KARTOPU KURABİYE


Kartopu kurabiye ama baharı yaşadığımız nisan günlerinde bahar gibi bir kurabiye...
Beyaz kurabiyeleri severim, üstünde hindistan cevizi de var, daha güzel...
Bir lokmalık, kahve ve çay yanına eğlenceli bir arkadaşlık... 
Kapalı bir kapta uzun süre tazeliğini koruyan minik atıştırmalık... 
MALZEMELER 
125 g tereyağ 
½ çay bardağı sıvı yağ 
½ çay bardağı pudra şekeri 
½ su bardağı hindistan cevizi 
2,5 su bardağı un 
Ve üstü için 
1 su bardağı hindistan cevizi 
½ su bardağı pudra şekeri

Un hariç diğer malzemeleri karıştırın ve unu yavaş yavaş ilave ederek yumuşak bir hamur hazırlayın. Belki biraz daha un ilavesi gerekir ama yumuşak bir hamur olmasına dikkat edin. Yağlı kağıt serdiğiniz bir fırın tepsisine ufak yuvarlaklar yaparak yerleştirin. 
180 dereceye ısınmış fırında 20 dakika pişirin. 
Kurabiyeler fırında pişerken üstü için hindistan cevizi ve pudra şekerini derin ve geniş bir kapta karıştırın. 
Fırından çıkan kurabiyeleri teker teker hazırladığınız hindistan cevizi ve pudra şekerinden oluşan karışıma batırın, her tarafını bu karışıma buladıktan sonra servis tabağına yerleştirin.
Bu aşamada kurabiyeler çok sıcak ve kırılgan oldukları için yavaş yavaş ve dikkatli çalışmanız gerekiyor.


 
AFİYET OLSUN





Yorumlar