Bazı pastanelerin
vitrinlerinde kocaman kurabiyeler gördüğüm zaman hemen bir tane alıp ortadan
ikiye bölüp koklamak gelir içimden... Sonra da yavaş yavaş yemek ve boğazımda
tam takılacakken bir yudum çay içmek...
Hem göze hem de
damağa hitap eden kurabiyeler bunlar... İstediğiniz şekilde
çeşitlendirebilirsiniz, üstlerine ceviz, fındık ilave ederek daha da
lezzetlendirebilirsiniz...
Kurabiyedeki bu doku hoşuma gidiyor, karbonat
sayesinde...
Dışı hafif kıtır,
içi yumuşak...
Daha büyük
yapabilirsiniz ama daha küçük yapmayın, bu kurabiye böyle kocaman kocaman
güzel...
MALZEMELER 3 tane yumurta ( bir yumurtanın sarısı üstüne sürmek için )
1 su bardağı toz şeker
½ su bardağı sıvı yağ
½ su bardağı yoğurt
1 tane portakalın kabuğunun rendesi
1 portakalın suyu
1 çay kaşığı karbonat
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı zerdeçal ( isteğe bağlı )
5 su bardağı un ( yaklaşık )
Un hariç bütün
malzemeleri karıştırın ve unu yavaş yavaş ekleyerek yumuşak bir hamur
hazırlayın. Un miktarı her zaman söylediğim gibi biraz fazla gelebilir ya da az
gelebilir. Unu yavaş yavaş ekleyerek miktarını kontrol edebilirsiniz...
Kurabiyeler biraz
daha sarı renkli olsun diye zerdeçal ilave ettim, kullanmak isteğe bağlı...Tadında bir değişiklik olmuyor...
Hazırladığınız
hamurdan orta boy limon büyüklüğünde parçalar alarak yuvarlak şekiller verin ve
yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsinize yerleştirin. Aralarında boşluklar
bırakmayı unutmayın çünkü pişerken kabaran bir kurabiye...
Kurabiyelerinizin
üstünü keskin bir bıçak yardımı ile hafifce keserek şekiller verin ve
ayırdığınız yumurta sarısını üstlerine sürün.
180 dereceye
ısınmış fırında pembeleşene kadar pişirin. Bir kısmını buzluğa atmanızı öneririm, arada birer birer çıkarıp yemek güzel oluyor...
AFİYET OLSUN
Yorumlar
Yorum Gönder