Tatlısı elbette ki çok güzel olur ama bir de böyle denemekten bir zarar gelmez, yeni bir lezzetle tanışmak iyidir. En az tatlısı kadar lezzetli.
Tatlısı, böreği ve mezesi, balkabağının her hali denenebilir...
MALZEMELER
½ kg balkabağı
3 tane kuru soğan
1 yemek kaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
½ çay bardağı su
Üstü için;
1 su bardağı süzme yoğurt
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı biber salçası
Ve
5-6 tane kuru kırmızı biber
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı sıcak su
Halkalar halinde doğradığınız kuru soğanları salça ile zeytinyağında biraz yumuşatın ve doğradığınız kabakları ekleyin. Biraz kavurduktan sonra ocaktan alarak bir tepsiye aktarın. Tuz, karabiber ve su ilave ederek karıştırın, 190 dereceye ısınmış fırında 20 dakika pişirin.
Fırından çıkarın servis tabağına alıp soğumasını bekleyin.
Soğuduktan sonra yoğurdunuzu ezdiğiniz sarımsaklarla karıştırın ve kabakların üstüne eşit şekilde dağıtın.
Ve zeytinyağında salça ile hafif kavurduğunuz naneleri üstüne gezdirin.
Bu haliyle de çok lezzetli ama acı severler bir de kuru kırmızı biberlerle deneyebilir;
Kuru kırmızı biberlerinizi sıcak suda beklettikten sonra kurulayın ve zeytinyağında kavurun.
Kavurduğunuz biberleri hazırladığınız tabağın üstüne yerleştirin.
Bir gün sonra daha da lezzetleniyor...
AFİYET OLSUN
Yorumlar
Yorum Gönder