Bu da krem karamel ama
tencerede yapılan yani yalancı olan.
Yumurta fazla olduğu ve
fırında piştiği için tadını yadırgayanlar bir de bu yalancı krem karamel
tarifini deneyebilirler.
Daha muhallebi gibi,
daha bir tanıdık tat... MALZEMELER
Karamel için;
6 yemek kaşığı toz şeker
Yanmayan bir tavaya şekeri
dökün ve orta ateşte tamamen eriyip hafif kahverengi olana kadar karıştırmadan
karamel kıvamına gelince ocaktan alın.
Tek porsiyonluk
kapların taban kısmına dökerek paylaştrın. Krema için;
4 su bardağı süt
¾ su bardağı toz şeker
3 tane yumurta sarısı
5 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
Vanilya hariç bütün
malzemeleri bir tencerede çırpıcı ile karıştırın ve pişirmeye başlayın. Karıştırarak
pişirin, kaynamaya başlayınca bir-iki dakika sonra ocaktan alın ve ılıyıncaya
kadar arada bir çırpın ve vanilyayı ilave ederek iyice karıştırıp karamel
koyduğunuz kaplara paylaştırın.
Servis yapana kadar
buzdolabında bekletin ve servis yaparken kaplarınızı düz bir tabağa yavaşça
ters çevirin. Yapışma ihtimaline karşı ters çevirmeden önce bir bıçak yardımı
ile kabın kenarlarına yapışan kısımları ayırın.
Hindistan cevizi ve antep
fıstığı ile süsleyerek servis yapabilirsiniz...
AFİYET OLSUN
Yorumlar
Yorum Gönder