Ana içeriğe atla

BEŞAMEL SOSLU SEBZELİ TAVUK


En lezzetli yemekler fırın yemekleri. Bir de peynir varsa bu yemekte daha da lezzetli. Bir de beşamel sos...
Ve evde olan sebzeleri kullanabileceğiniz bir tarif. Ben bu sefer patlıcan ve patates kullandım ama kabak, havuç da ilave edilebilir... 
MALZEMELER 
Beşamel Sos için; 
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1,5 yemek kaşığı un
1 su bardağı süt
Karabiber, tuz 
Sıvı yağda unu hafif pembe renk oluncaya kadar kavurun. Hızlıca karıştırarak sütü ilave edin ve pürüzsüz bir karışım oluncaya kadar bir çırpma teli ile karıştırın. Kaynamaya başlayınca ocaktan alın. Tuz ve karabiber ilave ederek karıştırın. Beşamel sosunuz hazır. 
1 tane tavuk göğüs eti 
2 yemek kaşığı sıvı yağ 
1 tane kuru soğan 
1 tane kırmızı biber 
1 tane domates 
Karabiber, tuz, köri 
1 tane orta boy patlıcan 
2 tane orta boy patates 
Ve  
½ su bardağı rendelenmiş kaşar 
İlk önce patlıcan ve patatesleri küp küp doğrayın ve derin yağda hafif kızartın.  
Kızarttığınız patlıcan ve patatesleri bir fırın kabının tabanına yayın. 
Bir tavada sıvı yağda ince ince doğradığınız soğanları, ufak doğranmış kırmızı biber ve domateslerle hafifce kavurun ve ufak ufak doğradığınız tavuk göğüs etini de ekleyerek karıştırın ve soteleyerek biraz pişirin. Tuz, karabiber ve köri ilave edin. Miktarları sizin damak zevkinize kalmış. Köri, tavukla en iyi uyum sağlayan bir baharat ama istemiyorsanız ilave etmeyebilirsiniz. 
Pişen tavukları patlıcan ve patateslerin üzerine eşit bir şekilde yayın. Üstüne hazırladığınız beşamel sosu dökün ve 200 dereceye ısınmış fırında üstü hafif pembeleşene kadar pişirin.
Bu arada fırından çıkarıp üstüne rendelediğiniz kaşarı ilave edin ve üstü kızarana kadar pişirmeye devam edin. 
Peynir seviyorsanız üstüne döktüğünüz kaşar peyniri miktarını arttırabilirsiniz...


 
AFİYET OLSUN




Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KAÇ BARDAK, KAÇ KAŞIK, KAÇ GRAM

BESİN SU BARDAĞI ÇAY BARDAĞI KAHVE FİNCANI ÇORBA KAŞIĞI Su 250 g 100 g 75 g 15 g Süt 250 g 100 g 75 g 15 g Toz şeker 200 g 80 g 70 g 20 g Pirinç 250 g 100 g 70 g 15 g Bulgur 200 g 75 g 60 g 20 g Fasulye 200 g 75 g 60 g Mercimek 200 g 75 g 60 g 15 g İrmik 180 g 70 g 55 g 12 g Pudra şekeri 110 g 50 g 30 g 12 g Toz şeker 170 g 75 g 60 g 15 g Nişasta 50 g 30 g 10 g Un 110 g 50 g 30 g 12 g Galeta unu 120 g 60 g 40 g 10 g Kaşar peyniri(rende) 90 g 40 g 30 g 4 g Süt 200 g 100 gr 65 g 15 g Krema 210 g 110 g 70 g Yoğurt

ÇİLEKLİ, MUZLU KEK

Çilek sevmeyen yoktur diyemeyeceğim çünkü sevmeyenler olduğunu biliyorum. Çilek sevmediklerini ilk öğrendiğim zaman inanamamıştım. Çileğin sevilmeme ihtimalini hiç aklıma getirmediğimi o zaman fark ettim. Bu sebebten, çilek sevmeyenler sadece muzlu yapabilir... Ve en çok sevdiğim kek hamuru çilek ve muzla birleşince çok güzel bir kek çıktı ortaya. Denemelisiniz... Ilık ılık yiyebilirsiniz ya da meyveli olduğu için buzdolabında tutarsanız, dolaptan çıkarıp soğuk soğuk da yiyebilirsiniz. Soğuk yemek daha çok hoşuma gitti... Bu kek hamuru suyla yapılan kek hamuru. İçine istediğiniz malzemeleri ilave edebilirsiniz... MALZEMELER   4 tane yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı su 3 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya Yeteri kadar muz ve çilek ( miktarı size bağlı ) Yumurta ve şekeri iyice çırptıktan sonra diğer malzemeleri de ilave edip karıştırın. Ufak ufak doğradığınız muzları da ilave edin ve ezmeden yavaşca karıştırın. Yağl

ÇİN LAHANASINDAN SARMA

Lahana sarması ama lahanası biraz değişik, en azından ben ilk defa gördüm buralara gelince. Yer değişikliğinin bu gibi faydalarını da görmek gerekir diye kendime  hatırlatıyorum bu yazıyı yazarken. Belki her yerde vardır ama benim dikkatimi son zamanlarda çeken bir lahana bu; Çin Lahanası... Ben lahana sarmasını çok sık yapmam ama yapmam gereken zamanlar da oluyor tabii, lezzetli bir yemek sonuçta. Güzel yapılmış bir lahana sarmasını yemek de çok zevklidir ayrıca. Bunun için de güzel bir lahana bulmak gerekir, işte bundan dolayı buradaki arkadaşlar ile uzun zamandır arayış içindeydik, denemeler ve tavsiyeler sonucunda bize en yakın lezzeti verecek olan lahanayı bulduk. Şimdi herkes Çin Lahanasını kullanıyor ve çok da memnunuz. Kolay sarılabilir olması ise en güzel tarafı... Bizim lahanalarımıza göre biraz küçük ama olsun hiç fire vermeden sarılabiliyor, en içte kalan göbek kısmı da salatalarda çok lezzetli oluyor. Bu salatayı da bir başka tarifte anlatırım... MALZEMELER Soğa