Ana içeriğe atla

MUHALLEBİLİ GÜLLAÇ

Bütün bir yıl aklımıza gelmeyen ama ramazan ayında en az bir kere yapılan lezzetli tatlılardan, hafif ve sütlü bir tatlı olması, serin yenmesi onun özelliği... 

Normalde sade yapılır.

Bu sefer muhallebili denemek istedim. 

Süt miktarı fazla olmasın derseniz süt ve suyu yarı yarıya karıştırarak kullanabilirsiniz. 

Şeker miktarını azaltarak kullandığım için bu miktar size az gelirse biraz arttırabilirsiniz.

Bu şekilde çok hafif bir tatlı oldu, az şeker, az süt...

MALZEMELER

Muhallebi için;

4 su bardağı süt (ya da 2 su bardağı süt ve 2 su bardağı su)

6 yemek kaşığı şeker

4 yemek kaşığı nişasta

1 yemek kaşığı pirinç unu

1 paket vanilya

Vanilya hariç bütün malzemeleri bir tencerede karıştırın ve karıştırmaya devam ederek kaynayana kadar pişirin. Orta ateşte 2-3 dakika daha kaynattıktan sonra ocaktan alın, vanilya ilave edin ve ara ara karıştırarak ılıması için bekletin.

Güllaç için;

8 yaprak güllaç (250g)

2 su bardağı süt

2 su bardağı su

1 su bardağı şeker

Süslemek için;

Çikolata parçacıkları, hindistan cevizi

Süt, su ve şekeri bir tencerede karıştırın ve kaynatmadan ısıtın.

Geniş bir tepsinin içine ısıttığınız şekerli karışımı dökün ve her bir güllaç yaprağını bu karışımın içine batırarak her tarafını ıslatın. Islanan güllaç yapraklarını kare bir borcama eşit bir şekilde dizin. Güllaç yapraklarını sulu bir şekilde yerleştirebilirsiniz. Çünkü yavaş yavaş güllaç yaprakları bu şekerli karışımı çekerek yumuşuyor.4 tane güllaç yaprağını bu şekilde ıslatıp üst üste eşit şekilde yerleştirdikten sonra hazırladığınız muhallebiyi güllaç yapraklarının üstüne eşit bir şekilde yayın. Diğer güllaç yapraklarını da şekerli karışımla ıslatarak muhallebinin üstüne yerleştirin.

Hazırladığınız güllacı buzdolabında 4-5 saat bekleterek soğuttuktan sonra istediğiniz büyüklükte karelere ayırarak üstlerini çikolata parçacıkları ve hindistan cevizi ile süsledikten sonra servis yapabilirsiniz... Meyvelerle de süsleyebilirsiniz...




AFİYET OLSUN








Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KAÇ BARDAK, KAÇ KAŞIK, KAÇ GRAM

BESİN SU BARDAĞI ÇAY BARDAĞI KAHVE FİNCANI ÇORBA KAŞIĞI Su 250 g 100 g 75 g 15 g Süt 250 g 100 g 75 g 15 g Toz şeker 200 g 80 g 70 g 20 g Pirinç 250 g 100 g 70 g 15 g Bulgur 200 g 75 g 60 g 20 g Fasulye 200 g 75 g 60 g Mercimek 200 g 75 g 60 g 15 g İrmik 180 g 70 g 55 g 12 g Pudra şekeri 110 g 50 g 30 g 12 g Toz şeker 170 g 75 g 60 g 15 g Nişasta 50 g 30 g 10 g Un 110 g 50 g 30 g 12 g Galeta unu 120 g 60 g 40 g 10 g Kaşar peyniri(rende) 90 g 40 g 30 g 4 g Süt 200 g 100 gr 65 g 15 g Krema 210 g 110 g 70 g Yoğurt

ÇİLEKLİ, MUZLU KEK

Çilek sevmeyen yoktur diyemeyeceğim çünkü sevmeyenler olduğunu biliyorum. Çilek sevmediklerini ilk öğrendiğim zaman inanamamıştım. Çileğin sevilmeme ihtimalini hiç aklıma getirmediğimi o zaman fark ettim. Bu sebebten, çilek sevmeyenler sadece muzlu yapabilir... Ve en çok sevdiğim kek hamuru çilek ve muzla birleşince çok güzel bir kek çıktı ortaya. Denemelisiniz... Ilık ılık yiyebilirsiniz ya da meyveli olduğu için buzdolabında tutarsanız, dolaptan çıkarıp soğuk soğuk da yiyebilirsiniz. Soğuk yemek daha çok hoşuma gitti... Bu kek hamuru suyla yapılan kek hamuru. İçine istediğiniz malzemeleri ilave edebilirsiniz... MALZEMELER   4 tane yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı su 3 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya Yeteri kadar muz ve çilek ( miktarı size bağlı ) Yumurta ve şekeri iyice çırptıktan sonra diğer malzemeleri de ilave edip karıştırın. Ufak ufak doğradığınız muzları da ilave edin ve ezmeden yavaşca karıştırın. Yağl

ÇİN LAHANASINDAN SARMA

Lahana sarması ama lahanası biraz değişik, en azından ben ilk defa gördüm buralara gelince. Yer değişikliğinin bu gibi faydalarını da görmek gerekir diye kendime  hatırlatıyorum bu yazıyı yazarken. Belki her yerde vardır ama benim dikkatimi son zamanlarda çeken bir lahana bu; Çin Lahanası... Ben lahana sarmasını çok sık yapmam ama yapmam gereken zamanlar da oluyor tabii, lezzetli bir yemek sonuçta. Güzel yapılmış bir lahana sarmasını yemek de çok zevklidir ayrıca. Bunun için de güzel bir lahana bulmak gerekir, işte bundan dolayı buradaki arkadaşlar ile uzun zamandır arayış içindeydik, denemeler ve tavsiyeler sonucunda bize en yakın lezzeti verecek olan lahanayı bulduk. Şimdi herkes Çin Lahanasını kullanıyor ve çok da memnunuz. Kolay sarılabilir olması ise en güzel tarafı... Bizim lahanalarımıza göre biraz küçük ama olsun hiç fire vermeden sarılabiliyor, en içte kalan göbek kısmı da salatalarda çok lezzetli oluyor. Bu salatayı da bir başka tarifte anlatırım... MALZEMELER Soğa