Ana içeriğe atla

TAVŞANLI KEK


Her dilimde bir tavşan...

Değişik bir sunum isterseniz deneyin derim.

İstediğiniz bir kek tarifi ile de yapabilirsiniz.

MALZEMELER 
5 tane yumurta
1 su bardağı şeker

1+1/4 su bardağı sıvıyağ

1+1/4 su bardağı su 

3+3/4 su bardağı un

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

Ve

2 yemek kaşığı kakao

Yumurta ve şekeri iyice çırptıktan sonra diğer malzemeleri ekleyerek karıştırın. Sade kek hamurunun1/3’ni ayırın. İçine 2 yemek kaşığı kakao ekleyerek karıştırın, hazırladığınız kakaolu kek hamurunu yağlı kâğıt serdiğiniz düz bir kalıba dökün, çok kalın olmasın, düzleyin ve 180 dereceye ısınmış fırında pişirin. Fırından çıkınca soğumasını bekleyin.


Soğuyan kakaolu kekinizi istediğiniz kurabiye kalıbı ile şekillendirin. Kekin aynı kalınlıkta ve düz olması şekil vermede kolaylık sağlıyor.


Şekillendirdiğiniz kakaolu şekilleri kek kalıbınızın uzunluğunda üst üste dizin.

Kalan sade kek hamurunuzun bir kısmını yağlı kâğıt serdiğiniz uzun kek kalıbına dökün ve eşit bir şekilde dağıtın. Çok fazla olmasın sadece tabanı örtecek kadar. Ben biraz fazla koyduğum için kabarınca şekiller ortada kalmadı, biraz yukarı çıktı.

Kek kalıbının tabanına sade kek hamurunuzu yaydıktan sonra hazırladığınız kakaolu şekilleri kalıbınızın ortasına, uzunlamasına yerleştirin. Ve üstüne kalan sade kek hamurunuzu yavaşça dökün.

180 dereceye ısınmış fırında pişirin. Kek biraz kalın olduğu için pişmesi uzun sürebilir. Kontrol ettikten sonra fırından çıkardığınız kekiniz soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapabilirsiniz.


Ben kekin yarısını tavşan, diğer yarısını da kalp kalıpları ile şekillendirdim. İstediğiniz kalıpları kullanabilirsiniz.


Çocuklar için sürprizli bir kek...




AFİYET OLSUN




Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KAÇ BARDAK, KAÇ KAŞIK, KAÇ GRAM

BESİN SU BARDAĞI ÇAY BARDAĞI KAHVE FİNCANI ÇORBA KAŞIĞI Su 250 g 100 g 75 g 15 g Süt 250 g 100 g 75 g 15 g Toz şeker 200 g 80 g 70 g 20 g Pirinç 250 g 100 g 70 g 15 g Bulgur 200 g 75 g 60 g 20 g Fasulye 200 g 75 g 60 g Mercimek 200 g 75 g 60 g 15 g İrmik 180 g 70 g 55 g 12 g Pudra şekeri 110 g 50 g 30 g 12 g Toz şeker 170 g 75 g 60 g 15 g Nişasta 50 g 30 g 10 g Un 110 g 50 g 30 g 12 g Galeta unu 120 g 60 g 40 g 10 g Kaşar peyniri(rende) 90 g 40 g 30 g 4 g Süt 200 g 100 gr 65 g 15 g Krema 210 g 110 g 70 g Yoğurt

ÇİLEKLİ, MUZLU KEK

Çilek sevmeyen yoktur diyemeyeceğim çünkü sevmeyenler olduğunu biliyorum. Çilek sevmediklerini ilk öğrendiğim zaman inanamamıştım. Çileğin sevilmeme ihtimalini hiç aklıma getirmediğimi o zaman fark ettim. Bu sebebten, çilek sevmeyenler sadece muzlu yapabilir... Ve en çok sevdiğim kek hamuru çilek ve muzla birleşince çok güzel bir kek çıktı ortaya. Denemelisiniz... Ilık ılık yiyebilirsiniz ya da meyveli olduğu için buzdolabında tutarsanız, dolaptan çıkarıp soğuk soğuk da yiyebilirsiniz. Soğuk yemek daha çok hoşuma gitti... Bu kek hamuru suyla yapılan kek hamuru. İçine istediğiniz malzemeleri ilave edebilirsiniz... MALZEMELER   4 tane yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı su 3 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya Yeteri kadar muz ve çilek ( miktarı size bağlı ) Yumurta ve şekeri iyice çırptıktan sonra diğer malzemeleri de ilave edip karıştırın. Ufak ufak doğradığınız muzları da ilave edin ve ezmeden yavaşca karıştırın. Yağl

ÇİN LAHANASINDAN SARMA

Lahana sarması ama lahanası biraz değişik, en azından ben ilk defa gördüm buralara gelince. Yer değişikliğinin bu gibi faydalarını da görmek gerekir diye kendime  hatırlatıyorum bu yazıyı yazarken. Belki her yerde vardır ama benim dikkatimi son zamanlarda çeken bir lahana bu; Çin Lahanası... Ben lahana sarmasını çok sık yapmam ama yapmam gereken zamanlar da oluyor tabii, lezzetli bir yemek sonuçta. Güzel yapılmış bir lahana sarmasını yemek de çok zevklidir ayrıca. Bunun için de güzel bir lahana bulmak gerekir, işte bundan dolayı buradaki arkadaşlar ile uzun zamandır arayış içindeydik, denemeler ve tavsiyeler sonucunda bize en yakın lezzeti verecek olan lahanayı bulduk. Şimdi herkes Çin Lahanasını kullanıyor ve çok da memnunuz. Kolay sarılabilir olması ise en güzel tarafı... Bizim lahanalarımıza göre biraz küçük ama olsun hiç fire vermeden sarılabiliyor, en içte kalan göbek kısmı da salatalarda çok lezzetli oluyor. Bu salatayı da bir başka tarifte anlatırım... MALZEMELER Soğa