlı kaşığı biber salçası

Ve

5-6 tane kuru kırmızı biber

2 yemek kaşığı zeytinyağı

1 su bardağı sıcak su

Halkalar halinde doğradığınız kuru soğanları salça ile zeytinyağında biraz yumuşatın ve doğradığınız kabakları ekleyin. Biraz kavurduktan sonra ocaktan alarak bir tepsiye aktarın. Tuz, karabiber ve su ilave ederek karıştırın, 190 dereceye ısınmış fırında 20 dakika pişirin.

Fırından çıkarın servis tabağına alıp soğumasını bekleyin.

Soğuduktan sonra yoğurdunuzu ezdiğiniz sarımsaklarla karıştırın ve kabakların üstüne eşit şekilde dağıtın. 

Ve zeytinyağında salça ile hafif kavurduğunuz naneleri üstüne gezdirin.

Bu haliyle de çok lezzetli ama acı severler bir de kuru kırmızı biberlerle deneyebilir;

Kuru kırmızı biberlerinizi sıcak suda beklettikten sonra kurulayın ve zeytinyağında kavurun.

Kavurduğunuz biberleri hazırladığınız tabağın üstüne yerleştirin.

Bir gün sonra daha da lezzetleniyor...




AFİYET OLSUN




Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KAÇ BARDAK, KAÇ KAŞIK, KAÇ GRAM

BESİN SU BARDAĞI ÇAY BARDAĞI KAHVE FİNCANI ÇORBA KAŞIĞI Su 250 g 100 g 75 g 15 g Süt 250 g 100 g 75 g 15 g Toz şeker 200 g 80 g 70 g 20 g Pirinç 250 g 100 g 70 g 15 g Bulgur 200 g 75 g 60 g 20 g Fasulye 200 g 75 g 60 g Mercimek 200 g 75 g 60 g 15 g İrmik 180 g 70 g 55 g 12 g Pudra şekeri 110 g 50 g 30 g 12 g Toz şeker 170 g 75 g 60 g 15 g Nişasta 50 g 30 g 10 g Un 110 g 50 g 30 g 12 g Galeta unu 120 g 60 g 40 g 10 g Kaşar peyniri(rende) 90 g 40 g 30 g 4 g Süt 200 g 100 gr 65 g 15 g Krema 210 g 110 g 70 g Yoğurt

ÇİLEKLİ, MUZLU KEK

Çilek sevmeyen yoktur diyemeyeceğim çünkü sevmeyenler olduğunu biliyorum. Çilek sevmediklerini ilk öğrendiğim zaman inanamamıştım. Çileğin sevilmeme ihtimalini hiç aklıma getirmediğimi o zaman fark ettim. Bu sebebten, çilek sevmeyenler sadece muzlu yapabilir... Ve en çok sevdiğim kek hamuru çilek ve muzla birleşince çok güzel bir kek çıktı ortaya. Denemelisiniz... Ilık ılık yiyebilirsiniz ya da meyveli olduğu için buzdolabında tutarsanız, dolaptan çıkarıp soğuk soğuk da yiyebilirsiniz. Soğuk yemek daha çok hoşuma gitti... Bu kek hamuru suyla yapılan kek hamuru. İçine istediğiniz malzemeleri ilave edebilirsiniz... MALZEMELER   4 tane yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı su 3 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya Yeteri kadar muz ve çilek ( miktarı size bağlı ) Yumurta ve şekeri iyice çırptıktan sonra diğer malzemeleri de ilave edip karıştırın. Ufak ufak doğradığınız muzları da ilave edin ve ezmeden yavaşca karıştırın. Yağl

ÇİN LAHANASINDAN SARMA

Lahana sarması ama lahanası biraz değişik, en azından ben ilk defa gördüm buralara gelince. Yer değişikliğinin bu gibi faydalarını da görmek gerekir diye kendime  hatırlatıyorum bu yazıyı yazarken. Belki her yerde vardır ama benim dikkatimi son zamanlarda çeken bir lahana bu; Çin Lahanası... Ben lahana sarmasını çok sık yapmam ama yapmam gereken zamanlar da oluyor tabii, lezzetli bir yemek sonuçta. Güzel yapılmış bir lahana sarmasını yemek de çok zevklidir ayrıca. Bunun için de güzel bir lahana bulmak gerekir, işte bundan dolayı buradaki arkadaşlar ile uzun zamandır arayış içindeydik, denemeler ve tavsiyeler sonucunda bize en yakın lezzeti verecek olan lahanayı bulduk. Şimdi herkes Çin Lahanasını kullanıyor ve çok da memnunuz. Kolay sarılabilir olması ise en güzel tarafı... Bizim lahanalarımıza göre biraz küçük ama olsun hiç fire vermeden sarılabiliyor, en içte kalan göbek kısmı da salatalarda çok lezzetli oluyor. Bu salatayı da bir başka tarifte anlatırım... MALZEMELER Soğa