ÇİKOLATALI KEK TOPLAR


Ve gene aynı kakaolu kek tarifi...
Ufacık tatlı atıştırmalıklar, çayın ya da kahvenin yanına. Uzun süre dolapta bekleyebilir. 
Bu kakaolu keki yaptıktan sonra yarısını kek olarak tüketip diğer yarısını da böyle çikolatalı toplar yapabilirsiniz. Bu nedenle çikolatalı toplar için verdiğim ölçüler bu kekin yarısı için. Bu keki ister bu ölçülerin yarısıyla yapın ya da tam bu ölçülerde yaparak yarısını kullanın. Ben tam ölçülerde bu keki yaptım ve yarısını çikolatalı toplar yapmak için kullandım. 
MALZEMELER
Kek için;
4 tane yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı un
4 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya 
Yumurtalar  ve şekeri çırptıktan sonra diğer malzemeleri ilave edin, iyice karıştırın ve sonra yağlanmış ve unlanmış fırın kabına boşaltın. 180 dereceye ısıtılmış fırında pişirin. Piştikten sonra soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra kekin yarısını büyük bir kabın içine ufalayın.
Ufaladığınız kekin içine aşağıdaki malzemeleri ilave edin... 
100 ml krema 
½ çay bardağı ceviz 
½ çay bardağı antep fıstığı 
½ çay bardağı hindistan cevizi 
Ve iyice karıştırdıktan sonra ufak yuvarlaklar yaparak şekil verin ve yağlı kağıt üzerine sıralayın. Büyüklüğünü istediğiniz şekilde ayarlayabilirsiniz. 
İsterseniz sadece krema ile de bu karışımı yapabilirsiniz. İçine bir şey koymadan da çok güzel bir lezzet ortaya çıkıyor… Ya da sevdiğiniz başka lezzetler ilave edebilirsiniz, ufak ufak doğranmış kuru meyveler mesela… 
Ve 
150 g bitter çikolata 
150 g sütlü çikolata 
Çikolataları benmari usulü eritin. Bunun için ufak bir tencerenin içine su koyun ve kaynatın. Bu tencerenin üstüne oturabilecek ölçüde bir cam kabı tencerenin üstüne koyun ve çikolataları içine atın. Böylece kaynayan suyun buharı ile çikolatalar yavaş yavaş eriyecek, karıştırarak erimesini kolaylaştırın. Çikolatalar eriyince ocağı kısık duruma getirin ve hazırladığınız kek topları erittiğiniz çikolataya daldırarak etrafını çikolata ile kaplayın ve tekrar yağlı kağıt üzerine dizin. Çikolatalar biraz soğuyana kadar bekleyin ve yağlı kağıt üzerinden yavaşca alarak düz bir tabağın üstüne yerleştirin ve buzdolabında soğumaya bırakın. 
Çikolata toplarını erimiş çikolata içine batırmak ve dikkatlice çıkarmak için çatal kullanabilirsiniz. Yavaş ve dikkatli yapmak gerekiyor. Bu nedenle biraz zaman alıyor. 
Üstlerini süslemek için aynı şekilde beyaz çikolatayı da eriterek kullanabilirsiniz. Erittiğiniz beyaz çikolatayı ufak bir poşetin içine alın, poşetin bir köşesine iğne ile ince bir delik açarak çikolata toplarının üstüne süslemeler yapabilirsiniz...


AFİYET OLSUN


 

Yorumlar