Ana içeriğe atla

YOĞURULMAYAN EKMEK


Fırında pişen ekmek kokusunu seviyorsanız pişirin ve koklayın derim... Kolaylıkla yapılabilen ve yumuşacık olan bir ekmek tarifi... Ve uzun uzun yoğurmanıza da gerek yok...
MALZEMELER 
3 su bardağı un 
1 çay kaşığı tuz 
¼ paket yaş maya 
1,5 su bardağı ılık su 
Derin bir kabın içine unu koyduktan sonra ortasına ufak bir havuz açın ve diğer malzemeleri bu havuza dökerek dıştan içe doğru, bir spatula yardımı ile karıştırın. Malzemelerin karışması yeterli... 
Kabın ağzını kapatın ve 3 saat mayalanmaya bırakın. 
Mayalandıktan sonra hamurunuzu unladığınız tezgaha alın, elinizle dikdörtgen olacak şekilde düzleyin, yanlardan ortaya katlayın ve ucundan başlayarak rulo yapın. Bu işlemi bir kere daha yaptıktan sonra hamuru alta doğru toplayarak yuvarlak yapın. Hamuru yağlı kağıt serdiğiniz derin bir kabının içine yerleştirin. 1 saat daha mayalanmaya bırakın.
İsterseniz bu aşamada buzdolabında 12 saat mayalandırabilirsiniz. Gece bu şekilde mayalandırdıktan sonra sabah buzdolabından çıkarıp, 1 saat dışarıda dinlendirin ve pişirme aşamalarına aynı şekilde devam edin. 
Fırınınızı 230 dereceye ısıtın ve ekmeği pişireceğiniz tencereyi de fırında ısıtın. Fırın 230 dereceye gelince tencereyi fırından alın, ekmeğinizin üstünü istediğiniz şekilde keskin bir bıçakla çizin ve tencereye yağlı kağıt ile birlikte yerleştirin. Tencerenin ağzını kapatın ve yarım saat böyle pişirin. Yarım saat sonra tencerenin ağzını açın ve 10 dakika daha kızarana kadar pişirin. 
Fırından çıkarınca ekmeğinizi, altı nemlenmemesi için bir tel üstüne koyarak soğumaya bırakın. Tel olarak fırınınızın telini kullanabilirsiniz. 
Kabukları hafif çıtır, içi yumuşak bir ekmek...


 
AFİYET OLSUN




Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KAÇ BARDAK, KAÇ KAŞIK, KAÇ GRAM

BESİN SU BARDAĞI ÇAY BARDAĞI KAHVE FİNCANI ÇORBA KAŞIĞI Su 250 g 100 g 75 g 15 g Süt 250 g 100 g 75 g 15 g Toz şeker 200 g 80 g 70 g 20 g Pirinç 250 g 100 g 70 g 15 g Bulgur 200 g 75 g 60 g 20 g Fasulye 200 g 75 g 60 g Mercimek 200 g 75 g 60 g 15 g İrmik 180 g 70 g 55 g 12 g Pudra şekeri 110 g 50 g 30 g 12 g Toz şeker 170 g 75 g 60 g 15 g Nişasta 50 g 30 g 10 g Un 110 g 50 g 30 g 12 g Galeta unu 120 g 60 g 40 g 10 g Kaşar peyniri(rende) 90 g 40 g 30 g 4 g Süt 200 g 100 gr 65 g 15 g Krema 210 g 110 g 70 g Yoğurt

ÇİLEKLİ, MUZLU KEK

Çilek sevmeyen yoktur diyemeyeceğim çünkü sevmeyenler olduğunu biliyorum. Çilek sevmediklerini ilk öğrendiğim zaman inanamamıştım. Çileğin sevilmeme ihtimalini hiç aklıma getirmediğimi o zaman fark ettim. Bu sebebten, çilek sevmeyenler sadece muzlu yapabilir... Ve en çok sevdiğim kek hamuru çilek ve muzla birleşince çok güzel bir kek çıktı ortaya. Denemelisiniz... Ilık ılık yiyebilirsiniz ya da meyveli olduğu için buzdolabında tutarsanız, dolaptan çıkarıp soğuk soğuk da yiyebilirsiniz. Soğuk yemek daha çok hoşuma gitti... Bu kek hamuru suyla yapılan kek hamuru. İçine istediğiniz malzemeleri ilave edebilirsiniz... MALZEMELER   4 tane yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı su 3 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya Yeteri kadar muz ve çilek ( miktarı size bağlı ) Yumurta ve şekeri iyice çırptıktan sonra diğer malzemeleri de ilave edip karıştırın. Ufak ufak doğradığınız muzları da ilave edin ve ezmeden yavaşca karıştırın. Yağl

ÇİN LAHANASINDAN SARMA

Lahana sarması ama lahanası biraz değişik, en azından ben ilk defa gördüm buralara gelince. Yer değişikliğinin bu gibi faydalarını da görmek gerekir diye kendime  hatırlatıyorum bu yazıyı yazarken. Belki her yerde vardır ama benim dikkatimi son zamanlarda çeken bir lahana bu; Çin Lahanası... Ben lahana sarmasını çok sık yapmam ama yapmam gereken zamanlar da oluyor tabii, lezzetli bir yemek sonuçta. Güzel yapılmış bir lahana sarmasını yemek de çok zevklidir ayrıca. Bunun için de güzel bir lahana bulmak gerekir, işte bundan dolayı buradaki arkadaşlar ile uzun zamandır arayış içindeydik, denemeler ve tavsiyeler sonucunda bize en yakın lezzeti verecek olan lahanayı bulduk. Şimdi herkes Çin Lahanasını kullanıyor ve çok da memnunuz. Kolay sarılabilir olması ise en güzel tarafı... Bizim lahanalarımıza göre biraz küçük ama olsun hiç fire vermeden sarılabiliyor, en içte kalan göbek kısmı da salatalarda çok lezzetli oluyor. Bu salatayı da bir başka tarifte anlatırım... MALZEMELER Soğa