Bazen sıkılırız
aynı şeyleri yapmaktan, biraz da renk gelsin isteriz sofralara...
Humusu farklı
renklerde yapmak için bir fırsat olabilir bu sıkılmışlık zamanları...
MALZEMELER
2 su bardağı
haşlanmış nohut
½ su bardağı
tahin
4-5 diş küçük boy
sarımsak
3 tane limon suyu
2 yemek kaşığı
zeytinyağ
Yeteri kadar tuz
Ve
Kıvamı ayarlamak
için 1 su bardağı su
Ve
½ su bardağı
haşlanmış pancar ( ya da pancar turşusu )
½ su bardağı
olgun avokado
½ su bardağı
haşlanmış tatlı kabağı
Pancar, avokado
ve tatlı kabağı hariç diğer malzemeleri bir blendırın içine koyun ve suyu yavaş
yavaş ekleyerek bütün malzemeleri püre halinde karıştırın. Humusun kıvamını su
ile ayarlayabilirsiniz.
Bütün malzemeleri
karıştırdıktan sonra hazırladığınız humusu üç kısıma ayırın. Ve her kısıma ayrı
ayrı haşlanmış pancarı, avokadoyu ve haşlanmış tatlı kabağını ekleyerek
blendırda karıştırın. Bazı pancarlar daha koyu kırmızı olabiliyor, böylece daha
kırmızı bir humus oluyor...
Pancar ve tatlı
kabağını haşladıktan sonra suyunun süzülmesini bekleyebilirsiniz, sulu
kalırlarsa humusun kıvamını sulandırabilirler...
Humus yapmak bu
kadar aslında. Önemli olan tadını ayarlamak. Bunun içinde bu malzemeleri karıştırdıktan
sonra tadına bakarak kendinize uygun olan ekşiliği, tuzluluğu ayarlayabilirsiniz...
Hazırladığınız
humusları ince uzun doğranmış salatalık, havuç, kereviz sapları ve tuzlu
krakerler ile servis yapabilirsiniz...
AFİYET OLSUN
Yorumlar
Yorum Gönder