MERCİMEK EKMEĞİ


Yapmakta geç kaldığım tariflerden bir tanesi daha...
Beğendiğim tarifler için her seferinde hemen yapmalıyım diyorum kendi kendime ama bir şeyler oluyor ve ben hala yapmamışım...
İlk başta çok da hoş olmaz gibi gelse de lütfen deneyin... 
Yumuşacık, çok lezzetli... 
İsterseniz farklı lezzetler ilave ederek daha da lezzetlendirebilirsiniz; ufalanmış beyaz peynir, lor peyniri, maydanoz, dereotu... 
İçinde un olmaması büyük bir avantaj...
MALZEMELER 
2 su bardağı akşamdan ıslatılmış mercimek 
4 tane yumurta 
1 su bardağı yoğurt ( çok fazla sulsu olmamalı ) 
½ çay bardağı zeytinyağ 
2 paket kabartma tozu 
1 yemek kaşığı çörek otu 
1 tatlı kaşığı tuz
Ve 
Üstü için susam 
Çörekotu hariç bütün malzemeleri blendıra koyun ve hepsini karıştırın. Koyu ayran kıvamında bir karışım elde edeceksiniz. 
Çörekotunu da ilave edin ve kaşıkla karıştırın. 
Yağlı kağıt serdiğiniz fırın kabına bu karışımı boşaltın. Üstüne susamları serpin ve 180 dereceye ısınmış fırında üstü pembeleşene kadar pişirin. 
Hem yapımı kolay  hem de lezzetli...




AFİYET OLSUN



Yorumlar