Hem keklere hem
de kurabiyelere çok yakışıyor elma, tarçınla birlikte çok güzel bir ikili
oluyorlar. Lezzet kokusunu en iyi hissettiğim tarifler elmalı tarifler, soğuk
kış günlerinde sıcacık huzurlu ev kokusu...
Kış soğuklarını
hissetmeye başladığımız şu günler de elmalı kurabiye zamanı...
MALZEMELER İç Karışım;
4 tane kabukları soyulmuş, rendelenmiş elma
½ su bardağı şeker
½ su bardağı ufalanmış ceviz içi
1 çay kaşığı tarçın
Elma ve şekeri
bir tavada suyunu tamamen çekene kadar pişirin ve ceviz ile tarçını ekleyerek
karıştırın, soğumaya bırakın. Tarçın miktarını arttırabilirsiniz isterseniz ama çok fazla olursa acılık verebilir...
Kurabiye Hamuru 250 g tereyağ
½ su bardağı sıvı yağ
½ su bardağı şeker
1 tane yumurta
1 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı yoğurt
1 paket vanilya
4,5 su bardağı un
Ve servis için;
Pudra şekeri
Unu yavaş yavaş ekleyerek bütün malzemeleri karıştırın ve yumuşak bir hamur hazırlayın.
Buzdolabında yarım saat dinlendirin.
Daha sonra hamurdan elma büyüklüğünde bezeler alın ve iki yağlı kağıt arasında merdane ile çok ince olmayacak şekilde açın... Yarım santim kalınlık yeterli oluyor.
Ve açtığınız
hamuru düz bir yemek tabağı yardımı ile yuvarlak olarak kesin ve sekiz parçaya
ayırın.
Hazırladığınız elmalı
karışımı kestiğiniz üçgenlerin geniş kısmına yerleştirin ve yavaşça rulo yapın.
Hamur biraz yumuşak olduğu için kırılmalar olabilir...
Hazırladığınız
kurabiyelerinizi yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirin.
180 dereceye ısınmış
fırında 20-25 dakika pişirin. Beyaz kalmasını istiyorsanız kurabiyeler pişerken
kontrol edin, kenarları esmerleşmeye başladığı zaman fırından çıkarın.
Soğuduktan sonra
üstlerine pudra şekeri serperek servis tabağına yerleştirebilirsiniz...
AFİYET OLSUN
Yorumlar
Yorum Gönder