Aslında bildiğimiz poğaça hamurundan yapılan bir poğaça, tek farkı içinde rendelenmiş havuç olması... Her zaman yaptığımız tarifleri farklı bir malzeme ile değişik bir lezzete dönüştürebiliriz. Değişik lezzetler denemenin sınırı yok... Bütün bu farklı lezzetler de çeşitli denemeler ya da tesadüfler sayesinde bulunmamış mı...
Mutfak sonu olmayan malzemelerle dolu koca bir labotaruvar...
MALZEMELER
Hamur için;
2 tane yumurta ( 1
yumurta sarısı üstüne sürmek için )
1 su bardağı
yoğurt
1 su bardağı sıvı
yağ
1 tatlı kaşığı
toz şeker
1 tatlı kaşığı
tuz
1 tane kabartma
tozu
4 su bardağı un
İç malzeme ;
1 tane
rendelenmiş havuç
Bir tutam ince
doğranmış maydanoz
Bir tutam ince
doğranmış dereotu
1 su bardağı
ufalanmış beyaz peynir
Tuz, karabiber
Ve
Üstü için yeteri
kadar susam
İç malzemelerin
hepsini yeteri kadar tuz ve karabiber ekleyerek karıştırın.
Poğaça hamurunu
yapmak için un hariç malzemelerin hepsini iyice karıştırdıktan sonra unu yavaş
yavaş ilave ederek yumuşak bir hamur hazırlayın. Az gelirse bir miktar daha
ekleyebilirsiniz. Ama yumuşak bir hamur olmasına dikkat edin.
Hamurdan limon
büyüklüğünde bezeler alarak orta kısımlarına hazırladığınız havuçlu, peynirli
karışımdan koyun ve kapatarak yuvarlak şekil verin.
Yağlı kağıt
serdiğiniz tepsiye hazırladığınız poğaçaları dizin. Üstlerine ayırdığınız bir
yumurtanın sarısını sürün ve susam serperek 180 dereceye ısınmış fırında
poğaçalar pembeleşene kadar pişirin.
Ilık ılık tüketmeniz güzel olur.
Ama her poğaça da
olduğu gibi bu da ilk yapıldığı gün tüketildiğinde daha güzel oluyor, ertesi
gün biraz tazeliğini kaybediyor...
AFİYET OLSUN
Yorumlar
Yorum Gönder