Ana içeriğe atla

FARKLI BİR NİSAN AYI...


Her bahar ve en çok da nisan ayında çiçeklenen ağaçlara bakmayı severim, çiçeklerin arasında kaybolmak isterim. Yolumun üstünde ağaçlar vardır çok güzel çiçeklenen, beklerim aylar boyunca açsınlar diye. Bolca fotoğraf çekerim en güzel kareyi yakalayabilmek için...
Bu sene böyle olmadı... Bu sene farklı geldi bahar... 
11 Mart tarihi ile başlayan pandemi ile evlerimizde karantinadayız. Gözle göremediğimiz küçüklükte olan ama vücutta, insanların kaybettikleriyle kalplerin derinliklerinde, katlanarak artan vefat haberleriyle hatıralarımızda derin izler bırakan dev gibi bir virüs... Corona... 
Adını bile yazmaya çekindim... İnsanlığın aciz kaldığı günleri yaşıyoruz. 
Evde kalmanın şansımız olduğu günler. Hasta bir çok insan hastanelerde mücadele ederken bir çok sağlık çalışanını alkışlıyoruz, mücadele büyük ve ne zaman sonlanır kimse bilmiyor...
Sadece tahminler var... 
Bu sene bahar böyle geldi... 
Bol çiçekli ağaçları istediğim gibi seyredemiyorum ama gene de sabah kimsenin olmadığı erken saatlerde yaptığım yürüyüşlerde gördüklerim beni mutlu ediyor...  
Sağlık olsun diye şükretmek ve hastanelerde mücadele edenlere acil şifalar dilemek belki de yapılabilecek en önemli şey... 
Bu bahar böyle ama daha çok baharlar var önümüzde dışarı çıkıp ağaçların çiçeklerini seyredebileceğimiz, çimenlerde oturacağımız... 
Yeter ki; yaşadığımız dünyanın kıymetini bilelim; 
Daha azını kullanmayı, 
Daha yavaşını yaşayabilmeyi, 
Göremediğimizin daha fazlasını görebilmeyi öğrenelim...










 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KAÇ BARDAK, KAÇ KAŞIK, KAÇ GRAM

BESİN SU BARDAĞI ÇAY BARDAĞI KAHVE FİNCANI ÇORBA KAŞIĞI Su 250 g 100 g 75 g 15 g Süt 250 g 100 g 75 g 15 g Toz şeker 200 g 80 g 70 g 20 g Pirinç 250 g 100 g 70 g 15 g Bulgur 200 g 75 g 60 g 20 g Fasulye 200 g 75 g 60 g Mercimek 200 g 75 g 60 g 15 g İrmik 180 g 70 g 55 g 12 g Pudra şekeri 110 g 50 g 30 g 12 g Toz şeker 170 g 75 g 60 g 15 g Nişasta 50 g 30 g 10 g Un 110 g 50 g 30 g 12 g Galeta unu 120 g 60 g 40 g 10 g Kaşar peyniri(rende) 90 g 40 g 30 g 4 g Süt 200 g 100 gr 65 g 15 g Krema 210 g 110 g 70 g Yoğurt

ÇİLEKLİ, MUZLU KEK

Çilek sevmeyen yoktur diyemeyeceğim çünkü sevmeyenler olduğunu biliyorum. Çilek sevmediklerini ilk öğrendiğim zaman inanamamıştım. Çileğin sevilmeme ihtimalini hiç aklıma getirmediğimi o zaman fark ettim. Bu sebebten, çilek sevmeyenler sadece muzlu yapabilir... Ve en çok sevdiğim kek hamuru çilek ve muzla birleşince çok güzel bir kek çıktı ortaya. Denemelisiniz... Ilık ılık yiyebilirsiniz ya da meyveli olduğu için buzdolabında tutarsanız, dolaptan çıkarıp soğuk soğuk da yiyebilirsiniz. Soğuk yemek daha çok hoşuma gitti... Bu kek hamuru suyla yapılan kek hamuru. İçine istediğiniz malzemeleri ilave edebilirsiniz... MALZEMELER   4 tane yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı su 3 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya Yeteri kadar muz ve çilek ( miktarı size bağlı ) Yumurta ve şekeri iyice çırptıktan sonra diğer malzemeleri de ilave edip karıştırın. Ufak ufak doğradığınız muzları da ilave edin ve ezmeden yavaşca karıştırın. Yağl

ÇİN LAHANASINDAN SARMA

Lahana sarması ama lahanası biraz değişik, en azından ben ilk defa gördüm buralara gelince. Yer değişikliğinin bu gibi faydalarını da görmek gerekir diye kendime  hatırlatıyorum bu yazıyı yazarken. Belki her yerde vardır ama benim dikkatimi son zamanlarda çeken bir lahana bu; Çin Lahanası... Ben lahana sarmasını çok sık yapmam ama yapmam gereken zamanlar da oluyor tabii, lezzetli bir yemek sonuçta. Güzel yapılmış bir lahana sarmasını yemek de çok zevklidir ayrıca. Bunun için de güzel bir lahana bulmak gerekir, işte bundan dolayı buradaki arkadaşlar ile uzun zamandır arayış içindeydik, denemeler ve tavsiyeler sonucunda bize en yakın lezzeti verecek olan lahanayı bulduk. Şimdi herkes Çin Lahanasını kullanıyor ve çok da memnunuz. Kolay sarılabilir olması ise en güzel tarafı... Bizim lahanalarımıza göre biraz küçük ama olsun hiç fire vermeden sarılabiliyor, en içte kalan göbek kısmı da salatalarda çok lezzetli oluyor. Bu salatayı da bir başka tarifte anlatırım... MALZEMELER Soğa