Ve gene aynı kakaolu kek tarifi...
Ufacık tatlı atıştırmalıklar, çayın ya da kahvenin yanına. Uzun süre
dolapta bekleyebilir.
Bu kakaolu keki yaptıktan sonra yarısını kek olarak tüketip diğer
yarısını da böyle çikolatalı toplar yapabilirsiniz. Bu nedenle çikolatalı
toplar için verdiğim ölçüler bu kekin yarısı için. Bu keki ister bu ölçülerin
yarısıyla yapın ya da tam bu ölçülerde yaparak yarısını kullanın. Ben tam
ölçülerde bu keki yaptım ve yarısını çikolatalı toplar yapmak için kullandım.
MALZEMELER
Kek için;
4 tane
yumurta
1 su bardağı
şeker
1 su bardağı
süt
1 su bardağı
sıvı yağ
2 su bardağı
un
4 yemek
kaşığı kakao
1 paket
kabartma tozu
1 paket
vanilya
Yumurtalar ve şekeri çırptıktan sonra diğer malzemeleri ilave
edin, iyice karıştırın ve sonra yağlanmış ve unlanmış fırın kabına boşaltın.
180 dereceye ısıtılmış fırında pişirin. Piştikten sonra soğumaya bırakın.
Soğuduktan sonra kekin yarısını büyük bir kabın içine ufalayın.
Ufaladığınız
kekin içine aşağıdaki malzemeleri ilave edin...
100 ml krema
½ çay bardağı ceviz
100 ml krema
½ çay bardağı ceviz
½ çay
bardağı antep fıstığı
½ çay
bardağı hindistan cevizi
Ve iyice karıştırdıktan sonra ufak yuvarlaklar yaparak
şekil verin ve yağlı kağıt üzerine sıralayın. Büyüklüğünü istediğiniz şekilde
ayarlayabilirsiniz.
İsterseniz sadece krema ile de bu
karışımı yapabilirsiniz. İçine bir şey koymadan da çok güzel bir lezzet ortaya
çıkıyor… Ya da sevdiğiniz başka lezzetler ilave edebilirsiniz, ufak ufak
doğranmış kuru meyveler mesela…
Ve
150 g bitter çikolata
150 g sütlü çikolata
Çikolataları benmari usulü eritin.
Bunun için ufak bir tencerenin içine su koyun ve kaynatın. Bu tencerenin üstüne oturabilecek ölçüde bir cam kabı tencerenin üstüne koyun ve çikolataları içine atın. Böylece kaynayan suyun buharı ile çikolatalar yavaş yavaş eriyecek, karıştırarak erimesini kolaylaştırın. Çikolatalar eriyince ocağı kısık duruma getirin ve hazırladığınız kek topları erittiğiniz
çikolataya daldırarak etrafını çikolata ile kaplayın ve tekrar yağlı kağıt
üzerine dizin. Çikolatalar biraz soğuyana kadar bekleyin ve yağlı kağıt
üzerinden yavaşca alarak düz bir tabağın üstüne yerleştirin ve buzdolabında soğumaya
bırakın.
Çikolata
toplarını erimiş çikolata içine batırmak ve dikkatlice çıkarmak için çatal
kullanabilirsiniz. Yavaş ve dikkatli yapmak gerekiyor. Bu nedenle biraz zaman
alıyor.
Üstlerini süslemek için aynı şekilde
beyaz çikolatayı da eriterek kullanabilirsiniz. Erittiğiniz beyaz çikolatayı
ufak bir poşetin içine alın, poşetin bir köşesine iğne ile ince bir delik
açarak çikolata toplarının üstüne süslemeler yapabilirsiniz...
AFİYET OLSUN
Yorumlar
Yorum Gönder