Bütün bir yıl aklımıza gelmeyen ama ramazan ayında en az bir kere yapılan lezzetli tatlılardan, hafif ve sütlü bir tatlı olması, serin yenmesi onun özelliği...
Normalde sade yapılır.
Bu sefer muhallebili denemek istedim.
Süt miktarı fazla olmasın derseniz süt ve suyu yarı yarıya karıştırarak kullanabilirsiniz.
Şeker miktarını azaltarak kullandığım için bu miktar size az gelirse biraz arttırabilirsiniz.
Bu şekilde çok hafif bir tatlı oldu, az şeker, az süt...
MALZEMELER
Muhallebi için;
4 su bardağı süt (ya da 2 su bardağı süt ve 2 su bardağı su)
6 yemek kaşığı şeker
4 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı pirinç unu
1 paket vanilya
Vanilya hariç bütün malzemeleri bir tencerede karıştırın ve karıştırmaya devam ederek kaynayana kadar pişirin. Orta ateşte 2-3 dakika daha kaynattıktan sonra ocaktan alın, vanilya ilave edin ve ara ara karıştırarak ılıması için bekletin.
Güllaç için;
8 yaprak güllaç (250g)
2 su bardağı süt
2 su bardağı su
1 su bardağı şeker
Süslemek için;
Çikolata parçacıkları, hindistan cevizi
Süt, su ve şekeri bir tencerede karıştırın ve kaynatmadan ısıtın.
Geniş bir tepsinin içine ısıttığınız şekerli karışımı dökün ve her bir güllaç yaprağını bu karışımın içine batırarak her tarafını ıslatın. Islanan güllaç yapraklarını kare bir borcama eşit bir şekilde dizin. Güllaç yapraklarını sulu bir şekilde yerleştirebilirsiniz. Çünkü yavaş yavaş güllaç yaprakları bu şekerli karışımı çekerek yumuşuyor.4 tane güllaç yaprağını bu şekilde ıslatıp üst üste eşit şekilde yerleştirdikten sonra hazırladığınız muhallebiyi güllaç yapraklarının üstüne eşit bir şekilde yayın. Diğer güllaç yapraklarını da şekerli karışımla ıslatarak muhallebinin üstüne yerleştirin.
Hazırladığınız güllacı buzdolabında 4-5 saat bekleterek soğuttuktan sonra istediğiniz büyüklükte karelere ayırarak üstlerini çikolata parçacıkları ve hindistan cevizi ile süsledikten sonra servis yapabilirsiniz... Meyvelerle de süsleyebilirsiniz...
AFİYET OLSUN
Yorumlar
Yorum Gönder