Kremalı bir sos olmasına rağmen hafif bir sos ve içindeki otların kokusunu alabiliyorsunuz...
MALZEMELER
1 yemek kaşığı tereyağı
1 çay bardağı süt
2 diş rendelenmiş sarımsak
1 küçük rendelenmiş soğan
1 tatlı kaşığı tane karabiber (yoksa toz karabiber de olabilir)
1 küçük dal taze kekik
1 küçük dal taze biberiye
1 tutam doğranmış maydanoz
Ufak bir tencerenin içine süt ve tereyağını koyun ve kaynayınca ocaktan alın. Diğer malzemeleri içine atarak karıştırın ve yarım saat dinlendirin. Yarım saat sonra bu karışımı bir süzgeç yardımı ile süzün.
½ çay bardağı krema
½ çay bardağı süt
½ limonun suyu
1 tatlı kaşığı nişasta
Yeteri kadar tuz
Krema, süt, limon suyu ve nişastayı ufak bir tencerenin içinde çırpma teli ile malzemeler karışana kadar karıştırın. Tuzu ilave edin ve bu karışımı çırpma teli ile karıştırmaya devam ederek pişirin. Ve süzdüğünüz baharatlı karışımı da ilave ederek karıştırmaya devam edin.
Kaynamaya başlayınca ocaktan alın. Daha akışkan bir sos isterseniz biraz süt ilave ederek kıvamını istediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz.
AFİYET OLSUN
Yorumlar
Yorum Gönder