İKİ RENKLİ KEK


Bu kek 9 yaşına basan Hayat Mutfakta Güzel için...
9 yıl olmuş bu sayfalara yazmaya başlayalı, heyecanla ve büyük bir istekle yazmaya başlamamın üstünden geçen bu kadar zaman... 
Hiç sıkılmadım bu sayfalara yazmaktan, büyük bir istekle de devam edeceğimi biliyorum.
Evet biliyorum ki yeni tarifler artık daha güzel görüntülerle geliyor karşımıza ve bu sayfalara yazmak çok eskidi ama sanırım böyle seviyorum. Tariflerin yazılarak anlatıldığı sayfaları okumak, fotoğrafların her karesini seyretmek hoşuma gidiyor. Eski usül yani... 
Böyle devam et Hayat Mutfakta Güzel... 
Tariflerle dolu nice yılların olsun... 
MALZEMELER 
Kek için; 
4 tane yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya 
Ve 
4 yemek kaşığı kakao
Yumurtaları  ve şekeri çırptıktan sonra diğer malzemeleri ilave edin, iyice karıştırın ve hazırladığınız kek hamurunun 2/3`sini ayırın. Geri kalan sade karışıma 2 yemek kaşığı kakaoyu ilave edin ve iyice karıştırın. Çok sert olursa 1 yemek kaşığı su ilave edin ve iyice karıştırın. 
Sade kek hamurunun yarısını yağlayıp unladığınız kek kalıbına dökün. Üstüne kakaolu kek hamurunu eşit dağılacak şekilde dökün ve en son olarak da kalan sade kek hamurunu üstünü kaplayacak şekilde dökün. 
180 dereceye ısınmış fırında üstü pembeleşene kadar pişirin. 
Bu tariflerin, bu sayfalarda kaybolmadan, paylaşılarak çoğalması dileklerimle...


 
AFİYET OLSUN




 

Yorumlar