Basit, kısa
sürede yapılan , şerbeti bile kaynatılmayan bir tatlı.
Şerbetli
tatlıların şerbetinin kaynatılması gerekir ve kıvamını ayarlamak zor olur,
sıcak mı soğuk mu soruları kafa karıştırır. Bunda öyle bir sorun yok, keki
fırında pişerken şerbetini kaynatmadan hazırlayın...
Malzemelerini
akılda tutması da kolay...
MALZEMELER
3 tane yumurta
3 yemek kaşığı
şeker
3 yemek kaşığı
sıvı yağ
3 yemek kaşığı
süt
3 yemek kaşığı
irmik
3 yemek kaşığı un
1 paket kabartma
tozu
1 paket vanilya
Yumurta ve şekeri
bir çırpıcı ile iyice karıştırın, diğer malzemeleri ilave edin ve yağlayıp hafif
unladığınız ufak bir borcama dökerek 180 dereceye ısınmış fırında pişirin.
Şerbet için;
¾ su bardağı toz
şeker
1,5 su bardağı
süt
Şekeri sütün
içinde karıştırın ve tatlının keki pişene kadar bekletin.
Tatlı fırından
çıkınca biraz bekleyin ve hazırladığınız sütlü şerbeti üstüne dökün. Kek kısa
sürede bütün şerbeti çekiyor.
Ilık ılık servis
yapabileceğiniz gibi dolapta soğutarak da ve hatta yanında dondurma ile servis
yapabilirsiniz...
AFİYET OLSUN
Endüstriyel Mutfak Servisi olarak blogunuzu beğendik.
YanıtlaSil