CUPCAKE



Sevgi dolu kalpler için kremalı minik kekler...
Tarif için Bengi Kurtcebe`ye teşekkürler...
Hafif, kolay ve lezzetli... Süslemesi size kalmış, istediğiniz gibi eğlenebilirsiniz... 
MALZEMELER 
Kremaları önce yapmanız iyi olur; 
Beyaz krema için; 
200 ml krema 
200 g beyaz çikolata 
Kakaolu krema için; 
200 ml krema 
100 g sütlü çikolata 
100 g bitter çikolata 
Kremayı kaynatmadan ısıtın ve çikolataları içine atın, çikolatalar eriyinceye kadar karıştırın ve buzdolabında bekletin. Ayrı ayrı kaplarda kremalarınızı hazırlayın.
Kek için; 
2 tane yumurta 
¾ su bardağı toz şeker 
1 su bardağı sıvı yağ 
1,5 su bardağı süt 
1 paket kabartma tozu 
½ çay bardağı sıcak su 
1 paket vanilya 
¼ çay kaşığı tuz 
3 su bardağı un 
Ve 
Kakaolu yapmak için 4 yemek kaşığı kakao 
Yumurta ve şekeri iyice çırptıktan sonra diğer malzemeleri de ilave edin ve iyice karıştırın.
Kakaolu yapmak isterseniz 4 yemek kaşığı kakao ilave edebilirsiniz. Ben hamuru ikiye ayırdım, yarısını sade diğer yarısını da kakaolu yaptım. Hamurun yarısı için 2 yemek kaşığı kakao kullandım. Kakao kullanırken 2 yemek kaşığı su ilave ederseniz hamurunuzu biraz yumuşatabilirsiniz. Kakao ilave edince hamur biraz koyu kıvam alıyor, bu nedenle biraz su ilave etmek gerekli. 
Hamurunuzu küçük kek kalıplarının yarısına kadar doldurun ve 180 dereceye ısınmış fırında pişirin. Pişen keklerinizin soğumasını bekleyin. 
Kremalarınızı dolaptan çıkarın ve mikserle çırpın, krema sıkma torbasına alın. Kremalar çok sert olmuş ise çırparken çok az krema ekleyebilirsiniz. Ama bu kremalar diğer kremalara göre biraz sert.
Soğuyan minik keklerinizi krema ile istediğiniz şekilde süsleyin... 
Cupcakeleri ikram edene kadar buzdolabında tutabilirsiniz... 
Sıcacık kalplerle dolu günleriniz olması dileklerimle...


 
AFİYET OLSUN



Yorumlar