YALANCI KREM KARAMEL


Bu da krem karamel ama tencerede yapılan yani yalancı olan.
Yumurta fazla olduğu ve fırında piştiği için tadını yadırgayanlar bir de bu yalancı krem karamel tarifini deneyebilirler.
Daha muhallebi gibi, daha bir tanıdık tat... 
MALZEMELER 
Karamel için; 
6 yemek kaşığı toz şeker 
Yanmayan bir tavaya şekeri dökün ve orta ateşte tamamen eriyip hafif kahverengi olana kadar karıştırmadan karamel kıvamına gelince ocaktan alın.  
Tek porsiyonluk kapların taban kısmına dökerek paylaştrın. 
Krema için; 
4 su bardağı süt 
¾ su bardağı toz şeker 
3 tane yumurta sarısı 
5 yemek kaşığı nişasta 
1 paket vanilya 
Vanilya hariç bütün malzemeleri bir tencerede çırpıcı ile karıştırın ve pişirmeye başlayın. Karıştırarak pişirin, kaynamaya başlayınca bir-iki dakika sonra ocaktan alın ve ılıyıncaya kadar arada bir çırpın ve vanilyayı ilave ederek iyice karıştırıp karamel koyduğunuz kaplara paylaştırın. 
Servis yapana kadar buzdolabında bekletin ve servis yaparken kaplarınızı düz bir tabağa yavaşça ters çevirin. Yapışma ihtimaline karşı ters çevirmeden önce bir bıçak yardımı ile kabın kenarlarına yapışan kısımları ayırın. 
Hindistan cevizi ve antep fıstığı ile süsleyerek servis yapabilirsiniz...


 
AFİYET OLSUN



Yorumlar