Bildiğimiz kekleri biraz küçültelim ve süsleyelim... Tarifler aynı, şekiller değişik. Kek pasta tarifindeki kek ile yaptım bu minik kekleri. Demek istiyorum ki aynı tariflerle farklı sunumlar yapabiliriz. Ve üstüne sadece krema ve biraz pudra şekerini kullanarak bir krema hazırlayabiliriz.
MALZEMELER
4 tane yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı un
4 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Yumurtalar ve şekeri çırptıktan sonra diğer malzemeleri ilave edin, iyice karıştırın ve minik kek kalıplarına paylaştırın. Kalıpları çok doldurmayın, 180 dereceye ısınmış fırında pişirin.
Bu ölçü ile yaklaşık 26-30 tane minik kek oluyor, daha az isterseniz bu malzemelerin miktarlarını yarıya indirebilirsiniz.
Krema için;
2 su bardağı soğuk krema
2 tatlı kaşığı pudra şekeri
Dolaptan çıkardığınız soğuk kremaya pudra şekerini ilave edin ve mikser ile katılaşana kadar çırpın ve buzdolabında 1 saat bekletin.
Kremanızı bir krema sıkma torbasına alın ve minik keklerinizi krema ile süsleyin. Ve kremalı minik keklerinizi dolapta ya da soğuk bir ortamda bekletin.
Servis için isterseniz kremanın üstüne biraz kakao serpebilirsiniz...
AFİYET OLSUN
Yorumlar
Yorum Gönder