KREM KARAMEL


Oldukça fazla yumurtalı bir tatlı, bu nedenle yumurta sevmeyenlerin pek tercih etmediğini biliyorum. Ama yumurta kokusu olmadığını söyleyebilirim...
Karamel tadıyla hoş bir lezzeti oluyor. Soğuk yendiğinde ferahlatan bir lezzet... 
Karamel yapmak biraz oyalayabilir çünkü tavanın başında bekleyerek yavaş yavaş yanmadan yapmak gerekiyor... Yanık bir lezzet sevenler biraz fazla bekletebilirler... 
MALZEMELER 
Karamel için; 
¾ su bardağı şeker 
Yanmayan bir tavaya şekeri dökün ve orta ateşte tamamen eriyip hafif kahverengi olana kadar karıştırmadan karamel kıvamına gelince ocaktan alın. 
Fırın kaplarının tabanına paylaştırın. 
Krema için;
2,5 su bardağı süt 
5 tane yumurta 
½ su bardağı şeker 
2 paket vanilya 
½ çay kaşığı tuz 
Süt ve şekeri ılıyıncaya ve şeker eriyinceye kadar ısıtın. Kaynatmayın... Vanilyayı ekleyin ve karıştırın. 
Yumurtaları mikserle çırpın. Çırpıcı ile de çırpabilirsiniz ama mikserle daha kolay oldu... 
Çırpmaya devam ederken şekerli sütü yavaş yavaş ekleyin.  
Karamel koyduğunuz fırın kaplarının üstüne dökerek paylaştırın. 
Fırın kaplarım çok derin olmadığı için ince oldu benim karamel porsiyonlarım, isterseniz biraz daha derin kaplar kullanabilirsiniz... 
Su dolu bir tepside 165 dereceye ısınmış fırında 45 dakika pişirin. 
Fırından çıkarınca kaseleri su dolu tepsiden alarak dışarıda ılımasını bekleyin ve buzdolabında soğutun. 
Servis etmeden önce karamel kaplarınızı servis tabaklarına dikkatlice ters çevirin. Ters çevirmeden önce bir bıçak yardımı ile kapların kenarlarını yapışan kısımlarından dikkatlice ayırabilirsiniz... 
Hiç bir süsleme yapmadan servis yapabilirsiniz...


 
AFİYET OLSUN



Yorumlar