Bu sefer kabaklı yaptım ama patlıcanlı, mantarlı da güzel olur, ıspanaklı, peynirli de... Farklı lezzetleri deneyebileceğiniz bir tarif.
Kırılgan bir hamur dokusu var, ağızda dağılan gevrek bir doku...
MALZEMELER
Hamuru için;
1,5 su bardağı un
2 yemek kaşığı mısır unu
115 g küp doğranmış soğuk tereyağı
¼ çay bardağı soğuk su
1 çay kaşığı tuz
Un, mısır unu ve tereyağını parmak uçlarınızla kum gibi olana kadar ufalayarak karıştırın. Tuzu ekleyin ve suyu yavaş yavaş ekleyerek hamuru toparlayın ve bir streç filmin içine sararak dolapta bir saat dinlendirin.
Bu arada içi için gereken karışımı hazırlayın...
İç malzemesi;
1 su bardağı ufalanmış beyaz peynir
Bir tutam ince doğranmış dereotu ve maydanoz
1 tane ince doğranmış kabak
2 tane ince doğranmış domates
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Üstü için;
1 tane yumurtanın sarısı
Yeteri miktarda susam
Doğranmış kabak ve domateslerin üstüne zeytinyağını ekleyin ve karıştırın.
Ayrı bir kapta beyaz peyniri ve doğradığınız yeşillikleri de karıştırın.
Dinlenen hamurunuzu iki yağlı kağıt arasında merdane ile yuvarlak olacak şekilde açın, ne kalın ne de çok ince olmayacak şekilde açtığınız hamurun orta kısmına önce peynirli karışımı eşit bir şekilde yerleştirin. Kenarlarda iki parmak kalınlığında boşluk kalması yeterli...
Ve kabaklarla, domatesleri istediğiniz şekilde peynirli karışımın üzerine dizin.
Kenarları kıvırarak kapatın ve üstlerine çırpılmış yumurta sarısı sürün, susamları serpin...
200 dereceye ısınmış fırında üstü kızarana kadar pişirin, yaklaşık 40 dakika...
Fırından çıkınca bir miktar tuz serpebilirsiniz eğer biraz tuzlu olsun derseniz...
AFİYET OLSUN
Yorumlar
Yorum Gönder