Ana içeriğe atla

PATATES KROKET


Bir çok yemeğin yanına arkadaş olarak çıkarabileceğiniz bir tarif. Yapımı kolay, yemesi zevkli...
MALZEMELER 
1 kg patates 
2 tane yumurta sarısı 
1 yemek kaşığı nişasta 
2 yemek kaşığı un 
1 çay kaşığı tuz ve karabiber 
İçi için; 
Yeteri miktarda ince uzun dilimlenmiş kaşar peyniri 
Üstü için; 
2 tane yumurta beyazı 
Yeteri miktarda un ve galeta unu, isterseniz galeta unu yerine mısır unu da kullanabilirsiniz 
Ve kızartmak için; 
Yeteri miktarda sıvı yağ 
Patatesleri yumuşak olacak şekilde haşlayın ve ılık halde iken püre haline getirin. Püre haline getirdiğiniz patateslerin üstüne yumurta sarısını, unu, nişastayı, tuz ve karabiberi ekleyerek hamur gibi olana kadar yoğurun ve üstünü kapatarak buzdolabında 1 saat bekletin. 
Dolaptan çıkardığınız patates püresinden limon büyüklüğünde parçalar alın ve ortasına ince uzun şerit halinde kestiğiniz kaşar peynirini koyarak patates püresine uzun rulo şekli verin, etrafını düzleyin. 
İki yumurta sarısından kalan beyazları çatalla iyice çırpın. Derin bir kaba un, başka derin bir kaba da galeta unu hazırlayın. İsterseniz galeta unu yerine mısır unu da kullanabilirsiniz. Bu sefer mısır unuyla yaptım. Mısır ununun verdiği sarımsı renk hoşuma gidiyor... 
Ve derin bir tencereye 2 parmak kalınlığında sıvı yağ koyarak kızmasını bekleyin. 
Hazırladığınız patates rulolarını önce una, sonra yumurta akına ve en son galeta ununa bulayarak kızgın yağda eşit bir şekilde kızartın. 
Ilık ılık servis yapın...




AFİYET OLSUN





Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KAÇ BARDAK, KAÇ KAŞIK, KAÇ GRAM

BESİN SU BARDAĞI ÇAY BARDAĞI KAHVE FİNCANI ÇORBA KAŞIĞI Su 250 g 100 g 75 g 15 g Süt 250 g 100 g 75 g 15 g Toz şeker 200 g 80 g 70 g 20 g Pirinç 250 g 100 g 70 g 15 g Bulgur 200 g 75 g 60 g 20 g Fasulye 200 g 75 g 60 g Mercimek 200 g 75 g 60 g 15 g İrmik 180 g 70 g 55 g 12 g Pudra şekeri 110 g 50 g 30 g 12 g Toz şeker 170 g 75 g 60 g 15 g Nişasta 50 g 30 g 10 g Un 110 g 50 g 30 g 12 g Galeta unu 120 g 60 g 40 g 10 g Kaşar peyniri(rende) 90 g 40 g 30 g 4 g Süt 200 g 100 gr 65 g 15 g Krema 210 g 110 g 70 g Yoğurt ...

BUĞDAYSIZ AŞURE

Bereketlensin evler... Mis gibi aşure koksun bütün odalar... Az ya da çok... Yapmak isterim her sene... Ama aşureyi  sevip de yiyemiyorsanız buğdaydan dolayı yani gluten alerjiniz varsa pirinç kullanın buğday yerine. MALZEMELER 2 su bardağı pirinç ½ su bardağı nohut ½ su bardağı fasulye 2 su bardağı şeker 5-6 tane karanfil ( suda bekletin ) Kuru incir, kuru kayısı, kuru üzüm ( suda bekletin ) Ceviz içi, fındık içi, tarçın ve kendi zevkiniz ve alışkalıklarınıza göre başka şeyler de ilave edebilirsiniz. Pirinci 15 su bardağı su ile kaynatmaya başlayın. Su oranını kendinize göre ayarlayabilirsiniz. Buğday taneleri yumuşamaya başlayınca, yine akşamdan ıslattığınız ve haşladığınız nohut ve fasulyeyi ilave edin ve beraber kaynatın. Nohutun kabuklarını da ayıklayabilirseniz daha güzel olur. Şekerini de ilave edin. Pişdiğinden ve iyice birbirleri ile özleştiğinden emin olduktan sonra ateşi söndürün. Küçük küçük doğradığınız ve suda beklettiğiz ...

ÇİN LAHANASINDAN SARMA

Lahana sarması ama lahanası biraz değişik, en azından ben ilk defa gördüm buralara gelince. Yer değişikliğinin bu gibi faydalarını da görmek gerekir diye kendime  hatırlatıyorum bu yazıyı yazarken. Belki her yerde vardır ama benim dikkatimi son zamanlarda çeken bir lahana bu; Çin Lahanası... Ben lahana sarmasını çok sık yapmam ama yapmam gereken zamanlar da oluyor tabii, lezzetli bir yemek sonuçta. Güzel yapılmış bir lahana sarmasını yemek de çok zevklidir ayrıca. Bunun için de güzel bir lahana bulmak gerekir, işte bundan dolayı buradaki arkadaşlar ile uzun zamandır arayış içindeydik, denemeler ve tavsiyeler sonucunda bize en yakın lezzeti verecek olan lahanayı bulduk. Şimdi herkes Çin Lahanasını kullanıyor ve çok da memnunuz. Kolay sarılabilir olması ise en güzel tarafı... Bizim lahanalarımıza göre biraz küçük ama olsun hiç fire vermeden sarılabiliyor, en içte kalan göbek kısmı da salatalarda çok lezzetli oluyor. Bu salatayı da bir başka tarifte anlatırım... MALZEMELER ...