Ana içeriğe atla

YALANCI KREM KARAMEL


Bu da krem karamel ama tencerede yapılan yani yalancı olan.
Yumurta fazla olduğu ve fırında piştiği için tadını yadırgayanlar bir de bu yalancı krem karamel tarifini deneyebilirler.
Daha muhallebi gibi, daha bir tanıdık tat... 
MALZEMELER 
Karamel için; 
6 yemek kaşığı toz şeker 
Yanmayan bir tavaya şekeri dökün ve orta ateşte tamamen eriyip hafif kahverengi olana kadar karıştırmadan karamel kıvamına gelince ocaktan alın.  
Tek porsiyonluk kapların taban kısmına dökerek paylaştrın. 
Krema için; 
4 su bardağı süt 
¾ su bardağı toz şeker 
3 tane yumurta sarısı 
5 yemek kaşığı nişasta 
1 paket vanilya 
Vanilya hariç bütün malzemeleri bir tencerede çırpıcı ile karıştırın ve pişirmeye başlayın. Karıştırarak pişirin, kaynamaya başlayınca bir-iki dakika sonra ocaktan alın ve ılıyıncaya kadar arada bir çırpın ve vanilyayı ilave ederek iyice karıştırıp karamel koyduğunuz kaplara paylaştırın. 
Servis yapana kadar buzdolabında bekletin ve servis yaparken kaplarınızı düz bir tabağa yavaşça ters çevirin. Yapışma ihtimaline karşı ters çevirmeden önce bir bıçak yardımı ile kabın kenarlarına yapışan kısımları ayırın. 
Hindistan cevizi ve antep fıstığı ile süsleyerek servis yapabilirsiniz...


 
AFİYET OLSUN



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KAÇ BARDAK, KAÇ KAŞIK, KAÇ GRAM

BESİN SU BARDAĞI ÇAY BARDAĞI KAHVE FİNCANI ÇORBA KAŞIĞI Su 250 g 100 g 75 g 15 g Süt 250 g 100 g 75 g 15 g Toz şeker 200 g 80 g 70 g 20 g Pirinç 250 g 100 g 70 g 15 g Bulgur 200 g 75 g 60 g 20 g Fasulye 200 g 75 g 60 g Mercimek 200 g 75 g 60 g 15 g İrmik 180 g 70 g 55 g 12 g Pudra şekeri 110 g 50 g 30 g 12 g Toz şeker 170 g 75 g 60 g 15 g Nişasta 50 g 30 g 10 g Un 110 g 50 g 30 g 12 g Galeta unu 120 g 60 g 40 g 10 g Kaşar peyniri(rende) 90 g 40 g 30 g 4 g Süt 200 g 100 gr 65 g 15 g Krema 210 g 110 g 70 g Yoğurt ...

ÇİN LAHANASINDAN SARMA

Lahana sarması ama lahanası biraz değişik, en azından ben ilk defa gördüm buralara gelince. Yer değişikliğinin bu gibi faydalarını da görmek gerekir diye kendime  hatırlatıyorum bu yazıyı yazarken. Belki her yerde vardır ama benim dikkatimi son zamanlarda çeken bir lahana bu; Çin Lahanası... Ben lahana sarmasını çok sık yapmam ama yapmam gereken zamanlar da oluyor tabii, lezzetli bir yemek sonuçta. Güzel yapılmış bir lahana sarmasını yemek de çok zevklidir ayrıca. Bunun için de güzel bir lahana bulmak gerekir, işte bundan dolayı buradaki arkadaşlar ile uzun zamandır arayış içindeydik, denemeler ve tavsiyeler sonucunda bize en yakın lezzeti verecek olan lahanayı bulduk. Şimdi herkes Çin Lahanasını kullanıyor ve çok da memnunuz. Kolay sarılabilir olması ise en güzel tarafı... Bizim lahanalarımıza göre biraz küçük ama olsun hiç fire vermeden sarılabiliyor, en içte kalan göbek kısmı da salatalarda çok lezzetli oluyor. Bu salatayı da bir başka tarifte anlatırım... MALZEMELER ...

SADE YAĞLI UN KURABİYESİ

Çocukluğa hep bir özlem var bende... Hadi seni çocukluğuna götürelim gel deseler, hiç düşünmeden koşarım... Çocukluğumun günlerine gitmek için uzun uzun düşünürüm, hafızamın derinliklerinden bir kaç gün yakalarsam ne mutlu bana... Bazen de hiç düşünmeden geliverir hatıralar... Büyüyoruz... Her şey geride kalıyor... Ve bazen küçük bir şey geride kalanları hatırlatıveriyor...   Un kurabiyesi de öyle benim için. Yıllar öncesine götürür beni...   Bu deneme de bunun için aslında. Sanırım biraz olsun aradığım lezzet ve kokuyu buldum. Tarif için masmavi3_mutfakta`ya teşekkür ederim...   Sade yağ ile yapılmış bir un kurabiyesi. Sade yağ yapımından bahsetmiştim, aslında çok zor değil.   Geniş bir tencereye tereyağını koyun ve ateşi kısık ateşe ayarlayıp, kaynamadan erimesini, üstünün beyaz köpük bağlamasını bekleyin, yaklaşık yarım saatte böyle bir görüntü oluşuyor, üstüne biriken köpükleri toplayın ve köpük bitene kadar işleme devam edin, sonunda sapsarı ren...