KOCAMAN KURABİYE


Bazı pastanelerin vitrinlerinde kocaman kurabiyeler gördüğüm zaman hemen bir tane alıp ortadan ikiye bölüp koklamak gelir içimden... Sonra da yavaş yavaş yemek ve boğazımda tam takılacakken bir yudum çay içmek...
Hem göze hem de damağa hitap eden kurabiyeler bunlar... İstediğiniz şekilde çeşitlendirebilirsiniz, üstlerine ceviz, fındık ilave ederek daha da lezzetlendirebilirsiniz...
Kurabiyedeki bu doku hoşuma gidiyor, karbonat sayesinde...
Dışı hafif kıtır, içi yumuşak... 
Daha büyük yapabilirsiniz ama daha küçük yapmayın, bu kurabiye böyle kocaman kocaman güzel... 
MALZEMELER 
3 tane yumurta ( bir yumurtanın sarısı üstüne sürmek için ) 
1 su bardağı toz şeker 
½ su bardağı sıvı yağ 
½ su bardağı yoğurt 
1 tane portakalın kabuğunun rendesi 
1 portakalın suyu 
1 çay kaşığı karbonat 
1 paket kabartma tozu 
1 tatlı kaşığı zerdeçal ( isteğe bağlı ) 
5 su bardağı un ( yaklaşık )
Un hariç bütün malzemeleri karıştırın ve unu yavaş yavaş ekleyerek yumuşak bir hamur hazırlayın. Un miktarı her zaman söylediğim gibi biraz fazla gelebilir ya da az gelebilir. Unu yavaş yavaş ekleyerek miktarını kontrol edebilirsiniz... 
Kurabiyeler biraz daha sarı renkli olsun diye zerdeçal ilave ettim, kullanmak isteğe bağlı...
Tadında bir değişiklik olmuyor... 
Hazırladığınız hamurdan orta boy limon büyüklüğünde parçalar alarak yuvarlak şekiller verin ve yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsinize yerleştirin. Aralarında boşluklar bırakmayı unutmayın çünkü pişerken kabaran bir kurabiye... 
Kurabiyelerinizin üstünü keskin bir bıçak yardımı ile hafifce keserek şekiller verin ve ayırdığınız yumurta sarısını üstlerine sürün. 
180 dereceye ısınmış fırında pembeleşene kadar pişirin.  
Bir kısmını buzluğa atmanızı öneririm, arada birer birer çıkarıp yemek güzel oluyor... 



AFİYET OLSUN




 

Yorumlar