RENKLİ HUMUS

Bazen sıkılırız aynı şeyleri yapmaktan, biraz da renk gelsin isteriz sofralara...
Humusu farklı renklerde yapmak için bir fırsat olabilir bu sıkılmışlık zamanları...
MALZEMELER
2 su bardağı haşlanmış nohut
½ su bardağı tahin
4-5 diş küçük boy sarımsak
3 tane limon suyu
2 yemek kaşığı zeytinyağ
Yeteri kadar tuz
Ve
Kıvamı ayarlamak için 1 su bardağı su
Ve
½ su bardağı haşlanmış pancar ( ya da pancar turşusu )
½ su bardağı olgun avokado
½ su bardağı haşlanmış tatlı kabağı
Pancar, avokado ve tatlı kabağı hariç diğer malzemeleri bir blendırın içine koyun ve suyu yavaş yavaş ekleyerek bütün malzemeleri püre halinde karıştırın. Humusun kıvamını su ile ayarlayabilirsiniz.
Bütün malzemeleri karıştırdıktan sonra hazırladığınız humusu üç kısıma ayırın. Ve her kısıma ayrı ayrı haşlanmış pancarı, avokadoyu ve haşlanmış tatlı kabağını ekleyerek blendırda karıştırın. Bazı pancarlar daha koyu kırmızı olabiliyor, böylece daha kırmızı bir humus oluyor...
Pancar ve tatlı kabağını haşladıktan sonra suyunun süzülmesini bekleyebilirsiniz, sulu kalırlarsa humusun kıvamını sulandırabilirler...
Humus yapmak bu kadar aslında. Önemli olan tadını ayarlamak. Bunun içinde bu malzemeleri karıştırdıktan sonra tadına bakarak kendinize uygun olan ekşiliği, tuzluluğu ayarlayabilirsiniz...
Hazırladığınız humusları ince uzun doğranmış salatalık, havuç, kereviz sapları ve tuzlu krakerler ile servis yapabilirsiniz...



AFİYET OLSUN



Yorumlar