Ana içeriğe atla

KABAKLI GALETTE


Bu sefer kabaklı yaptım ama patlıcanlı, mantarlı da güzel olur, ıspanaklı, peynirli de... Farklı lezzetleri deneyebileceğiniz bir tarif.

Kırılgan bir hamur dokusu var, ağızda dağılan gevrek bir doku...

MALZEMELER

Hamuru için;

1,5 su bardağı un

2 yemek kaşığı mısır unu

115 g küp doğranmış soğuk tereyağı

¼ çay bardağı soğuk su

1 çay kaşığı tuz 

Un, mısır unu ve tereyağını parmak uçlarınızla kum gibi olana kadar ufalayarak karıştırın. Tuzu ekleyin ve suyu yavaş yavaş ekleyerek hamuru toparlayın ve bir streç filmin içine sararak dolapta bir saat dinlendirin.

Bu arada içi için gereken karışımı hazırlayın...

İç malzemesi;

1 su bardağı ufalanmış beyaz peynir

Bir tutam ince doğranmış dereotu ve maydanoz

1 tane ince doğranmış kabak

2 tane ince doğranmış domates

1 yemek kaşığı zeytinyağı

Üstü için;

1 tane yumurtanın sarısı

Yeteri miktarda susam

Doğranmış kabak ve domateslerin üstüne zeytinyağını ekleyin ve karıştırın.

Ayrı bir kapta beyaz peyniri ve doğradığınız yeşillikleri de karıştırın.

Dinlenen hamurunuzu iki yağlı kağıt arasında merdane ile yuvarlak olacak şekilde açın, ne kalın ne de çok ince olmayacak şekilde açtığınız hamurun orta kısmına önce peynirli karışımı eşit bir şekilde yerleştirin. Kenarlarda iki parmak kalınlığında boşluk kalması yeterli...

Ve kabaklarla, domatesleri istediğiniz şekilde peynirli karışımın üzerine dizin.

Kenarları kıvırarak kapatın ve üstlerine çırpılmış yumurta sarısı sürün, susamları serpin...

200 dereceye ısınmış fırında üstü kızarana kadar pişirin, yaklaşık 40 dakika...

Fırından çıkınca bir miktar tuz serpebilirsiniz eğer biraz tuzlu olsun derseniz...




AFİYET OLSUN




Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KAÇ BARDAK, KAÇ KAŞIK, KAÇ GRAM

BESİN SU BARDAĞI ÇAY BARDAĞI KAHVE FİNCANI ÇORBA KAŞIĞI Su 250 g 100 g 75 g 15 g Süt 250 g 100 g 75 g 15 g Toz şeker 200 g 80 g 70 g 20 g Pirinç 250 g 100 g 70 g 15 g Bulgur 200 g 75 g 60 g 20 g Fasulye 200 g 75 g 60 g Mercimek 200 g 75 g 60 g 15 g İrmik 180 g 70 g 55 g 12 g Pudra şekeri 110 g 50 g 30 g 12 g Toz şeker 170 g 75 g 60 g 15 g Nişasta 50 g 30 g 10 g Un 110 g 50 g 30 g 12 g Galeta unu 120 g 60 g 40 g 10 g Kaşar peyniri(rende) 90 g 40 g 30 g 4 g Süt 200 g 100 gr 65 g 15 g Krema 210 g 110 g 70 g Yoğurt

ÇİLEKLİ, MUZLU KEK

Çilek sevmeyen yoktur diyemeyeceğim çünkü sevmeyenler olduğunu biliyorum. Çilek sevmediklerini ilk öğrendiğim zaman inanamamıştım. Çileğin sevilmeme ihtimalini hiç aklıma getirmediğimi o zaman fark ettim. Bu sebebten, çilek sevmeyenler sadece muzlu yapabilir... Ve en çok sevdiğim kek hamuru çilek ve muzla birleşince çok güzel bir kek çıktı ortaya. Denemelisiniz... Ilık ılık yiyebilirsiniz ya da meyveli olduğu için buzdolabında tutarsanız, dolaptan çıkarıp soğuk soğuk da yiyebilirsiniz. Soğuk yemek daha çok hoşuma gitti... Bu kek hamuru suyla yapılan kek hamuru. İçine istediğiniz malzemeleri ilave edebilirsiniz... MALZEMELER   4 tane yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı su 3 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya Yeteri kadar muz ve çilek ( miktarı size bağlı ) Yumurta ve şekeri iyice çırptıktan sonra diğer malzemeleri de ilave edip karıştırın. Ufak ufak doğradığınız muzları da ilave edin ve ezmeden yavaşca karıştırın. Yağl

ÇİN LAHANASINDAN SARMA

Lahana sarması ama lahanası biraz değişik, en azından ben ilk defa gördüm buralara gelince. Yer değişikliğinin bu gibi faydalarını da görmek gerekir diye kendime  hatırlatıyorum bu yazıyı yazarken. Belki her yerde vardır ama benim dikkatimi son zamanlarda çeken bir lahana bu; Çin Lahanası... Ben lahana sarmasını çok sık yapmam ama yapmam gereken zamanlar da oluyor tabii, lezzetli bir yemek sonuçta. Güzel yapılmış bir lahana sarmasını yemek de çok zevklidir ayrıca. Bunun için de güzel bir lahana bulmak gerekir, işte bundan dolayı buradaki arkadaşlar ile uzun zamandır arayış içindeydik, denemeler ve tavsiyeler sonucunda bize en yakın lezzeti verecek olan lahanayı bulduk. Şimdi herkes Çin Lahanasını kullanıyor ve çok da memnunuz. Kolay sarılabilir olması ise en güzel tarafı... Bizim lahanalarımıza göre biraz küçük ama olsun hiç fire vermeden sarılabiliyor, en içte kalan göbek kısmı da salatalarda çok lezzetli oluyor. Bu salatayı da bir başka tarifte anlatırım... MALZEMELER Soğa