Oldukça fazla
yumurtalı bir tatlı, bu nedenle yumurta sevmeyenlerin pek tercih etmediğini
biliyorum. Ama yumurta kokusu olmadığını söyleyebilirim...
Karamel tadıyla
hoş bir lezzeti oluyor. Soğuk yendiğinde ferahlatan bir lezzet...
Karamel yapmak
biraz oyalayabilir çünkü tavanın başında bekleyerek yavaş yavaş yanmadan yapmak gerekiyor... Yanık bir lezzet sevenler biraz fazla bekletebilirler...
MALZEMELER Karamel için;
¾ su bardağı
şeker
Yanmayan bir
tavaya şekeri dökün ve orta ateşte tamamen eriyip hafif kahverengi olana kadar
karıştırmadan karamel kıvamına gelince ocaktan alın.
Fırın kaplarının tabanına paylaştırın. 2,5 su bardağı süt
5 tane yumurta
½ su bardağı şeker
2 paket vanilya
½ çay kaşığı tuz
Süt ve şekeri
ılıyıncaya ve şeker eriyinceye kadar ısıtın. Kaynatmayın... Vanilyayı ekleyin
ve karıştırın.
Yumurtaları mikserle
çırpın. Çırpıcı ile de çırpabilirsiniz ama mikserle daha kolay oldu... Çırpmaya devam ederken şekerli sütü yavaş yavaş ekleyin.
Karamel koyduğunuz fırın kaplarının üstüne dökerek paylaştırın.
Fırın kaplarım
çok derin olmadığı için ince oldu benim karamel porsiyonlarım, isterseniz biraz
daha derin kaplar kullanabilirsiniz...
Su dolu bir tepside 165 dereceye ısınmış
fırında 45 dakika pişirin.
Fırından
çıkarınca kaseleri su dolu tepsiden alarak dışarıda ılımasını bekleyin ve
buzdolabında soğutun.
Servis etmeden
önce karamel kaplarınızı servis tabaklarına dikkatlice ters çevirin. Ters
çevirmeden önce bir bıçak yardımı ile kapların kenarlarını yapışan kısımlarından
dikkatlice ayırabilirsiniz...
Hiç bir süsleme
yapmadan servis yapabilirsiniz...
AFİYET OLSUN
Yorumlar
Yorum Gönder