Yumuşacık bir
lezzet. Top top görüntüsü ile beni ye diyen lezzetlerden...
Bir zamanlar o
kadar çok görüyordum ki sonunda denemiştim. Yapımı kolay, şerbetini
kaynatmıyoruz bile...
MALZEMELER
Tatlının Şerbeti
için;
4 su bardağı ılık
su 3 su bardağı şeker
Su ve şekeri iyice karıştırın ve bir kenarda bekletin. Şerbeti kaynatmıyoruz.
Hamur için;
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
2 tane yumurta
2 su bardağı irmik
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Ve
½ çay bardağı irmik ( Yuvarladığınız hamurların üstünü irmiğe batırmak için )
Un hariç bütün
malzemeleri karıştırın ve unu yavaş yavaş ilave ederek yumuşak bir hamur
hazırlayın.
Hamurdan cevizden
biraz büyük parçalar alarak yuvarlak şekil verin ve üst kısmını irmiğe batırıp
fırın tepsisine yerleştirin.
170 dereceye
ısınmış fırında pembeleşene kadar pişirin.
Fırından çıkınca
hazırladığınız şerbeti üstüne dökün ve şerbetin hepsini çekmesi için tatlıları
bir kenarda bekletin.
AFİYET OLSUN
Yorumlar
Yorum Gönder