ZÜRAFA KEK


Zebra kekten sonra zürafa kek…
Mutfak dünyasında yenilikler ve değişik uygulamalar hiç bitmiyor. Bundan başka daha ne olabilir ki... Nasıl bir kek olabilir ki dememek lazım sanırım... Hem de aynı malzemelerle bir çok farklı kek yapılabiliyor olması şaşırtıyor beni...
Değişik tarifleri denemek de hoşuma gidiyor... 
MALZEMELER 
Beyaz kısmı için;
5 tane yumurtanın beyazı  
1 çay bardağı toz şeker  
½ çay bardağı süt  
½ çay bardağı sıvı yağ  
1 su bardağı un  
1 tatlı kaşığı kabartma tozu  
1 paket vanilya  
Sarı kısmı için;
5 tane yumurtanın sarısı  
1 çay bardağı toz şeker 
½ çay bardağı süt  
½ çay  bardağı sıvı yağ  
1 çay kaşığı zerdeçal ( isteğe bağlı ) 
1 su bardağından 1 parmak eksik un   
1 tatlı kaşığı kabartma tozu  
1 paket vanilya 
Kakaolu kısmı için; 
Beyaz kek karışımının 1/3`i 
1 yemek kaşığı kakao 
2 yemek kaşığı su 
Ve 
Aralara serpmek için 1 çay bardağı kakao 
Beyaz kısmı yapmak için önce yumurta beyazları ve şekeri iyice çırparak köpük haline getirin. Diğer malzemeleri de ekleyerek iyice karıştırın. 
Kakaolu kısım için hazırladığınız beyaz karışımın 1/3`ini alın, kakao ve su ile karıştırın. 
Sarı kısım için yumurta sarılarını ve şekeri beyaz olana kadar çırpın ve diğer malzemeleri de ilave ederek iyice karıştırın. Zerdeçal katmak isteğe bağlı. Ben rengin daha sarı olması için kullandım. Kekin tadını çok etkileyen bir baharat değil… 
Üç renk kek hamurunuzu hazırladıktan sonra her birini katman katman, yağlayıp unladığınız kek kalıbına beyaz, sarı ve kakaolu olmak üzere sırayla dökün. Her katmanı ince bir tabaka halinde kakao ile kaplayın. Önce beyaz karışımın bir kısmını dökün ve üstünü kakao ile kaplayın. Sonra sarı karışımın bir kısmını dökün ve üstünü kakao ile kaplayın. Böylece bütün kek hamurunu bitirene kadar devam edin. Üst kısmına kakao dökmeyin. 
180 dereceye ısınmış fırında pişirin… 
Dilimlerken sizi mutlu edecek bir kek…


 
AFİYET OLSUN



Yorumlar