Ana içeriğe atla

KARTOPU KURABİYE


Kartopu kurabiye ama baharı yaşadığımız nisan günlerinde bahar gibi bir kurabiye...
Beyaz kurabiyeleri severim, üstünde hindistan cevizi de var, daha güzel...
Bir lokmalık, kahve ve çay yanına eğlenceli bir arkadaşlık... 
Kapalı bir kapta uzun süre tazeliğini koruyan minik atıştırmalık... 
MALZEMELER 
125 g tereyağ 
½ çay bardağı sıvı yağ 
½ çay bardağı pudra şekeri 
½ su bardağı hindistan cevizi 
2,5 su bardağı un 
Ve üstü için 
1 su bardağı hindistan cevizi 
½ su bardağı pudra şekeri

Un hariç diğer malzemeleri karıştırın ve unu yavaş yavaş ilave ederek yumuşak bir hamur hazırlayın. Belki biraz daha un ilavesi gerekir ama yumuşak bir hamur olmasına dikkat edin. Yağlı kağıt serdiğiniz bir fırın tepsisine ufak yuvarlaklar yaparak yerleştirin. 
180 dereceye ısınmış fırında 20 dakika pişirin. 
Kurabiyeler fırında pişerken üstü için hindistan cevizi ve pudra şekerini derin ve geniş bir kapta karıştırın. 
Fırından çıkan kurabiyeleri teker teker hazırladığınız hindistan cevizi ve pudra şekerinden oluşan karışıma batırın, her tarafını bu karışıma buladıktan sonra servis tabağına yerleştirin.
Bu aşamada kurabiyeler çok sıcak ve kırılgan oldukları için yavaş yavaş ve dikkatli çalışmanız gerekiyor.


 
AFİYET OLSUN





Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KAÇ BARDAK, KAÇ KAŞIK, KAÇ GRAM

BESİN SU BARDAĞI ÇAY BARDAĞI KAHVE FİNCANI ÇORBA KAŞIĞI Su 250 g 100 g 75 g 15 g Süt 250 g 100 g 75 g 15 g Toz şeker 200 g 80 g 70 g 20 g Pirinç 250 g 100 g 70 g 15 g Bulgur 200 g 75 g 60 g 20 g Fasulye 200 g 75 g 60 g Mercimek 200 g 75 g 60 g 15 g İrmik 180 g 70 g 55 g 12 g Pudra şekeri 110 g 50 g 30 g 12 g Toz şeker 170 g 75 g 60 g 15 g Nişasta 50 g 30 g 10 g Un 110 g 50 g 30 g 12 g Galeta unu 120 g 60 g 40 g 10 g Kaşar peyniri(rende) 90 g 40 g 30 g 4 g Süt 200 g 100 gr 65 g 15 g Krema 210 g 110 g 70 g Yoğurt ...

BUĞDAYSIZ AŞURE

Bereketlensin evler... Mis gibi aşure koksun bütün odalar... Az ya da çok... Yapmak isterim her sene... Ama aşureyi  sevip de yiyemiyorsanız buğdaydan dolayı yani gluten alerjiniz varsa pirinç kullanın buğday yerine. MALZEMELER 2 su bardağı pirinç ½ su bardağı nohut ½ su bardağı fasulye 2 su bardağı şeker 5-6 tane karanfil ( suda bekletin ) Kuru incir, kuru kayısı, kuru üzüm ( suda bekletin ) Ceviz içi, fındık içi, tarçın ve kendi zevkiniz ve alışkalıklarınıza göre başka şeyler de ilave edebilirsiniz. Pirinci 15 su bardağı su ile kaynatmaya başlayın. Su oranını kendinize göre ayarlayabilirsiniz. Buğday taneleri yumuşamaya başlayınca, yine akşamdan ıslattığınız ve haşladığınız nohut ve fasulyeyi ilave edin ve beraber kaynatın. Nohutun kabuklarını da ayıklayabilirseniz daha güzel olur. Şekerini de ilave edin. Pişdiğinden ve iyice birbirleri ile özleştiğinden emin olduktan sonra ateşi söndürün. Küçük küçük doğradığınız ve suda beklettiğiz ...

ÇİN LAHANASINDAN SARMA

Lahana sarması ama lahanası biraz değişik, en azından ben ilk defa gördüm buralara gelince. Yer değişikliğinin bu gibi faydalarını da görmek gerekir diye kendime  hatırlatıyorum bu yazıyı yazarken. Belki her yerde vardır ama benim dikkatimi son zamanlarda çeken bir lahana bu; Çin Lahanası... Ben lahana sarmasını çok sık yapmam ama yapmam gereken zamanlar da oluyor tabii, lezzetli bir yemek sonuçta. Güzel yapılmış bir lahana sarmasını yemek de çok zevklidir ayrıca. Bunun için de güzel bir lahana bulmak gerekir, işte bundan dolayı buradaki arkadaşlar ile uzun zamandır arayış içindeydik, denemeler ve tavsiyeler sonucunda bize en yakın lezzeti verecek olan lahanayı bulduk. Şimdi herkes Çin Lahanasını kullanıyor ve çok da memnunuz. Kolay sarılabilir olması ise en güzel tarafı... Bizim lahanalarımıza göre biraz küçük ama olsun hiç fire vermeden sarılabiliyor, en içte kalan göbek kısmı da salatalarda çok lezzetli oluyor. Bu salatayı da bir başka tarifte anlatırım... MALZEMELER ...