Ana içeriğe atla

ZÜRAFA KEK


Zebra kekten sonra zürafa kek…
Mutfak dünyasında yenilikler ve değişik uygulamalar hiç bitmiyor. Bundan başka daha ne olabilir ki... Nasıl bir kek olabilir ki dememek lazım sanırım... Hem de aynı malzemelerle bir çok farklı kek yapılabiliyor olması şaşırtıyor beni...
Değişik tarifleri denemek de hoşuma gidiyor... 
MALZEMELER 
Beyaz kısmı için;
5 tane yumurtanın beyazı  
1 çay bardağı toz şeker  
½ çay bardağı süt  
½ çay bardağı sıvı yağ  
1 su bardağı un  
1 tatlı kaşığı kabartma tozu  
1 paket vanilya  
Sarı kısmı için;
5 tane yumurtanın sarısı  
1 çay bardağı toz şeker 
½ çay bardağı süt  
½ çay  bardağı sıvı yağ  
1 çay kaşığı zerdeçal ( isteğe bağlı ) 
1 su bardağından 1 parmak eksik un   
1 tatlı kaşığı kabartma tozu  
1 paket vanilya 
Kakaolu kısmı için; 
Beyaz kek karışımının 1/3`i 
1 yemek kaşığı kakao 
2 yemek kaşığı su 
Ve 
Aralara serpmek için 1 çay bardağı kakao 
Beyaz kısmı yapmak için önce yumurta beyazları ve şekeri iyice çırparak köpük haline getirin. Diğer malzemeleri de ekleyerek iyice karıştırın. 
Kakaolu kısım için hazırladığınız beyaz karışımın 1/3`ini alın, kakao ve su ile karıştırın. 
Sarı kısım için yumurta sarılarını ve şekeri beyaz olana kadar çırpın ve diğer malzemeleri de ilave ederek iyice karıştırın. Zerdeçal katmak isteğe bağlı. Ben rengin daha sarı olması için kullandım. Kekin tadını çok etkileyen bir baharat değil… 
Üç renk kek hamurunuzu hazırladıktan sonra her birini katman katman, yağlayıp unladığınız kek kalıbına beyaz, sarı ve kakaolu olmak üzere sırayla dökün. Her katmanı ince bir tabaka halinde kakao ile kaplayın. Önce beyaz karışımın bir kısmını dökün ve üstünü kakao ile kaplayın. Sonra sarı karışımın bir kısmını dökün ve üstünü kakao ile kaplayın. Böylece bütün kek hamurunu bitirene kadar devam edin. Üst kısmına kakao dökmeyin. 
180 dereceye ısınmış fırında pişirin… 
Dilimlerken sizi mutlu edecek bir kek…


 
AFİYET OLSUN



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KAÇ BARDAK, KAÇ KAŞIK, KAÇ GRAM

BESİN SU BARDAĞI ÇAY BARDAĞI KAHVE FİNCANI ÇORBA KAŞIĞI Su 250 g 100 g 75 g 15 g Süt 250 g 100 g 75 g 15 g Toz şeker 200 g 80 g 70 g 20 g Pirinç 250 g 100 g 70 g 15 g Bulgur 200 g 75 g 60 g 20 g Fasulye 200 g 75 g 60 g Mercimek 200 g 75 g 60 g 15 g İrmik 180 g 70 g 55 g 12 g Pudra şekeri 110 g 50 g 30 g 12 g Toz şeker 170 g 75 g 60 g 15 g Nişasta 50 g 30 g 10 g Un 110 g 50 g 30 g 12 g Galeta unu 120 g 60 g 40 g 10 g Kaşar peyniri(rende) 90 g 40 g 30 g 4 g Süt 200 g 100 gr 65 g 15 g Krema 210 g 110 g 70 g Yoğurt ...

BUĞDAYSIZ AŞURE

Bereketlensin evler... Mis gibi aşure koksun bütün odalar... Az ya da çok... Yapmak isterim her sene... Ama aşureyi  sevip de yiyemiyorsanız buğdaydan dolayı yani gluten alerjiniz varsa pirinç kullanın buğday yerine. MALZEMELER 2 su bardağı pirinç ½ su bardağı nohut ½ su bardağı fasulye 2 su bardağı şeker 5-6 tane karanfil ( suda bekletin ) Kuru incir, kuru kayısı, kuru üzüm ( suda bekletin ) Ceviz içi, fındık içi, tarçın ve kendi zevkiniz ve alışkalıklarınıza göre başka şeyler de ilave edebilirsiniz. Pirinci 15 su bardağı su ile kaynatmaya başlayın. Su oranını kendinize göre ayarlayabilirsiniz. Buğday taneleri yumuşamaya başlayınca, yine akşamdan ıslattığınız ve haşladığınız nohut ve fasulyeyi ilave edin ve beraber kaynatın. Nohutun kabuklarını da ayıklayabilirseniz daha güzel olur. Şekerini de ilave edin. Pişdiğinden ve iyice birbirleri ile özleştiğinden emin olduktan sonra ateşi söndürün. Küçük küçük doğradığınız ve suda beklettiğiz ...

ÇİN LAHANASINDAN SARMA

Lahana sarması ama lahanası biraz değişik, en azından ben ilk defa gördüm buralara gelince. Yer değişikliğinin bu gibi faydalarını da görmek gerekir diye kendime  hatırlatıyorum bu yazıyı yazarken. Belki her yerde vardır ama benim dikkatimi son zamanlarda çeken bir lahana bu; Çin Lahanası... Ben lahana sarmasını çok sık yapmam ama yapmam gereken zamanlar da oluyor tabii, lezzetli bir yemek sonuçta. Güzel yapılmış bir lahana sarmasını yemek de çok zevklidir ayrıca. Bunun için de güzel bir lahana bulmak gerekir, işte bundan dolayı buradaki arkadaşlar ile uzun zamandır arayış içindeydik, denemeler ve tavsiyeler sonucunda bize en yakın lezzeti verecek olan lahanayı bulduk. Şimdi herkes Çin Lahanasını kullanıyor ve çok da memnunuz. Kolay sarılabilir olması ise en güzel tarafı... Bizim lahanalarımıza göre biraz küçük ama olsun hiç fire vermeden sarılabiliyor, en içte kalan göbek kısmı da salatalarda çok lezzetli oluyor. Bu salatayı da bir başka tarifte anlatırım... MALZEMELER ...