Ama bu da gerçekten lezzetli oluyor. Ve eğer tavuk istemezseniz, tavaya tavukları ilave etmeden önce domatesli karışımdan biraz ayırarak birkaç patlıcanı tavuksuz olarak da doldurabilirsiniz...
MALZEMELER
3 tane orta boy patlıcan
Patlıcanları yıkayıp alacalı soyduktan sonra diklemesine ortadan ikiye kesin ve yağlı kâğıt serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirin, üstlerine bir fırça yardımı ile zeytinyağı sürün ve 200 dereceye ısınmış fırında yumuşayıncaya kadar pişirin.
Tavuklu İç Malzeme
1 tane ince doğranmış kuru soğan
2 tane küp doğranmış domates
1 tane ufak doğranmış yeşil biber
Yarım parça ufak küpler halinde doğranmış tavuk göğüs eti
Yeteri kadar ince doğranmış maydanoz, dereotu, taze nane
Yeteri kadar tuz, karabiber
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Üstü için;
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Bir tavada zeytinyağında soğan, biber ve domatesleri biraz yumuşayıncaya kadar kavurun ve tavukları ilave ederek karıştırın, tavanın ağzını kapatarak orta ateşte, tavuklar yumuşayıncaya ve suyunu çekinceye kadar pişirin. Ocaktan aldıktan sonra tuzu, karabiberini ve yeşillikleri ilave ederek karıştırın.
Fırından çıkardığınız patlıcanların orta kısımlarında çatalla ezerek boşluklar açın ve tavuklu harcı bu boşluklara yerleştirin.
Üstlerine rendelediğiniz kaşar peynirlerini, ilave edin ve kızarıncaya kadar 200 dereceye ısınmış fırında pişirin...
Ilık ılık servis yapın...
AFİYET OLSUN
Yorumlar
Yorum Gönder