Kabak dolması
genelde kıymalı yapılır. Lezzetli olur, en güzel tencere yemeklerindendir...
Ama sıkılırız ya
bazen aynı yemekleri yemekten, başka şekillerde deneriz her zaman yaptığımız
yemeği.
Yeni bulmayız, mutlaka yapan birileri vardır ama biz ilk defa yaparız
ve neden önceden düşünmedim diye sorarız kendimize. Bana çok olur böyle...
Kabak dolmasını
kıymasız yani zeytinyağlı yapıyorum artık.
MALZEMELER
6 tane orta boy tombul kabak ( Uzun kabak da olabilir )
Dolma İçi İçin;
1 tane büyük kuru soğan
1 tane etli kırmızı biber
2 tane orta boy domates
Birer tutam maydanoz, dereotu, taze nane
1 yemek kaşığı domates salçası ( İsterseniz biber salçası da olur )
1 yemek kaşığı zeytinyağ
6 yemek kaşığı ayıklanmış, yıkanmış bulgur
Soğanları
rendeleyin, etli kırmızı biberleri ve domatesleri ince ince doğrayın, maydanoz,
dereotu, taze nane gibi yeşillikleri de ince ince doğrayarak ilave edin,
biraz domates salçası, zeytinyağ, tuz ve karabiber... Ve yeteri kadar bulgur.
Biraz da zeytinyağı ile hepsini iyice karıştırın.
Bulgur yerine
pirinç de kullanabilirsiniz.
Kabakların
içlerini boşaltın ve hazırladığınız içi kabaklara paylaştırın.
Ve
2 tane kabukları soyulup, küp küp doğranmış domates
1 yemek kaşığı zeytinyağ
1 yemek kaşığı salça
Dolmayı pişireceğiniz tencerede, zeytinyağında, ufak doğranmış domatesleri soteleyin, salçayı da ilave
edin.
Doldurduğunuz kabakları tencereye dizin ve tencereye bir parmak
kalınlığında su ekleyin.
Tencerenin ağzını kapatın ve kaynadıktan sonra kısık
ateşte yavaş yavaş pişmeye bırakın.
Kabaklar ve bulgur taneleri yumuşayınca ocaktan alın.
Piştikten sonra
isterseniz ılık ılık isterseniz soğuk
olarak servis yapabilirsiniz...
AFİYET OLSUN
Yorumlar
Yorum Gönder