Ana içeriğe atla

YENİ BİR YIL, 2022...

Yeni bir yılı beklerken aynı duyguları yaşıyorum her zaman, yeniden, baştan başlamak, saymak birinci günden... Yeniden başlamak hep iyi olacak gibi gelir bana...
Yeni bir yılın günlerini yazmaya başladım gene küçük ajandama, önce bildiğimiz, kutladığımız, özenle hazırlandığımız, gelsin de kutlayalım dediğim günler yazıldı tabii her zamanki gibi...
Seviyorum özel günleri, hatırlamak, kutlamak hoşuma gidiyor, büyük şeylere gerek yok aslında kutlamak için, aramak, yazmak, o an düşünmek... Kaç yıl olmuş, kaç yıl önce böyleydik...

Zamanın içinde gerilere gitmek ve gözlerimi kapatıp geçmişteki o anları, kişileri hatırlamak çok hoşuma gidiyor, daha geriye daha gerilere, gidebildiğim kadar daha ufak yaşlarımı hatırlamaya çalışıyorum. Fotoğraflar yardım ediyor belki de hatırlamama...
Bizi burada bırakanları düşünüyorum çokça, neler konuşurduk neler yapardık...
Ve sonra inanamıyorum içinde bulunduğumuz günlere, geldiğimiz yıllara, zamanın bu kadar çabuk akıp gitmesine... 
Ve diyorum ki günler sayfa sayfa haftalar, aylar, yıllar olarak ayrılıyor bizden, hatırlamak için daha çok not tutalım, daha çok fotoğraf çekelim...

Ve sağlığımıza her zaman şükredelim bu giden zamanın içinde bir şeyler yapmamıza fırsat verdiği için...
Yeni bir yıla başlamak için yılın son günlerini de kendimizce renkli, tatlı ve biraz da ışıklı geçirelim.
Ufak tatlarla yüzümüzü güldürelim :)
Bu minik ve yapımı kolay olan lezzetlerin tariflerini isimlerini yazarak bu sayfalarda bulabilirsiniz...










Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KAÇ BARDAK, KAÇ KAŞIK, KAÇ GRAM

BESİN SU BARDAĞI ÇAY BARDAĞI KAHVE FİNCANI ÇORBA KAŞIĞI Su 250 g 100 g 75 g 15 g Süt 250 g 100 g 75 g 15 g Toz şeker 200 g 80 g 70 g 20 g Pirinç 250 g 100 g 70 g 15 g Bulgur 200 g 75 g 60 g 20 g Fasulye 200 g 75 g 60 g Mercimek 200 g 75 g 60 g 15 g İrmik 180 g 70 g 55 g 12 g Pudra şekeri 110 g 50 g 30 g 12 g Toz şeker 170 g 75 g 60 g 15 g Nişasta 50 g 30 g 10 g Un 110 g 50 g 30 g 12 g Galeta unu 120 g 60 g 40 g 10 g Kaşar peyniri(rende) 90 g 40 g 30 g 4 g Süt 200 g 100 gr 65 g 15 g Krema 210 g 110 g 70 g Yoğurt

ÇİLEKLİ, MUZLU KEK

Çilek sevmeyen yoktur diyemeyeceğim çünkü sevmeyenler olduğunu biliyorum. Çilek sevmediklerini ilk öğrendiğim zaman inanamamıştım. Çileğin sevilmeme ihtimalini hiç aklıma getirmediğimi o zaman fark ettim. Bu sebebten, çilek sevmeyenler sadece muzlu yapabilir... Ve en çok sevdiğim kek hamuru çilek ve muzla birleşince çok güzel bir kek çıktı ortaya. Denemelisiniz... Ilık ılık yiyebilirsiniz ya da meyveli olduğu için buzdolabında tutarsanız, dolaptan çıkarıp soğuk soğuk da yiyebilirsiniz. Soğuk yemek daha çok hoşuma gitti... Bu kek hamuru suyla yapılan kek hamuru. İçine istediğiniz malzemeleri ilave edebilirsiniz... MALZEMELER   4 tane yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı su 3 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya Yeteri kadar muz ve çilek ( miktarı size bağlı ) Yumurta ve şekeri iyice çırptıktan sonra diğer malzemeleri de ilave edip karıştırın. Ufak ufak doğradığınız muzları da ilave edin ve ezmeden yavaşca karıştırın. Yağl

ÇİN LAHANASINDAN SARMA

Lahana sarması ama lahanası biraz değişik, en azından ben ilk defa gördüm buralara gelince. Yer değişikliğinin bu gibi faydalarını da görmek gerekir diye kendime  hatırlatıyorum bu yazıyı yazarken. Belki her yerde vardır ama benim dikkatimi son zamanlarda çeken bir lahana bu; Çin Lahanası... Ben lahana sarmasını çok sık yapmam ama yapmam gereken zamanlar da oluyor tabii, lezzetli bir yemek sonuçta. Güzel yapılmış bir lahana sarmasını yemek de çok zevklidir ayrıca. Bunun için de güzel bir lahana bulmak gerekir, işte bundan dolayı buradaki arkadaşlar ile uzun zamandır arayış içindeydik, denemeler ve tavsiyeler sonucunda bize en yakın lezzeti verecek olan lahanayı bulduk. Şimdi herkes Çin Lahanasını kullanıyor ve çok da memnunuz. Kolay sarılabilir olması ise en güzel tarafı... Bizim lahanalarımıza göre biraz küçük ama olsun hiç fire vermeden sarılabiliyor, en içte kalan göbek kısmı da salatalarda çok lezzetli oluyor. Bu salatayı da bir başka tarifte anlatırım... MALZEMELER Soğa