Ana içeriğe atla

BULGURLU KABAK DOLMASI


Kabak dolması genelde kıymalı yapılır. Lezzetli olur, en güzel tencere yemeklerindendir... 
Ama sıkılırız ya bazen aynı yemekleri yemekten, başka şekillerde deneriz her zaman yaptığımız yemeği.
Yeni bulmayız, mutlaka yapan birileri vardır ama biz ilk defa yaparız ve neden önceden düşünmedim diye sorarız kendimize. Bana çok olur böyle...
Kabak dolmasını kıymasız yani zeytinyağlı yapıyorum artık.
MALZEMELER
6 tane orta boy tombul kabak ( Uzun kabak da olabilir )
Dolma İçi İçin; 
1 tane büyük kuru soğan
1 tane etli kırmızı biber
2 tane orta boy domates
Birer tutam maydanoz, dereotu, taze nane
1 yemek kaşığı domates salçası ( İsterseniz biber salçası da olur )
1 yemek kaşığı zeytinyağ
6 yemek kaşığı ayıklanmış, yıkanmış bulgur  
Soğanları rendeleyin, etli kırmızı biberleri ve domatesleri ince ince doğrayın, maydanoz, dereotu, taze nane gibi yeşillikleri de ince ince doğrayarak ilave edin, biraz domates salçası, zeytinyağ, tuz ve karabiber... Ve yeteri kadar bulgur. Biraz da zeytinyağı ile hepsini iyice karıştırın.
Bulgur yerine pirinç de kullanabilirsiniz.  
Kabakların içlerini boşaltın ve hazırladığınız içi kabaklara paylaştırın.
Ve
2 tane kabukları soyulup, küp küp doğranmış domates 
1 yemek kaşığı zeytinyağ
1 yemek kaşığı salça 
Dolmayı pişireceğiniz tencerede, zeytinyağında, ufak doğranmış domatesleri soteleyin, salçayı da ilave edin.
Doldurduğunuz kabakları tencereye dizin ve tencereye bir parmak kalınlığında su ekleyin.
Tencerenin ağzını kapatın ve kaynadıktan sonra kısık ateşte yavaş yavaş pişmeye bırakın.
Kabaklar ve bulgur taneleri yumuşayınca ocaktan alın.
Piştikten sonra isterseniz ılık ılık  isterseniz soğuk olarak servis yapabilirsiniz...





AFİYET OLSUN



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KAÇ BARDAK, KAÇ KAŞIK, KAÇ GRAM

BESİN SU BARDAĞI ÇAY BARDAĞI KAHVE FİNCANI ÇORBA KAŞIĞI Su 250 g 100 g 75 g 15 g Süt 250 g 100 g 75 g 15 g Toz şeker 200 g 80 g 70 g 20 g Pirinç 250 g 100 g 70 g 15 g Bulgur 200 g 75 g 60 g 20 g Fasulye 200 g 75 g 60 g Mercimek 200 g 75 g 60 g 15 g İrmik 180 g 70 g 55 g 12 g Pudra şekeri 110 g 50 g 30 g 12 g Toz şeker 170 g 75 g 60 g 15 g Nişasta 50 g 30 g 10 g Un 110 g 50 g 30 g 12 g Galeta unu 120 g 60 g 40 g 10 g Kaşar peyniri(rende) 90 g 40 g 30 g 4 g Süt 200 g 100 gr 65 g 15 g Krema 210 g 110 g 70 g Yoğurt ...

ÇİN LAHANASINDAN SARMA

Lahana sarması ama lahanası biraz değişik, en azından ben ilk defa gördüm buralara gelince. Yer değişikliğinin bu gibi faydalarını da görmek gerekir diye kendime  hatırlatıyorum bu yazıyı yazarken. Belki her yerde vardır ama benim dikkatimi son zamanlarda çeken bir lahana bu; Çin Lahanası... Ben lahana sarmasını çok sık yapmam ama yapmam gereken zamanlar da oluyor tabii, lezzetli bir yemek sonuçta. Güzel yapılmış bir lahana sarmasını yemek de çok zevklidir ayrıca. Bunun için de güzel bir lahana bulmak gerekir, işte bundan dolayı buradaki arkadaşlar ile uzun zamandır arayış içindeydik, denemeler ve tavsiyeler sonucunda bize en yakın lezzeti verecek olan lahanayı bulduk. Şimdi herkes Çin Lahanasını kullanıyor ve çok da memnunuz. Kolay sarılabilir olması ise en güzel tarafı... Bizim lahanalarımıza göre biraz küçük ama olsun hiç fire vermeden sarılabiliyor, en içte kalan göbek kısmı da salatalarda çok lezzetli oluyor. Bu salatayı da bir başka tarifte anlatırım... MALZEMELER ...

SADE YAĞLI UN KURABİYESİ

Çocukluğa hep bir özlem var bende... Hadi seni çocukluğuna götürelim gel deseler, hiç düşünmeden koşarım... Çocukluğumun günlerine gitmek için uzun uzun düşünürüm, hafızamın derinliklerinden bir kaç gün yakalarsam ne mutlu bana... Bazen de hiç düşünmeden geliverir hatıralar... Büyüyoruz... Her şey geride kalıyor... Ve bazen küçük bir şey geride kalanları hatırlatıveriyor...   Un kurabiyesi de öyle benim için. Yıllar öncesine götürür beni...   Bu deneme de bunun için aslında. Sanırım biraz olsun aradığım lezzet ve kokuyu buldum. Tarif için masmavi3_mutfakta`ya teşekkür ederim...   Sade yağ ile yapılmış bir un kurabiyesi. Sade yağ yapımından bahsetmiştim, aslında çok zor değil.   Geniş bir tencereye tereyağını koyun ve ateşi kısık ateşe ayarlayıp, kaynamadan erimesini, üstünün beyaz köpük bağlamasını bekleyin, yaklaşık yarım saatte böyle bir görüntü oluşuyor, üstüne biriken köpükleri toplayın ve köpük bitene kadar işleme devam edin, sonunda sapsarı ren...