Yılın son
günlerinde pastanelerin vitrinleri çok güzel süslenmiş pastalarla bizi mutlu
eder, pastalar yemelik değil seyretmelik olur...
Çeşit çeşit
pastalar, yan devrilmiş ağaç gibi duran ve yanlarında mantarlar olan ve
etrafında otlar olan kütük pastalar...
Çok severim...
Ve bu demektir ki
yılın son ayının son günlerindeyiz, tatlı tatlı uğurlayalım eski yılı ve tatlı
tatlı karşılayalım yeni yılı diye...
Bu sefer ben de
denemek istedim ve böyle bir pasta çıktı ortaya... MALZEMELER
Kreması için;
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
1 tane yumurta
4 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya
Çikolatalı krema için;
100 g bitter çikolata
100 g sütlü çikolata
200 ml krema
Kek için;
4 tane yumurta
1 su bardağı şeker
½ kahve fincanı süt
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı un
Ve
Yeteri kadar muz ve çilek ( ufak doğranmış )
Kremaların soğuması için önce kremaları yaparak başlamak daha iyi olabilir.
Vanilya hariç
krema için gereken malzemeleri bir tencereye koyun ve bir çırpıcı yardımı ile
karışana kadar çırpın ve pişirmeye başlayın. Kaynamaya başlayınca 2-3 dakika
orta ateşte karıştırarak kaynatın ve ocaktan alın. Ara ara karıştırarak ılıtın
ve vanilyayı da ekleyerek soğumaya bırakın. Kremanın üstünü de streç film ile
örterseniz kabuk bağlamasına engel olabilirsiniz.
Çikolatalı krema
için 200 ml kremayı bir tavada kaynatmadan ısıtın ve çikolataları içine
ekleyerek karıştırın. Çikolatalar eriyene kadar karıştırın ve dolapta soğutun.
Kullanacağınız zaman bir çırpıcı yardımı ile karıştırın.
Kek için yumurta
ve şekeri iyice karışana kadar çırpın ve diğer malzemeleri ekleyerek iyice
karıştırın.
Yağlı kağıt
serilmiş fırın tepsisine her yeri eşit olacak şekilde dökün. 180 dereceye ısınmış fırında 12 dakika pişirin.
Fırından çıkınca biraz ılımasını bekleyin ve başka bir yağlı kağıt üzerine ters çevirin.
Dikkatlice yağlı kağıdı kekten ayırın.
Kekinizi uzun
şeritler halinde enlemesine ( uzun kenarlarından ) olarak üç parçaya kesin. Her
parçaya hazırladığınız kremadan sürün, üstüne muz ve çilek parçalarını ekleyin
ve ilk parçayı tekerlek gibi döndürerek rulo yapın ve rulo yapmaya diğer
parçaları da ekleyerek devam edin. Böylece bir tekerlek elde etmiş olacaksınız.
Bu tekerleği servis tabağına yan yatırarak yerleştirin.
Kenarlarına
çikolatalı kremayı sürün ve çatalla şekiller verin... İstediğiniz şekilde
süsleyebilirsiniz.
Başka meyveler de
kullanabilirsiniz, iç kremasına da kakao ilave ederek çikolatalı yapabilirsiniz...
Bir gün dolapta
beklerse daha güzel olacağı için bir gün önceden yapmak iyi olabilir...Yeni yılı karşılarken sevdiklerinizle birlikte servis edebileceğiniz sıcak sofralar dileklerimle...
AFİYET OLSUN
Yorumlar
Yorum Gönder