Ana içeriğe atla

MEYVELİ CHEESECAKE


Fotoğrafını gördüğüm zaman içimde mutluluk yaratan lezzetlerden...
Yemeden sadece seyretmek de güzel...
Gördüğüm zaman ben de yapmak istedim. Bir instagram sayfasında gördüm; annebenbloggeroldum... Teşekkür ederim... 
Aslında tarif alışık olduğumuz bir cheesecake tarifi ama istediğimiz meyvelerle süsleyebilmek fikri çok güzel. Her mevsimde faklı meyvelerle süsleyebilirsiniz... 
MALZEMELER 
Tabanı için; 
350 g burçak bisküvi
2 yemek kaşığı erimiş tereyağ 
1 tatlı kaşığı tarçın 
Bisküvileri rondodan geçirin, tarçın ve tereyağ ile karıştırın.
Yağlı kağıt serdiğiniz yuvarlak bir fırın kabına bu karışımı bastırarak eşit bir şekilde yayın.
170 dereceye ısınmış fırında 10 dk pişirin.
Cheesecake için; 
700 g labne peyniri 
¾ su bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı un 
¾ su bardağı sıvı krema 
1 tane limonun suyu
1 tane limonun kabuğunun rendesi 
4 tane yumurta 
Yumurta hariç bütün malzemeleri iyice çırpın ve sonra yumurtaları teker teker ilave ederek pürüzsüz bir karışım hazırlayın.
Fırında 10 dk pişirip soğuttuğunuz bisküvili tabanın üstüne hazırladığınız karışımı dökün.
Kenarlarının beyaz kalmasını istiyorsanız kalıbın etrafını alüminyum folyo ile sarın. 
Ve kalıbınızı içine su koyduğunuz bir tepsinin içine yerleştirerek 150 dereceye ısınmış fırında 70 dakika pişirin. Sonra fırını kapatın ve 15 dakika içinde bekletin ve fırın kapağını aralayarak 15 dakika daha bekletin. Daha sonra dışarıda iyice soğuduktan sonra dolapta bir gün dinlendirin.
Bu bekleme aşamaları en zoru sanırım. Kalıptan çıkarmak için de acele etmeyin. Kalıbı çıkarmak için acele etmek kırılmalara sebeb olabiliyor. Soğuduktan sonra yavaş yavaş kalıbı çıkarıp servis tabağına alabilirsiniz... 
Limon Krema için; 
2 tane yumurta 
2 tane limonun suyu 
2 tane limonun kabuğunun rendesi ( ince ince )
1 yemek kaşığı nişasta 
½ su bardağı şeker 
Bütün malzemeleri ufak bir tencereye koyun ve iyice karışana kadar bir çırpıcı ile karıştırın.
Bütün malzemeler karıştıktan sonra tencereyi ocağa alın ve kaynayana kadar karıştırarak pişirin. Kaynayınca ocaktan alın ara ara karıştırarak soğutun.
Dolapta dinlendirdiğiniz cheesecake artık süslenmeye hazırdır... 
Önce limon kremasını eşit bir şekilde cheesecake üzerine yayın ve sonra istediğiniz meyvelerle ve istediğiniz şekilde süsleyin. 
Yapması yemesinden daha zevkli... 




AFİYET OLSUN



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KAÇ BARDAK, KAÇ KAŞIK, KAÇ GRAM

BESİN SU BARDAĞI ÇAY BARDAĞI KAHVE FİNCANI ÇORBA KAŞIĞI Su 250 g 100 g 75 g 15 g Süt 250 g 100 g 75 g 15 g Toz şeker 200 g 80 g 70 g 20 g Pirinç 250 g 100 g 70 g 15 g Bulgur 200 g 75 g 60 g 20 g Fasulye 200 g 75 g 60 g Mercimek 200 g 75 g 60 g 15 g İrmik 180 g 70 g 55 g 12 g Pudra şekeri 110 g 50 g 30 g 12 g Toz şeker 170 g 75 g 60 g 15 g Nişasta 50 g 30 g 10 g Un 110 g 50 g 30 g 12 g Galeta unu 120 g 60 g 40 g 10 g Kaşar peyniri(rende) 90 g 40 g 30 g 4 g Süt 200 g 100 gr 65 g 15 g Krema 210 g 110 g 70 g Yoğurt ...

BUĞDAYSIZ AŞURE

Bereketlensin evler... Mis gibi aşure koksun bütün odalar... Az ya da çok... Yapmak isterim her sene... Ama aşureyi  sevip de yiyemiyorsanız buğdaydan dolayı yani gluten alerjiniz varsa pirinç kullanın buğday yerine. MALZEMELER 2 su bardağı pirinç ½ su bardağı nohut ½ su bardağı fasulye 2 su bardağı şeker 5-6 tane karanfil ( suda bekletin ) Kuru incir, kuru kayısı, kuru üzüm ( suda bekletin ) Ceviz içi, fındık içi, tarçın ve kendi zevkiniz ve alışkalıklarınıza göre başka şeyler de ilave edebilirsiniz. Pirinci 15 su bardağı su ile kaynatmaya başlayın. Su oranını kendinize göre ayarlayabilirsiniz. Buğday taneleri yumuşamaya başlayınca, yine akşamdan ıslattığınız ve haşladığınız nohut ve fasulyeyi ilave edin ve beraber kaynatın. Nohutun kabuklarını da ayıklayabilirseniz daha güzel olur. Şekerini de ilave edin. Pişdiğinden ve iyice birbirleri ile özleştiğinden emin olduktan sonra ateşi söndürün. Küçük küçük doğradığınız ve suda beklettiğiz ...

ÇİN LAHANASINDAN SARMA

Lahana sarması ama lahanası biraz değişik, en azından ben ilk defa gördüm buralara gelince. Yer değişikliğinin bu gibi faydalarını da görmek gerekir diye kendime  hatırlatıyorum bu yazıyı yazarken. Belki her yerde vardır ama benim dikkatimi son zamanlarda çeken bir lahana bu; Çin Lahanası... Ben lahana sarmasını çok sık yapmam ama yapmam gereken zamanlar da oluyor tabii, lezzetli bir yemek sonuçta. Güzel yapılmış bir lahana sarmasını yemek de çok zevklidir ayrıca. Bunun için de güzel bir lahana bulmak gerekir, işte bundan dolayı buradaki arkadaşlar ile uzun zamandır arayış içindeydik, denemeler ve tavsiyeler sonucunda bize en yakın lezzeti verecek olan lahanayı bulduk. Şimdi herkes Çin Lahanasını kullanıyor ve çok da memnunuz. Kolay sarılabilir olması ise en güzel tarafı... Bizim lahanalarımıza göre biraz küçük ama olsun hiç fire vermeden sarılabiliyor, en içte kalan göbek kısmı da salatalarda çok lezzetli oluyor. Bu salatayı da bir başka tarifte anlatırım... MALZEMELER ...