Kızartma ya da fırında fark etmez, bir gün önceden kalan balıklarınızı değerlendirmenin en lezzetli yolu. Tabii kılçıksız olması önemli.
Kalan balıklarınızı ufak parçalara getirdikten sonra yeteri miktarda tuz, karabiber, sumak, pul biber, kimyon, ince doğradığınız maydanoz ve dereotunu ekleyerek karıştırın. Limon suyu ve biraz tuz ile elinizle ezerek yumuşattığınız kırmızı soğanlarla karıştırın. Tadına bakarak istediğiniz miktarda baharat ilavesi yapabilirsiniz.
Salatanız hazır. İsterseniz balıkları daha büyük olarak da doğrayabilirsiniz.
Hatta kalan balığınızın olmasını beklemeyin, levrek, palamut gibi orta boy bir balığı temizledikten sonra tavada hafif kızartarak pişirin sonra kılçıklarından ayıklayın ve baharatlarla karıştırın.
Bu salatayı ekmek arası yaparak da doyurucu bir öğün hazırlayabilirsiniz...
AFİYET OLSUN
Yorumlar
Yorum Gönder