Ana içeriğe atla

GENE BİR SONBAHARDI…

Bütün güzel renklerini göstererek bir sonbahar daha bitti. En güzel sarı, en güzel kahve, en güzel tarçın, en güzel turuncu...

Her sene doğanın cömertçe sergilediği bu renkleri herkes görüyor mu diye çokça düşünürüm bu zamanlarda. Herkes görsün isterim yere düşerken renk renk yaprakları, görmeyenler için üzülürüm…

Belki de o yüzden bolca fotoğraflarını çekerim göstermek için, paylaşırım da…

Çünkü zaman çok hızlı akıp gidiyor, birçok olayın farkına varamıyoruz, her gün geçtiğimiz yolda görmediğimiz o kadar çok şey var ki…

Mevsimleri fark etmek, değişimleri görmek…

Bazen bazı fotoğraflarda gördüklerim için ne güzel yerler, nerede acaba dediğim zamanlar oluyor ama bir de bakıyorum ki o fotoğrafta gördüğüm ağaç tam da yolumun üzerinde ya da pencereden baktığımda tam da karşımda… Farkında olmak, gözümüzün önünde duran şeyleri görmek iyi gelir insana...

Gene bir sonbahardı ve bitti, kış da tüm güzelliği ve zorlukları ile geliyor…

Kendime yaptığım en iyi şey sanırım doğayı izlemek, görmeye çalışmak. Yıllar önce doğanın içinde olmak için zaman bulmak zordu, artık zamanım var ve her fırsatta ufak da olsa ağaçlarla kaplı bir alanda yürüyebiliyorum. Çoğu zaman aynı yerlerden geçiyorum ama her seferinde farklı şeyler görüyorum, aynı ağacın mevsimlerle dansını seyretmek çok hoşuma gidiyor. 

Şimdi o ağaçlar en güzel renklere dönüşen yapraklarını yerlere döktüler ve hadi görün bizi dediler... Hepsi çıplak kaldı, elbisenin en beyazını giymek için bekliyorlar…

Birilerini bekleyen mahzun banklara kuru yapraklar arkadaşlık ediyor şimdi...

Yollara serilen sonbahar yaprakları bir halı gibi ayaklarımızın altında, tatlı çıtırtılarla yürüyüşlerimize eşlik ediyor...

Bu mevsimde ay bile başka sanki...

İşte böyle bir sonbahardı, sessizce geçti gitti, şimdi kış zamanı...












Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KAÇ BARDAK, KAÇ KAŞIK, KAÇ GRAM

BESİN SU BARDAĞI ÇAY BARDAĞI KAHVE FİNCANI ÇORBA KAŞIĞI Su 250 g 100 g 75 g 15 g Süt 250 g 100 g 75 g 15 g Toz şeker 200 g 80 g 70 g 20 g Pirinç 250 g 100 g 70 g 15 g Bulgur 200 g 75 g 60 g 20 g Fasulye 200 g 75 g 60 g Mercimek 200 g 75 g 60 g 15 g İrmik 180 g 70 g 55 g 12 g Pudra şekeri 110 g 50 g 30 g 12 g Toz şeker 170 g 75 g 60 g 15 g Nişasta 50 g 30 g 10 g Un 110 g 50 g 30 g 12 g Galeta unu 120 g 60 g 40 g 10 g Kaşar peyniri(rende) 90 g 40 g 30 g 4 g Süt 200 g 100 gr 65 g 15 g Krema 210 g 110 g 70 g Yoğurt ...

BUĞDAYSIZ AŞURE

Bereketlensin evler... Mis gibi aşure koksun bütün odalar... Az ya da çok... Yapmak isterim her sene... Ama aşureyi  sevip de yiyemiyorsanız buğdaydan dolayı yani gluten alerjiniz varsa pirinç kullanın buğday yerine. MALZEMELER 2 su bardağı pirinç ½ su bardağı nohut ½ su bardağı fasulye 2 su bardağı şeker 5-6 tane karanfil ( suda bekletin ) Kuru incir, kuru kayısı, kuru üzüm ( suda bekletin ) Ceviz içi, fındık içi, tarçın ve kendi zevkiniz ve alışkalıklarınıza göre başka şeyler de ilave edebilirsiniz. Pirinci 15 su bardağı su ile kaynatmaya başlayın. Su oranını kendinize göre ayarlayabilirsiniz. Buğday taneleri yumuşamaya başlayınca, yine akşamdan ıslattığınız ve haşladığınız nohut ve fasulyeyi ilave edin ve beraber kaynatın. Nohutun kabuklarını da ayıklayabilirseniz daha güzel olur. Şekerini de ilave edin. Pişdiğinden ve iyice birbirleri ile özleştiğinden emin olduktan sonra ateşi söndürün. Küçük küçük doğradığınız ve suda beklettiğiz ...

ÇİN LAHANASINDAN SARMA

Lahana sarması ama lahanası biraz değişik, en azından ben ilk defa gördüm buralara gelince. Yer değişikliğinin bu gibi faydalarını da görmek gerekir diye kendime  hatırlatıyorum bu yazıyı yazarken. Belki her yerde vardır ama benim dikkatimi son zamanlarda çeken bir lahana bu; Çin Lahanası... Ben lahana sarmasını çok sık yapmam ama yapmam gereken zamanlar da oluyor tabii, lezzetli bir yemek sonuçta. Güzel yapılmış bir lahana sarmasını yemek de çok zevklidir ayrıca. Bunun için de güzel bir lahana bulmak gerekir, işte bundan dolayı buradaki arkadaşlar ile uzun zamandır arayış içindeydik, denemeler ve tavsiyeler sonucunda bize en yakın lezzeti verecek olan lahanayı bulduk. Şimdi herkes Çin Lahanasını kullanıyor ve çok da memnunuz. Kolay sarılabilir olması ise en güzel tarafı... Bizim lahanalarımıza göre biraz küçük ama olsun hiç fire vermeden sarılabiliyor, en içte kalan göbek kısmı da salatalarda çok lezzetli oluyor. Bu salatayı da bir başka tarifte anlatırım... MALZEMELER ...