Bir de tost
ekmeği yapmalıyım dedim tarifleri görünce, kabarmış tost ekmeklerine dayanamadım, ben de denedim...
Hamurla oynamak
çok güzel, bir de mayalı hamursa daha da güzel...
Kabarmış bir
hamur kimleri mutlu eder bilmiyorum ama bana mutluluk veriyor. Pişerken bir
daha kabarması... Fırının önünde kabaran ekmek ve poğaçaları seyretmek çok
hoşuma gider...
Bu tost ekmeğini
yapmak da çok kolay, bir çok kişi aynı tarifle tost ekmeği yapmış, bu nedenle
ben de ilk deneme için hiç tereddüt etmedim...
MALZEMELER
1 su bardağı ılık
su
1 tatlı kaşığı
şeker
½ paket yaşmaya
1 yemek kaşığı
eritilmiş tereyağ
2 tatlı kaşığı
tuz
4 su bardağı un
Ilık su, şeker ve
yaş mayayı derin bir kapta iyice karıştırın. Diğer malzemeleri de ilave edin.
Unu yavaş yavaş
ilave ederek yoğurmaya başlayın. Hamur özleşene kadar yoğurun. Hafif ele yapışan
bir kıvamda olması güzel olur. Hamurun üstünü örtün ve yaklaşık 1 saat
mayalandırın.
Mayalanan hamuru hafifce
yağladığınız tezgaha alın ve dikdörtgen olacak şekilde yağladığınız parmak
uçlarınızla açın.
Dört yandan içe
doğru katlayın ve rulo yapın.
Aynı işlemi bir
kez daha yapın.
En son rulo
yaptıktan sonra kat yerini elinizle iyice birleştirin. Hazırladığınız ruloyu ince
uzun bir kalıba yerleştirin, üstünü örterek yaklaşık 1 saat daha mayalandırın.
180 dereceye
ısınmış fırında pişirin. Fırının içine su dolu bir kap koymayı unutmayın...
Yaklaşık 50 dakika içinde pişiyor.
Fırından çıkardıktan
sonra bir tel üzerine koyarsanız altının nemlenmesini önlemiş olursunuz.
Ve dilim dilim
kesebilirsiniz, ister tost yapın ister üstüne tereyağ, peynir sürün... Hepsi de
çok güzel oluyor...
AFİYET OLSUN
Yorumlar
Yorum Gönder