HİRA TATLISI


Yumuşacık bir lezzet. Top top görüntüsü ile beni ye diyen lezzetlerden...
Bir zamanlar o kadar çok görüyordum ki sonunda denemiştim. Yapımı kolay, şerbetini kaynatmıyoruz bile... 
MALZEMELER 
Tatlının Şerbeti için;
4 su bardağı ılık su 
3 su bardağı şeker 
Su ve şekeri iyice karıştırın ve bir kenarda bekletin. Şerbeti kaynatmıyoruz. 
Hamur için; 
1 su bardağı sıvı yağ 
1 su bardağı yoğurt 
2 tane yumurta 
2 su bardağı irmik 
3 su bardağı un 
1 paket kabartma tozu 
1 paket vanilya 
Ve  
½ çay bardağı irmik ( Yuvarladığınız hamurların üstünü irmiğe batırmak için ) 
Un hariç bütün malzemeleri karıştırın ve unu yavaş yavaş ilave ederek yumuşak bir hamur hazırlayın. 
Hamurdan cevizden biraz büyük parçalar alarak yuvarlak şekil verin ve üst kısmını irmiğe batırıp fırın tepsisine yerleştirin. 
170 dereceye ısınmış fırında pembeleşene kadar pişirin. 
Fırından çıkınca hazırladığınız şerbeti üstüne dökün ve şerbetin hepsini çekmesi için tatlıları bir kenarda bekletin. 



AFİYET OLSUN



 

Yorumlar