Öyle veya böyle biraz pırıltı, biraz ışık, süslenmiş sokaklar iyi geliyor...
Bakalım bu yıl nasıl bir yıla götürecek bizi, nasıl günlere, nasıl olaylara, kimlere, nerelere...
İşte bu vakitlerde Hindistan cevizinin güzel kokusu evleri sarsın isterseniz, eğlenceli lezzetler ararsanız bu tarifi deneyebilirsiniz...
MALZEMELER
4 tane yumurtanın beyazı
Çay kaşığının ucuyla tuz
Çay kaşığının ucuyla kabartma tozu
1 tatlı kaşığı şeker
125 g tereyağı (erimiş)
½ su bardağından biraz fazla şeker
½ su bardağı süt
1 su bardağı Hindistan cevizi
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
İlk önce 4 tane yumurtanın beyazı, 1 tatlı kaşığı şeker, çay kaşığının ucu ile yani çok az miktarda tuz ve gene çay kaşığının ucu ile kabartma tozunu bir kaba koyun. Bu çok az miktardaki kabartma tozunu kullanacağınız 1 paket kabartma tozundan alabilirsiniz. Bu karışımı bir mikser yardımı ile kar gibi olana kadar çırpın.
Kek kalıbı olarak 28-30 cm uzun kek kalıbı kullandım ama siz istediğiniz kalıpta yapabilirsiniz.
Eğer üstü biraz kıtır bir kek seviyorsanız üstü kızarana kadar pişirebilirsiniz, daha yumuşak isterseniz üstü pembe iken ve pişip pişmediğini bir bıçak yardımı ile kontrol ederek fırından çıkarabilirsiniz.
AFİYET OLSUN
Yorumlar
Yorum Gönder