SADE YAĞLI UN KURABİYESİ


Çocukluğa hep bir özlem var bende... Hadi seni çocukluğuna götürelim gel deseler, hiç düşünmeden koşarım... Çocukluğumun günlerine gitmek için uzun uzun düşünürüm, hafızamın derinliklerinden bir kaç gün yakalarsam ne mutlu bana... Bazen de hiç düşünmeden geliverir hatıralar...
Büyüyoruz... Her şey geride kalıyor...
Ve bazen küçük bir şey geride kalanları hatırlatıveriyor... 
Un kurabiyesi de öyle benim için. Yıllar öncesine götürür beni... 
Bu deneme de bunun için aslında. Sanırım biraz olsun aradığım lezzet ve kokuyu buldum.
Tarif için masmavi3_mutfakta`ya teşekkür ederim... 
Sade yağ ile yapılmış bir un kurabiyesi. Sade yağ yapımından bahsetmiştim, aslında çok zor değil. 
Geniş bir tencereye tereyağını koyun ve ateşi kısık ateşe ayarlayıp, kaynamadan erimesini, üstünün beyaz köpük bağlamasını bekleyin, yaklaşık yarım saatte böyle bir görüntü oluşuyor, üstüne biriken köpükleri toplayın ve köpük bitene kadar işleme devam edin, sonunda sapsarı renkli bir sıvı kalıyor, süzüp bir kapta buzdolabında muhafaza edebilirsiniz.
Tekrar katı hale geliyor. Sade yağınızı bir gece dinlendirdikten sonra istediğiniz yerde kullanabilirsiniz. 
MALZEMELER 
250 gr sade yağ 
½ su bardağı pudra şekeri 
3 su bardağı un
Sade yağ ve pudra şekerini iyice karıştırın. Unu yavaş yavaş ilave ederek yumuşak bir hamur hazırlayın.
Hamurdan şeritler halinde yuvarlaklar yapın, yuvarlakların üstüne çatal ile çizgiler çizin ve istediğiniz uzunlukta keserek yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirin. 
170 dereceye ısınmış fırında 25 dakika pişirin. 
Kurabiyeleriniz soğuduktan sonra en güzel eşlikçisi çayla birlikte tadına bakabilirsiniz...




AFİYET OLSUN



Yorumlar