Ana içeriğe atla

FIRINDA TAVUKLU KARNIYARIK


Patlıcanları kızartmadan yapabileceğiniz hafif bir tarif... 
Kızartmanın kattığı lezzet ayrı tabii...

Ama bu da gerçekten lezzetli oluyor. Ve eğer tavuk istemezseniz, tavaya tavukları ilave etmeden önce domatesli karışımdan biraz ayırarak birkaç patlıcanı tavuksuz olarak da doldurabilirsiniz...

MALZEMELER

3 tane orta boy patlıcan

Patlıcanları yıkayıp alacalı soyduktan sonra diklemesine ortadan ikiye kesin ve yağlı kâğıt serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirin, üstlerine bir fırça yardımı ile zeytinyağı sürün ve 200 dereceye ısınmış fırında yumuşayıncaya kadar pişirin.

Tavuklu İç Malzeme

1 tane ince doğranmış kuru soğan

2 tane küp doğranmış domates

1 tane ufak doğranmış yeşil biber

Yarım parça ufak küpler halinde doğranmış tavuk göğüs eti

Yeteri kadar ince doğranmış maydanoz, dereotu, taze nane

Yeteri kadar tuz, karabiber

2 yemek kaşığı zeytinyağı

Üstü için;

1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Bir tavada zeytinyağında soğan, biber ve domatesleri biraz yumuşayıncaya kadar kavurun ve tavukları ilave ederek karıştırın, tavanın ağzını kapatarak orta ateşte, tavuklar yumuşayıncaya ve suyunu çekinceye kadar pişirin. Ocaktan aldıktan sonra tuzu, karabiberini ve yeşillikleri ilave ederek karıştırın.

Fırından çıkardığınız patlıcanların orta kısımlarında çatalla ezerek boşluklar açın ve tavuklu harcı bu boşluklara yerleştirin.

Üstlerine rendelediğiniz kaşar peynirlerini, ilave edin ve kızarıncaya kadar 200 dereceye ısınmış fırında pişirin...

Ilık ılık servis yapın...




AFİYET OLSUN




Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KAÇ BARDAK, KAÇ KAŞIK, KAÇ GRAM

BESİN SU BARDAĞI ÇAY BARDAĞI KAHVE FİNCANI ÇORBA KAŞIĞI Su 250 g 100 g 75 g 15 g Süt 250 g 100 g 75 g 15 g Toz şeker 200 g 80 g 70 g 20 g Pirinç 250 g 100 g 70 g 15 g Bulgur 200 g 75 g 60 g 20 g Fasulye 200 g 75 g 60 g Mercimek 200 g 75 g 60 g 15 g İrmik 180 g 70 g 55 g 12 g Pudra şekeri 110 g 50 g 30 g 12 g Toz şeker 170 g 75 g 60 g 15 g Nişasta 50 g 30 g 10 g Un 110 g 50 g 30 g 12 g Galeta unu 120 g 60 g 40 g 10 g Kaşar peyniri(rende) 90 g 40 g 30 g 4 g Süt 200 g 100 gr 65 g 15 g Krema 210 g 110 g 70 g Yoğurt ...

BUĞDAYSIZ AŞURE

Bereketlensin evler... Mis gibi aşure koksun bütün odalar... Az ya da çok... Yapmak isterim her sene... Ama aşureyi  sevip de yiyemiyorsanız buğdaydan dolayı yani gluten alerjiniz varsa pirinç kullanın buğday yerine. MALZEMELER 2 su bardağı pirinç ½ su bardağı nohut ½ su bardağı fasulye 2 su bardağı şeker 5-6 tane karanfil ( suda bekletin ) Kuru incir, kuru kayısı, kuru üzüm ( suda bekletin ) Ceviz içi, fındık içi, tarçın ve kendi zevkiniz ve alışkalıklarınıza göre başka şeyler de ilave edebilirsiniz. Pirinci 15 su bardağı su ile kaynatmaya başlayın. Su oranını kendinize göre ayarlayabilirsiniz. Buğday taneleri yumuşamaya başlayınca, yine akşamdan ıslattığınız ve haşladığınız nohut ve fasulyeyi ilave edin ve beraber kaynatın. Nohutun kabuklarını da ayıklayabilirseniz daha güzel olur. Şekerini de ilave edin. Pişdiğinden ve iyice birbirleri ile özleştiğinden emin olduktan sonra ateşi söndürün. Küçük küçük doğradığınız ve suda beklettiğiz ...

ÇİN LAHANASINDAN SARMA

Lahana sarması ama lahanası biraz değişik, en azından ben ilk defa gördüm buralara gelince. Yer değişikliğinin bu gibi faydalarını da görmek gerekir diye kendime  hatırlatıyorum bu yazıyı yazarken. Belki her yerde vardır ama benim dikkatimi son zamanlarda çeken bir lahana bu; Çin Lahanası... Ben lahana sarmasını çok sık yapmam ama yapmam gereken zamanlar da oluyor tabii, lezzetli bir yemek sonuçta. Güzel yapılmış bir lahana sarmasını yemek de çok zevklidir ayrıca. Bunun için de güzel bir lahana bulmak gerekir, işte bundan dolayı buradaki arkadaşlar ile uzun zamandır arayış içindeydik, denemeler ve tavsiyeler sonucunda bize en yakın lezzeti verecek olan lahanayı bulduk. Şimdi herkes Çin Lahanasını kullanıyor ve çok da memnunuz. Kolay sarılabilir olması ise en güzel tarafı... Bizim lahanalarımıza göre biraz küçük ama olsun hiç fire vermeden sarılabiliyor, en içte kalan göbek kısmı da salatalarda çok lezzetli oluyor. Bu salatayı da bir başka tarifte anlatırım... MALZEMELER ...