Ana içeriğe atla

MİLANAİS KURABİYE


Çok az limon aromasıyla aralık ayının ve kışın habercisi bu kurabiyeler. Kendiniz için ya da hediye vermek için...
Yapabileceğim bir tarif bulunca denemek istedim... Elbette ki satılanlar gibi değil ama sanırım en yakın lezzeti buldum...
Biraz sert bir kurabiye. Çay ve diğer bitki çaylarına çok iyi arkadaş oluyor... 
Uzun süre bayatlamadan kalabiliyor olması ayrıca güzel... 
MALZEMELER 
250 g tereyağ 
1 su bardağı şeker 
3 tane yumurta ( bir yumurtanın sarısı üstü için ) 
½ çay kaşığı tuz 
1 tatlı kaşığı rendelenmiş limon kabuğu 
4 su bardağı un 
Un hariç diğer malzemelerin hepsini karıştırın. Unu yavaş yavaş ekleyerek çok sert ve kırılgan olmayan bir hamur elde edin. 

İki yağlı kağıt arasında merdane ile 0,5 cm kalınlığında açın. Kalp, yıldız ya da istediğiniz şekillerle kurabiyelerinizi şekillendirin ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin. 
Ayırdığınız yumurta beyazını kurabiyelerinizin üstüne sürün. İsterseniz çatalla şekiller çizebilirsiniz... 
200 dereceye ısınmış fırında büyük şekilleri 14 dakika, küçük şekilleri 10 dakika pişirin. 
Soğuyan kurabiyelerinizi bir kutuya yerleştirdikten sonra sevdiklerinizle birlikte afiyetle yiyin...


 
AFİYET OLSUN




Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KAÇ BARDAK, KAÇ KAŞIK, KAÇ GRAM

BESİN SU BARDAĞI ÇAY BARDAĞI KAHVE FİNCANI ÇORBA KAŞIĞI Su 250 g 100 g 75 g 15 g Süt 250 g 100 g 75 g 15 g Toz şeker 200 g 80 g 70 g 20 g Pirinç 250 g 100 g 70 g 15 g Bulgur 200 g 75 g 60 g 20 g Fasulye 200 g 75 g 60 g Mercimek 200 g 75 g 60 g 15 g İrmik 180 g 70 g 55 g 12 g Pudra şekeri 110 g 50 g 30 g 12 g Toz şeker 170 g 75 g 60 g 15 g Nişasta 50 g 30 g 10 g Un 110 g 50 g 30 g 12 g Galeta unu 120 g 60 g 40 g 10 g Kaşar peyniri(rende) 90 g 40 g 30 g 4 g Süt 200 g 100 gr 65 g 15 g Krema 210 g 110 g 70 g Yoğurt ...

BUĞDAYSIZ AŞURE

Bereketlensin evler... Mis gibi aşure koksun bütün odalar... Az ya da çok... Yapmak isterim her sene... Ama aşureyi  sevip de yiyemiyorsanız buğdaydan dolayı yani gluten alerjiniz varsa pirinç kullanın buğday yerine. MALZEMELER 2 su bardağı pirinç ½ su bardağı nohut ½ su bardağı fasulye 2 su bardağı şeker 5-6 tane karanfil ( suda bekletin ) Kuru incir, kuru kayısı, kuru üzüm ( suda bekletin ) Ceviz içi, fındık içi, tarçın ve kendi zevkiniz ve alışkalıklarınıza göre başka şeyler de ilave edebilirsiniz. Pirinci 15 su bardağı su ile kaynatmaya başlayın. Su oranını kendinize göre ayarlayabilirsiniz. Buğday taneleri yumuşamaya başlayınca, yine akşamdan ıslattığınız ve haşladığınız nohut ve fasulyeyi ilave edin ve beraber kaynatın. Nohutun kabuklarını da ayıklayabilirseniz daha güzel olur. Şekerini de ilave edin. Pişdiğinden ve iyice birbirleri ile özleştiğinden emin olduktan sonra ateşi söndürün. Küçük küçük doğradığınız ve suda beklettiğiz ...

ÇİN LAHANASINDAN SARMA

Lahana sarması ama lahanası biraz değişik, en azından ben ilk defa gördüm buralara gelince. Yer değişikliğinin bu gibi faydalarını da görmek gerekir diye kendime  hatırlatıyorum bu yazıyı yazarken. Belki her yerde vardır ama benim dikkatimi son zamanlarda çeken bir lahana bu; Çin Lahanası... Ben lahana sarmasını çok sık yapmam ama yapmam gereken zamanlar da oluyor tabii, lezzetli bir yemek sonuçta. Güzel yapılmış bir lahana sarmasını yemek de çok zevklidir ayrıca. Bunun için de güzel bir lahana bulmak gerekir, işte bundan dolayı buradaki arkadaşlar ile uzun zamandır arayış içindeydik, denemeler ve tavsiyeler sonucunda bize en yakın lezzeti verecek olan lahanayı bulduk. Şimdi herkes Çin Lahanasını kullanıyor ve çok da memnunuz. Kolay sarılabilir olması ise en güzel tarafı... Bizim lahanalarımıza göre biraz küçük ama olsun hiç fire vermeden sarılabiliyor, en içte kalan göbek kısmı da salatalarda çok lezzetli oluyor. Bu salatayı da bir başka tarifte anlatırım... MALZEMELER ...