Yaz kış fark etmez sanırım pizza yemek için. Aç olmak yeterli...
Aslında öyle çok zor
değil evde yapmak, biraz uğraştırıcı gelebilir ama yapmak da yemesi kadar
zevkli...
Tarif gene
Arda`nın Mutfağı`ndan, teşekkür ediyorum. Bu tarifi de severek yedik...
MALZEMELER
Pizza Hamuru
için;
10 g yaş maya
1su bardağı su
Maya ve suyu
karıştırın ve 15 dakika bekletin. Sonra içine;
1 yemek kaşığı
zeytinyağ
1 çay kaşığı tuz
3 su bardağı un
Bu malzemeleri de
su, maya karışımına ekleyerek yumuşak bir hamur yapın. Unu her zamanki gibi
azar azar kontrollü ekleyin. Yaklaşık 1 saat mayalanması için üstünü örterek
bekletin.
Pizza Sosu için;
1 yemek kaşığı
zeytinyağ
1 diş rendelenmiş
sarımsak
1 tane küp küp
doğranmış domates
Domates ve sarımsakları
zeytinyağında soteleyin.
1 dal ince doğranmış
fesleğen
1 tatlı kaşığı
balzamik sirke
1 çay kaşığı
şeker
½ çay kaşığı tuz
½ çay kaşığı
karabiber
Domates ve
sarımsakları soteledikten sonra diğer malzemeleri de ilave ederek karıştırın ve
blendırdan geçirin. Eğer çok koyu bir kıvam olursa, kıvamını ayarlayabilmek
için çok az sıcak su ilave edebilirsiniz. Böylece pizza hamuruna sürmek için
sosunuz hazırlanmış olacak.
Ve
Yeteri kadar
rendelenmiş kaşar
Mayalanan hamuru
unladığınız tezgaha alın, elinizle yuvarlak açın. Bu hamurdan iki tane orta boy
pizza yapabilirsiniz.
Üstüne
hazırladığınız sosu sürün, ve üzerine kaşar peynirini eşit olarak yayın.
Üstüne dilimlenmiş mantar, enginar, kuşkonmaz, ince
doğranmış biber, domates, patlıcan dilimleri... Ne isterseniz... Eşit bir
şekilde dağıtın.
210 dereceye
ısınmış fırında ve sıcak tepsiye koyarak yaklaşık 15 dakika pişirin, kaşarlar eriyip
üstü hafif pembeleşmeye başlayınca fırından alabilirsiniz.
Biraz ılımasını
bekledikten sonra dilimler halinde kesip servis yapabilirsiniz.
Bu şekilde
sebzeli bir pizza yapabileceğiniz gibi sucuklu, pastırmalı, kıymalı pizzalar da hazırlayabilirsiniz...
AFİYET OLSUN
Yorumlar
Yorum Gönder