Dolabınızda olan
sebzelerle hemen yapabileceğiniz bir yemek.
Patlıcan, kabak,
patates, havuç... Birer tane...
2-3 tane de domates...
Bütün bu
sebzeleri ufak ufak doğrayın, üstüne çok fazla olmayacak şekilde zeytinyağ dökün,
tuz ve karabiber ekleyerek karıştırın ve bir fırın kabının içine eşit şekilde
yayarak üstünü düzleyin. 200 dereceye ısınmış fırında sebzeler yumuşayıncaya
kadar pişirin.
Sadece bu
sebzelerle sınırlı kalmayın, evde olan ya da aklınıza gelen diğer sebzeleri de
ilave edebilirsiniz...
Beşamel Sos İçin; 2 yemek kaşığı sıvı yağ
3 yemek kaşığı un
2,5 su bardağı süt
Tuz, karabiber
½ su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Ve üstü için;
1 su bardağı rendelenmiş kaşar
Unu sıvı yağda
hafif pembeleşene kadar kavurun ve sütü ilave ederek iyice karıştrın, homojen
bir karışım halinde kaynamaya başlayınca ocaktan alın. Eğer içinde pütürler
oluştuysa süzebilirsiniz. Ve sonra içine ½ su bardağı rendelenmiş kaşar, tuz ve
karabiberi ilave ederek karıştırın.
Eğer beşamel sos biraz yoğun olduysa süt ilave ederek karıştırabilirsiniz...
Fırında pişirdiğiniz
sebze karışımının üstüne hazırladığınız beşamel sosu eşit bir şekilde dökün ve
üstüne 1 su bardağı rendelenmiş kaşarı ekleyerek tekrar 200 dereceye ısınmış
fırında üstü kızarana kadar pişirin.
Ilıdıktan sonra
tabaklara servis yapın...
AFİYET OLSUN
Yorumlar
Yorum Gönder