BEŞAMEL SOSLU SEBZELİ TAVUK


En lezzetli yemekler fırın yemekleri. Bir de peynir varsa bu yemekte daha da lezzetli. Bir de beşamel sos...
Ve evde olan sebzeleri kullanabileceğiniz bir tarif. Ben bu sefer patlıcan ve patates kullandım ama kabak, havuç da ilave edilebilir... 
MALZEMELER 
Beşamel Sos için; 
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1,5 yemek kaşığı un
1 su bardağı süt
Karabiber, tuz 
Sıvı yağda unu hafif pembe renk oluncaya kadar kavurun. Hızlıca karıştırarak sütü ilave edin ve pürüzsüz bir karışım oluncaya kadar bir çırpma teli ile karıştırın. Kaynamaya başlayınca ocaktan alın. Tuz ve karabiber ilave ederek karıştırın. Beşamel sosunuz hazır. 
1 tane tavuk göğüs eti 
2 yemek kaşığı sıvı yağ 
1 tane kuru soğan 
1 tane kırmızı biber 
1 tane domates 
Karabiber, tuz, köri 
1 tane orta boy patlıcan 
2 tane orta boy patates 
Ve  
½ su bardağı rendelenmiş kaşar 
İlk önce patlıcan ve patatesleri küp küp doğrayın ve derin yağda hafif kızartın.  
Kızarttığınız patlıcan ve patatesleri bir fırın kabının tabanına yayın. 
Bir tavada sıvı yağda ince ince doğradığınız soğanları, ufak doğranmış kırmızı biber ve domateslerle hafifce kavurun ve ufak ufak doğradığınız tavuk göğüs etini de ekleyerek karıştırın ve soteleyerek biraz pişirin. Tuz, karabiber ve köri ilave edin. Miktarları sizin damak zevkinize kalmış. Köri, tavukla en iyi uyum sağlayan bir baharat ama istemiyorsanız ilave etmeyebilirsiniz. 
Pişen tavukları patlıcan ve patateslerin üzerine eşit bir şekilde yayın. Üstüne hazırladığınız beşamel sosu dökün ve 200 dereceye ısınmış fırında üstü hafif pembeleşene kadar pişirin.
Bu arada fırından çıkarıp üstüne rendelediğiniz kaşarı ilave edin ve üstü kızarana kadar pişirmeye devam edin. 
Peynir seviyorsanız üstüne döktüğünüz kaşar peyniri miktarını arttırabilirsiniz...


 
AFİYET OLSUN




Yorumlar