Ana içeriğe atla

HİNDİSTAN CEVİZLİ KEK

Yılın son günlerini getiren, koca bir yılı daha bitiren ay geldi gene kırmızılarıyla, yeşilleriyle, ışıltılarıyla. Seviyorum bu ayı, coşkusunu, koşuşturmasını... Üzgün de olsak, sıkkın da olsak neşesini gönderiyor üstümüze...
Sokaklarda yürümek bile yetiyor, ışıltılar dudaklarda bir tebessüm oluveriyor.

Öyle veya böyle biraz pırıltı, biraz ışık, süslenmiş sokaklar iyi geliyor...

Bakalım bu yıl nasıl bir yıla götürecek bizi, nasıl günlere, nasıl olaylara, kimlere, nerelere...

İşte bu vakitlerde Hindistan cevizinin güzel kokusu evleri sarsın isterseniz, eğlenceli lezzetler ararsanız bu tarifi deneyebilirsiniz...

MALZEMELER

4 tane yumurtanın beyazı

Çay kaşığının ucuyla tuz

Çay kaşığının ucuyla kabartma tozu

1 tatlı kaşığı şeker

125 g tereyağı (erimiş)

½ su bardağından biraz fazla şeker

½ su bardağı süt

1 su bardağı Hindistan cevizi 

2 su bardağı un

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

İlk önce 4 tane yumurtanın beyazı, 1 tatlı kaşığı şeker, çay kaşığının ucu ile yani çok az miktarda tuz ve gene çay kaşığının ucu ile kabartma tozunu bir kaba koyun. Bu çok az miktardaki kabartma tozunu kullanacağınız 1 paket kabartma tozundan alabilirsiniz. Bu karışımı bir mikser yardımı ile kar gibi olana kadar çırpın.

Bir başka kabın içine 125 g erimiş tereyağını ve ½ su bardağından biraz fazla şekeri koyun ve şeker eriyene kadar mikserle çırpın, ½ su bardağı sütü ilave edin, karıştırın. Bu karışımın içine 2 su bardağı un, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilya ve Hindistan cevizini ekleyerek spatula ile malzemeler birbirine karışana kadar karıştırın. Ve kar gibi bir kıvama getirdiğiniz yumurta beyazlarını yavaş yavaş bu karışıma ekleyin, aynı yönde karıştırarak kek hamurunuzu hazırlayın. Yumurta beyazları eşit bir şekilde karıştıktan sonra yağlı bir kâğıt serdiğiniz kek kalıbına hazırladığınız kek hamurunuzu dökün ve 180 dereceye ısınmış fırında üstü pembeleşene kadar pişirin.
Tatlı seviyorsanız şeker miktarını biraz daha arttırabilirsiniz.

Kek kalıbı olarak 28-30 cm uzun kek kalıbı kullandım ama siz istediğiniz kalıpta yapabilirsiniz.

Eğer üstü biraz kıtır bir kek seviyorsanız üstü kızarana kadar pişirebilirsiniz, daha yumuşak isterseniz üstü pembe iken ve pişip pişmediğini bir bıçak yardımı ile kontrol ederek fırından çıkarabilirsiniz.




AFİYET OLSUN

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KAÇ BARDAK, KAÇ KAŞIK, KAÇ GRAM

BESİN SU BARDAĞI ÇAY BARDAĞI KAHVE FİNCANI ÇORBA KAŞIĞI Su 250 g 100 g 75 g 15 g Süt 250 g 100 g 75 g 15 g Toz şeker 200 g 80 g 70 g 20 g Pirinç 250 g 100 g 70 g 15 g Bulgur 200 g 75 g 60 g 20 g Fasulye 200 g 75 g 60 g Mercimek 200 g 75 g 60 g 15 g İrmik 180 g 70 g 55 g 12 g Pudra şekeri 110 g 50 g 30 g 12 g Toz şeker 170 g 75 g 60 g 15 g Nişasta 50 g 30 g 10 g Un 110 g 50 g 30 g 12 g Galeta unu 120 g 60 g 40 g 10 g Kaşar peyniri(rende) 90 g 40 g 30 g 4 g Süt 200 g 100 gr 65 g 15 g Krema 210 g 110 g 70 g Yoğurt

ÇİLEKLİ, MUZLU KEK

Çilek sevmeyen yoktur diyemeyeceğim çünkü sevmeyenler olduğunu biliyorum. Çilek sevmediklerini ilk öğrendiğim zaman inanamamıştım. Çileğin sevilmeme ihtimalini hiç aklıma getirmediğimi o zaman fark ettim. Bu sebebten, çilek sevmeyenler sadece muzlu yapabilir... Ve en çok sevdiğim kek hamuru çilek ve muzla birleşince çok güzel bir kek çıktı ortaya. Denemelisiniz... Ilık ılık yiyebilirsiniz ya da meyveli olduğu için buzdolabında tutarsanız, dolaptan çıkarıp soğuk soğuk da yiyebilirsiniz. Soğuk yemek daha çok hoşuma gitti... Bu kek hamuru suyla yapılan kek hamuru. İçine istediğiniz malzemeleri ilave edebilirsiniz... MALZEMELER   4 tane yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı su 3 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya Yeteri kadar muz ve çilek ( miktarı size bağlı ) Yumurta ve şekeri iyice çırptıktan sonra diğer malzemeleri de ilave edip karıştırın. Ufak ufak doğradığınız muzları da ilave edin ve ezmeden yavaşca karıştırın. Yağl

ÇİN LAHANASINDAN SARMA

Lahana sarması ama lahanası biraz değişik, en azından ben ilk defa gördüm buralara gelince. Yer değişikliğinin bu gibi faydalarını da görmek gerekir diye kendime  hatırlatıyorum bu yazıyı yazarken. Belki her yerde vardır ama benim dikkatimi son zamanlarda çeken bir lahana bu; Çin Lahanası... Ben lahana sarmasını çok sık yapmam ama yapmam gereken zamanlar da oluyor tabii, lezzetli bir yemek sonuçta. Güzel yapılmış bir lahana sarmasını yemek de çok zevklidir ayrıca. Bunun için de güzel bir lahana bulmak gerekir, işte bundan dolayı buradaki arkadaşlar ile uzun zamandır arayış içindeydik, denemeler ve tavsiyeler sonucunda bize en yakın lezzeti verecek olan lahanayı bulduk. Şimdi herkes Çin Lahanasını kullanıyor ve çok da memnunuz. Kolay sarılabilir olması ise en güzel tarafı... Bizim lahanalarımıza göre biraz küçük ama olsun hiç fire vermeden sarılabiliyor, en içte kalan göbek kısmı da salatalarda çok lezzetli oluyor. Bu salatayı da bir başka tarifte anlatırım... MALZEMELER Soğa