Kartopu kurabiye
ama baharı yaşadığımız nisan günlerinde bahar gibi bir kurabiye...
Beyaz
kurabiyeleri severim, üstünde hindistan cevizi de var, daha güzel...
Bir lokmalık, kahve
ve çay yanına eğlenceli bir arkadaşlık... Kapalı bir kapta uzun süre tazeliğini koruyan minik atıştırmalık...
MALZEMELER
125 g tereyağ
½ çay bardağı sıvı yağ
½ çay bardağı pudra şekeri
½ su bardağı hindistan cevizi
2,5 su bardağı un
Ve üstü için
1 su bardağı hindistan cevizi
½ su bardağı pudra şekeri
Un hariç diğer
malzemeleri karıştırın ve unu yavaş yavaş ilave ederek yumuşak bir hamur
hazırlayın. Belki biraz daha un ilavesi gerekir ama yumuşak bir hamur olmasına
dikkat edin. Yağlı kağıt serdiğiniz bir fırın tepsisine ufak yuvarlaklar
yaparak yerleştirin.
180 dereceye
ısınmış fırında 20 dakika pişirin.
Kurabiyeler
fırında pişerken üstü için hindistan cevizi ve pudra şekerini derin ve geniş
bir kapta karıştırın.
Fırından çıkan
kurabiyeleri teker teker hazırladığınız hindistan cevizi ve pudra şekerinden
oluşan karışıma batırın, her tarafını bu karışıma buladıktan sonra servis
tabağına yerleştirin.
Bu aşamada kurabiyeler çok sıcak ve kırılgan oldukları
için yavaş yavaş ve dikkatli çalışmanız gerekiyor.
AFİYET OLSUN
Yorumlar
Yorum Gönder