En lezzetli
yemekler fırın yemekleri. Bir de peynir varsa bu yemekte daha da lezzetli. Bir
de beşamel sos...
Ve evde olan
sebzeleri kullanabileceğiniz bir tarif. Ben bu sefer patlıcan ve patates
kullandım ama kabak, havuç da ilave edilebilir...
MALZEMELER
Beşamel Sos için;
1
yemek kaşığı sıvı yağ
1,5 yemek kaşığı
un1 su bardağı süt
Karabiber, tuz
Sıvı
yağda unu hafif pembe renk oluncaya kadar kavurun. Hızlıca karıştırarak sütü
ilave edin ve pürüzsüz bir karışım oluncaya kadar bir çırpma teli ile
karıştırın. Kaynamaya başlayınca ocaktan alın. Tuz ve karabiber ilave ederek
karıştırın. Beşamel sosunuz hazır.
1
tane tavuk göğüs eti 2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tane kuru soğan
1 tane kırmızı biber
1 tane domates
Karabiber, tuz, köri
1 tane orta boy patlıcan
2 tane orta boy patates
Ve
½ su bardağı rendelenmiş kaşar
İlk önce patlıcan ve patatesleri küp küp doğrayın ve derin yağda hafif kızartın.
Kızarttığınız patlıcan ve patatesleri bir fırın kabının tabanına yayın.
Bir
tavada sıvı yağda ince ince doğradığınız soğanları, ufak doğranmış kırmızı
biber ve domateslerle hafifce kavurun ve ufak ufak doğradığınız tavuk göğüs
etini de ekleyerek karıştırın ve soteleyerek biraz pişirin. Tuz, karabiber ve
köri ilave edin. Miktarları sizin damak zevkinize kalmış. Köri, tavukla en iyi
uyum sağlayan bir baharat ama istemiyorsanız ilave etmeyebilirsiniz.
Pişen
tavukları patlıcan ve patateslerin üzerine eşit bir şekilde yayın. Üstüne
hazırladığınız beşamel sosu dökün ve 200 dereceye ısınmış fırında üstü hafif
pembeleşene kadar pişirin.
Bu arada fırından çıkarıp üstüne rendelediğiniz
kaşarı ilave edin ve üstü kızarana kadar pişirmeye devam edin.
Peynir
seviyorsanız üstüne döktüğünüz kaşar peyniri miktarını arttırabilirsiniz...
AFİYET
OLSUN
Yorumlar
Yorum Gönder