BULGURLU KABAK DOLMASI


Kabak dolması genelde kıymalı yapılır. Lezzetli olur, en güzel tencere yemeklerindendir... 
Ama sıkılırız ya bazen aynı yemekleri yemekten, başka şekillerde deneriz her zaman yaptığımız yemeği.
Yeni bulmayız, mutlaka yapan birileri vardır ama biz ilk defa yaparız ve neden önceden düşünmedim diye sorarız kendimize. Bana çok olur böyle...
Kabak dolmasını kıymasız yani zeytinyağlı yapıyorum artık.
MALZEMELER
6 tane orta boy tombul kabak ( Uzun kabak da olabilir )
Dolma İçi İçin; 
1 tane büyük kuru soğan
1 tane etli kırmızı biber
2 tane orta boy domates
Birer tutam maydanoz, dereotu, taze nane
1 yemek kaşığı domates salçası ( İsterseniz biber salçası da olur )
1 yemek kaşığı zeytinyağ
6 yemek kaşığı ayıklanmış, yıkanmış bulgur  
Soğanları rendeleyin, etli kırmızı biberleri ve domatesleri ince ince doğrayın, maydanoz, dereotu, taze nane gibi yeşillikleri de ince ince doğrayarak ilave edin, biraz domates salçası, zeytinyağ, tuz ve karabiber... Ve yeteri kadar bulgur. Biraz da zeytinyağı ile hepsini iyice karıştırın.
Bulgur yerine pirinç de kullanabilirsiniz.  
Kabakların içlerini boşaltın ve hazırladığınız içi kabaklara paylaştırın.
Ve
2 tane kabukları soyulup, küp küp doğranmış domates 
1 yemek kaşığı zeytinyağ
1 yemek kaşığı salça 
Dolmayı pişireceğiniz tencerede, zeytinyağında, ufak doğranmış domatesleri soteleyin, salçayı da ilave edin.
Doldurduğunuz kabakları tencereye dizin ve tencereye bir parmak kalınlığında su ekleyin.
Tencerenin ağzını kapatın ve kaynadıktan sonra kısık ateşte yavaş yavaş pişmeye bırakın.
Kabaklar ve bulgur taneleri yumuşayınca ocaktan alın.
Piştikten sonra isterseniz ılık ılık  isterseniz soğuk olarak servis yapabilirsiniz...





AFİYET OLSUN



Yorumlar