İlk yaptığım zaman çok sevdiğim ve ben bunu yaparım dediğim bu keki yıllar sonra tekrar yapabildim.
Kestane seven biri olarak sevdiğim bir kek ama demek ki öyle sık yapılmıyormuş, zaman içinde bir yerlerde sırasını bekleyerek kalıyor öylece birçok şey... Sadece yemek ile ilgili değil, yaşantımız içindeki her şey için geçerli. Ne güzel bir yer, gelelim buraya dediğim ve unuttuğum, uzun bir zaman sonra hani gidecektik dediğim yerler gibi... Bu yerler çok uzak yerler değil, aynı şehirde ya da yürüme mesafesinde...
Zaman hızlı, yaşam hızlı, yapılacak şeyler fazla...
Öğrenmek istenilen şeyler çok, listem uzun...
Hayatın hızına göre çok yavaş kaldığım kesin...
Yapabildiğim kadar...
MALZEMELER
2 su bardağı haşlanmış kuru fasulye
¾ su bardağı toz şeker
1 su bardağı ceviz
3 tane yumurta
1 paket vanilya
Bütün bu malzemeleri hep birlikte blendırdan geçirin, taneli bir yapısı olmasını isterseniz çok fazla tutmanıza gerek yok, pürüzsüz isterseniz biraz daha fazla blendırda tutarak istediğiniz kıvamı ayarlayabilirsiniz. Biraz taneli kalırsa da güzel oluyor, taneler kestane hissini daha da arttırıyor.
Hazırladığınız karışımı yağlı kâğıt serdiğiniz bir fırın kabının içine boşaltın ve 190 dereceye ısınmış fırında yaklaşık 55-60 dakika pişirin.
Çapı 20 cm olan yuvarlak bir fırın kabı kullandım, ufak bir kek oluyor.
Çikolata Sos için;
¾ su bardağı krema
100 g bitter çikolata
100 g sütlü çikolata
Kremayı ısıtın, kaynamadan ocaktan alın ve içine çikolataları parçalayarak atın, çikolatalar eriyene kadar iyice karıştırın. Hazırladığınız kremanın üstünü, kabuklanmaması için streç ile kapatın ve ılımasını bekleyin.
Ilıyan kremayı, soğumuş kekinizin üstüne yayarak dökün ve buzdolabında dinlendirin.Birkaç saat dinlendikten sonra istediğiniz şekilde süsleyerek servis edin...
AFİYET OLSUN
Yorumlar
Yorum Gönder