Ana içeriğe atla

YENİ BİR YIL İÇİN KEK PASTA

Yeni bir yıl için ama yeni bir tarif değil, sadece kremasında bir değişiklik var.
Ama yeni bir şekil verince yeni bir tarif gibi olan bir pasta. İstediğiniz şekli kolaylıkla verebilirsiniz.
Ben ufak yuvarlak kalıplar kullanarak porsiyonluk pastalar yaptım bu sefer. Büyük yuvarlak kalıpta da yapabilirsiniz. Rulo pasta şeklinde de olur ya da kurabiye kalıplarında bile şekillendirebilirsiniz... Şekil vermesi oldukça kolay...
Yılın son günlerini biraz renkli geçirmek için masalarımızı böyle basit lezzetlerle süsleyebiliriz.
İstediğiniz bir kek tarifini de yapabilirsiniz ama ben bu tarifi kullanıyorum;

MALZEMELER
Kek için;
4 tane yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı un
4 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Yumurtalar ve şekeri çırptıktan sonra diğer malzemeleri ilave edin, iyice karıştırın ve sonra yağlanmış ve unlanmış fırın kabına boşaltın. 180 dereceye ısıtılmış fırında pişirin. Piştikten sonra soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra keki büyük bir kabın içine ufalayın. Ufaladığınız kekin içine aşağıdaki malzemeleri ilave edin...

200 ml krema
1 çay bardağı ceviz
1 çay bardağı Hindistan cevizi
2 su bardağı haşlanmış kestane
Bütün bu malzemeleri ilave ettikten sonra iyice karıştırın ve hamur kıvamına getirin. Ama şunu söylemem gerekir; bu malzemeler konusunda mecbur değilsiniz... İstediğiniz, kendi damak zevkinize göre seçeceğiniz farklı malzemeler de ilave edebilirsiniz... Farklı lezzetler ortaya çıkarmak sizin elinizde... Kestane yerine muz koyabilirsiniz ya da sadece ceviz ve biraz da çikolata parçaları koyabilirsiniz...
Sonra alüminyum folyonun içine rulo pasta şekli vererek sarabilirsiniz, yuvarlak kek kalıbına yağlı kâğıt koyarak yuvarlak şekil verebilirsiniz... Şekil verdikten sonra buzdolabında bekletmeniz şekil almasına yardımcı oluyor.

Pişirdiğiniz kek ile yaptığınız hamuru iki yağlı kâğıt arasında yavaş yavaş yaklaşık 2-3cm kalınlığında açıp yuvarlak kalıplarla kesip bu şekilde porsiyonluk pastalar hazırlayabilirsiniz.
Krema için;

250 ml krema

3 tatlı kaşığı limon suyu

250 g çikolata (125 g bitter ve 125 g sütlü çikolata kullandım)

Limon suyunu kremaya ilave ederek 5 dakika bekleyin. Bu arada çikolataları benmari usulü eritin. Eriyen çikolataların üstüne kremayı ilave edin ve çikolata ile krema karışana kadar spatula yardımı ile karıştırın. Bu yöntem için teşekkürler Damy’ s Kitchen...

Kremanın kıvamını biraz daha yumuşak isterseniz krema miktarını biraz attırabilirsiniz.
Hazırladığınız kremayı istediğiniz şekilde pastanızın üstüne sürüp Hindistan cevizi ile süsleyebilirsiniz...




AFİYET OLSUN

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KAÇ BARDAK, KAÇ KAŞIK, KAÇ GRAM

BESİN SU BARDAĞI ÇAY BARDAĞI KAHVE FİNCANI ÇORBA KAŞIĞI Su 250 g 100 g 75 g 15 g Süt 250 g 100 g 75 g 15 g Toz şeker 200 g 80 g 70 g 20 g Pirinç 250 g 100 g 70 g 15 g Bulgur 200 g 75 g 60 g 20 g Fasulye 200 g 75 g 60 g Mercimek 200 g 75 g 60 g 15 g İrmik 180 g 70 g 55 g 12 g Pudra şekeri 110 g 50 g 30 g 12 g Toz şeker 170 g 75 g 60 g 15 g Nişasta 50 g 30 g 10 g Un 110 g 50 g 30 g 12 g Galeta unu 120 g 60 g 40 g 10 g Kaşar peyniri(rende) 90 g 40 g 30 g 4 g Süt 200 g 100 gr 65 g 15 g Krema 210 g 110 g 70 g Yoğurt

ÇİLEKLİ, MUZLU KEK

Çilek sevmeyen yoktur diyemeyeceğim çünkü sevmeyenler olduğunu biliyorum. Çilek sevmediklerini ilk öğrendiğim zaman inanamamıştım. Çileğin sevilmeme ihtimalini hiç aklıma getirmediğimi o zaman fark ettim. Bu sebebten, çilek sevmeyenler sadece muzlu yapabilir... Ve en çok sevdiğim kek hamuru çilek ve muzla birleşince çok güzel bir kek çıktı ortaya. Denemelisiniz... Ilık ılık yiyebilirsiniz ya da meyveli olduğu için buzdolabında tutarsanız, dolaptan çıkarıp soğuk soğuk da yiyebilirsiniz. Soğuk yemek daha çok hoşuma gitti... Bu kek hamuru suyla yapılan kek hamuru. İçine istediğiniz malzemeleri ilave edebilirsiniz... MALZEMELER   4 tane yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı su 3 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya Yeteri kadar muz ve çilek ( miktarı size bağlı ) Yumurta ve şekeri iyice çırptıktan sonra diğer malzemeleri de ilave edip karıştırın. Ufak ufak doğradığınız muzları da ilave edin ve ezmeden yavaşca karıştırın. Yağl

ÇİN LAHANASINDAN SARMA

Lahana sarması ama lahanası biraz değişik, en azından ben ilk defa gördüm buralara gelince. Yer değişikliğinin bu gibi faydalarını da görmek gerekir diye kendime  hatırlatıyorum bu yazıyı yazarken. Belki her yerde vardır ama benim dikkatimi son zamanlarda çeken bir lahana bu; Çin Lahanası... Ben lahana sarmasını çok sık yapmam ama yapmam gereken zamanlar da oluyor tabii, lezzetli bir yemek sonuçta. Güzel yapılmış bir lahana sarmasını yemek de çok zevklidir ayrıca. Bunun için de güzel bir lahana bulmak gerekir, işte bundan dolayı buradaki arkadaşlar ile uzun zamandır arayış içindeydik, denemeler ve tavsiyeler sonucunda bize en yakın lezzeti verecek olan lahanayı bulduk. Şimdi herkes Çin Lahanasını kullanıyor ve çok da memnunuz. Kolay sarılabilir olması ise en güzel tarafı... Bizim lahanalarımıza göre biraz küçük ama olsun hiç fire vermeden sarılabiliyor, en içte kalan göbek kısmı da salatalarda çok lezzetli oluyor. Bu salatayı da bir başka tarifte anlatırım... MALZEMELER Soğa