Kakaolu,
çikolatalı, içi yumuşak kurabiye yapmak isteyenler için... Üstü çatlak çatlak...
Çok zamanınızı
almayan bir tarif. Kurabiyelerin büyüklüğünü istediğiniz gibi yapabilirsiniz.
MALZEMELER
MALZEMELER
100 g bitter
çikolata
100 g sütlü çikolata
125 g tereyağ
2 tane yumurta
½ su bardağı
esmer şeker
¼ su bardağı
beyaz şeker
1,5 yemek kaşığı
kakao
½ çay kaşığı tuz
1 paket kabartma
tozu
1 paket vanilya
1 çay bardağı
ufalanmış ceviz
1,5 su bardağı un
Önce tereyağını kaynatmadan
eritin, çikolataları ufak parçalar halinde ekleyin ve iyice karıştırarak
çikolataları da eritin, sonra ılıması için bir kenarda bekletin.
Yumurta ve şekeri
iyice karışana kadar çırpın, ceviz hariç diğer malzemeleri de ilave ederek çırpın.
Sonra çırptığınız
bu karışımın üstüne erittiğiniz tereyağ, çikolata karışımını ekleyin ve spatula
yardımı ile karıştırın. Cevizleri de ekleyerek karıştırmaya devam edin.
Yumuşak bir hamur
elde etmiş olacaksınız. İsterseniz 15 dakika dolapta dinlendirebilirsiniz.
El ile
şekillendirmek zor olacağı için hamuru krema sıkma torbasına alarak yağlı kağıt
serdiğiniz fırın tepsisine aralıklı olarak istediğiniz boyutlarda sıkın.
Üstlerini hafif hafif bastırarak düzleyebilirsiniz.
170 dereceye
ısınmış fırında 12 dakika pişirin.
Ilık ılık
deneyin, çikolata ve kakao kokusuyla...
AFİYET OLSUN
Yorumlar
Yorum Gönder