Yeni bir yıl için ama yeni bir tarif değil, sadece kremasında bir değişiklik var.
Ama yeni bir şekil verince yeni bir tarif gibi olan bir pasta. İstediğiniz şekli kolaylıkla verebilirsiniz.
Ben ufak yuvarlak kalıplar kullanarak porsiyonluk pastalar yaptım bu sefer. Büyük yuvarlak kalıpta da yapabilirsiniz. Rulo pasta şeklinde de olur ya da kurabiye kalıplarında bile şekillendirebilirsiniz... Şekil vermesi oldukça kolay...
Yılın son günlerini biraz renkli geçirmek için masalarımızı böyle basit lezzetlerle süsleyebiliriz.
İstediğiniz bir kek tarifini de yapabilirsiniz ama ben bu tarifi kullanıyorum;
MALZEMELER
Kek için;
4 tane yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı un
4 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Yumurtalar ve şekeri çırptıktan sonra diğer malzemeleri ilave edin, iyice karıştırın ve sonra yağlanmış ve unlanmış fırın kabına boşaltın. 180 dereceye ısıtılmış fırında pişirin. Piştikten sonra soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra keki büyük bir kabın içine ufalayın. Ufaladığınız kekin içine aşağıdaki malzemeleri ilave edin...
200 ml krema
1 çay bardağı ceviz
1 çay bardağı Hindistan cevizi
2 su bardağı haşlanmış kestane
Bütün bu malzemeleri ilave ettikten sonra iyice karıştırın ve hamur kıvamına getirin. Ama şunu söylemem gerekir; bu malzemeler konusunda mecbur değilsiniz... İstediğiniz, kendi damak zevkinize göre seçeceğiniz farklı malzemeler de ilave edebilirsiniz... Farklı lezzetler ortaya çıkarmak sizin elinizde... Kestane yerine muz koyabilirsiniz ya da sadece ceviz ve biraz da çikolata parçaları koyabilirsiniz...
Sonra alüminyum folyonun içine rulo pasta şekli vererek sarabilirsiniz, yuvarlak kek kalıbına yağlı kâğıt koyarak yuvarlak şekil verebilirsiniz... Şekil verdikten sonra buzdolabında bekletmeniz şekil almasına yardımcı oluyor.
Pişirdiğiniz kek ile yaptığınız hamuru iki yağlı kâğıt arasında yavaş yavaş yaklaşık 2-3cm kalınlığında açıp yuvarlak kalıplarla kesip bu şekilde porsiyonluk pastalar hazırlayabilirsiniz.
Krema için;
250 ml krema
3 tatlı kaşığı limon suyu
250 g çikolata (125 g bitter ve 125 g sütlü çikolata kullandım)
Limon suyunu kremaya ilave ederek 5 dakika bekleyin. Bu arada çikolataları benmari usulü eritin. Eriyen çikolataların üstüne kremayı ilave edin ve çikolata ile krema karışana kadar spatula yardımı ile karıştırın. Bu yöntem için teşekkürler Damy’ s Kitchen...
Kremanın kıvamını biraz daha yumuşak isterseniz krema miktarını biraz attırabilirsiniz.
Hazırladığınız kremayı istediğiniz şekilde pastanızın üstüne sürüp Hindistan cevizi ile süsleyebilirsiniz...
AFİYET OLSUN
Yorumlar
Yorum Gönder