Ana içeriğe atla

HAFİF KURABİYELERLE MUTLU YILLAR


Her yılın sonu biraz hüzün verse de yeni bir yıla başlamak mutluluk verir, umutla beklenir...
2020 geliyor derken geldi bile... 
Her yıl olduğu gibi bu yıl da çok çabuk geçti demek istemiyorum ama öyle... 
80`ler ve 90`lar gibi 2010`lu yıllar da nostalji olmaya hazırlanıyor... Tuhaf geliyor...
Yeni yılın sevinci giden yılın hüznünü örtüyor ve sarı, parlak ışıklar süslüyor her yanımızı.
Güzel de oluyor, ışık her zaman iyidir... 
Yılın en son ayı, en güzel zaman belki de... Ama alışılmış rutinlerle hayata devam ederken anlamıyoruz bile... Bu süsler, püsler biraz da olsa bize hatırlatıyor. 
İşte bu zamanlarda içimde olmasa bile, bu ışıklar beni harekete geçiriyor, hadi kalk bir şeyler yap diyorum kendi kendime... Bir mum, bir süs... Ne olursa... 
Önemli olan yaşadığımızı ve zamanın hızla geçerken yılların elimizden kayıp gittiğini görebilmek, içinde bulunduğumuz anı daha iyi değerlendirebilmek... Işıkların verdiği çoşkuyla giden günlere daha iyi sarılmak belki de... 
Ve yeniden planlamaya çalışmak önümüzdeki yepyeni oniki ayı... 
Ve insanlar neşeyle karşılamak istiyor yeni yılı, arkadaşlar, akrabalar ve zevkle hazırlanmış sofralar etrafında. Bir çok insan yılın bu son gününü farklı bir şekilde geçirmek istiyor... 
Biraz güzel olmak isteniyor, hediyeler veriliyor, alınıyor... Kısacası bir çoşku geliyor kısacık da olsa. 
Seviyorum bu 31 aralık gününü, bizi yeni yıla bağlıyor, koca bir yıl saat 24:00 olunca bitiyor ve sonra 1 diye başlıyor yeni ay, yeni yıl... Yeniden... 
Bugün gönlüne göre geçsin herkesin, bugünü istediği gibi kutlasın herkes ve yeni yıl sağlık ve mutlulukla gelsin hayatımıza... 
Ve kurabiyelerimiz olsun masalarımızı süsleyen, herkese ikram edebileceğimiz... 
MALZEMELER 
250 g tereyağ 
½ su bardağı sıvı yağ 
½ su bardağı şeker 
1 tane yumurta 
1 yemek kaşığı nişasta 
1 yemek kaşığı yoğurt 
1 paket vanilya 
4 su bardağı un ( 2 yemek kaşığı ilave etmek gerekebilir. )  
Unu yavaş yavaş ekleyerek bütün malzemeleri karıştırın ve yumuşak bir hamur hazırlayın.
Buzdolabında yarım saat dinlendirin.  
Hamurunuz dinlendikten sonra iki yağlı kağıt arasında merdane ile 0,5 cm kalınlıkta açın ve kurabiye kalıpları ile istediğiniz gibi şekillendirin. Kurabiye kalıplarınız yoksa çay bardağınızın ağız kısmı ile yuvarlak yada yarım ay şekilleri vererek de şekillendirebilirsiniz ya da elinizle top kurabiyeler yaparak da şekil verebilirsiniz... Farklı şekiller yapmak için uygun bir hamur. 
Kurabiyelerinizi yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirin ve 180 dereceye ısınmış fırında 15-18 dakika pişirin. Beyaz kurabiyeler isterseniz 15 dakika yeterli oluyor. Ama gene de kurabiyeleriniz fırında pişerken kontrol edin... 
Kurabiyelerinizi ağzı kapalı bir kapta uzun süre muhafaza edebilirsiniz. 
Kurabiyelerinizi sevdiklerinizle paylaşabileceğiniz güzel günlerle dolu bir yıl olması dileklerimle, MUTLU YILLAR...


 
AFİYET OLSUN



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KAÇ BARDAK, KAÇ KAŞIK, KAÇ GRAM

BESİN SU BARDAĞI ÇAY BARDAĞI KAHVE FİNCANI ÇORBA KAŞIĞI Su 250 g 100 g 75 g 15 g Süt 250 g 100 g 75 g 15 g Toz şeker 200 g 80 g 70 g 20 g Pirinç 250 g 100 g 70 g 15 g Bulgur 200 g 75 g 60 g 20 g Fasulye 200 g 75 g 60 g Mercimek 200 g 75 g 60 g 15 g İrmik 180 g 70 g 55 g 12 g Pudra şekeri 110 g 50 g 30 g 12 g Toz şeker 170 g 75 g 60 g 15 g Nişasta 50 g 30 g 10 g Un 110 g 50 g 30 g 12 g Galeta unu 120 g 60 g 40 g 10 g Kaşar peyniri(rende) 90 g 40 g 30 g 4 g Süt 200 g 100 gr 65 g 15 g Krema 210 g 110 g 70 g Yoğurt

ÇİLEKLİ, MUZLU KEK

Çilek sevmeyen yoktur diyemeyeceğim çünkü sevmeyenler olduğunu biliyorum. Çilek sevmediklerini ilk öğrendiğim zaman inanamamıştım. Çileğin sevilmeme ihtimalini hiç aklıma getirmediğimi o zaman fark ettim. Bu sebebten, çilek sevmeyenler sadece muzlu yapabilir... Ve en çok sevdiğim kek hamuru çilek ve muzla birleşince çok güzel bir kek çıktı ortaya. Denemelisiniz... Ilık ılık yiyebilirsiniz ya da meyveli olduğu için buzdolabında tutarsanız, dolaptan çıkarıp soğuk soğuk da yiyebilirsiniz. Soğuk yemek daha çok hoşuma gitti... Bu kek hamuru suyla yapılan kek hamuru. İçine istediğiniz malzemeleri ilave edebilirsiniz... MALZEMELER   4 tane yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı su 3 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya Yeteri kadar muz ve çilek ( miktarı size bağlı ) Yumurta ve şekeri iyice çırptıktan sonra diğer malzemeleri de ilave edip karıştırın. Ufak ufak doğradığınız muzları da ilave edin ve ezmeden yavaşca karıştırın. Yağl

ÇİN LAHANASINDAN SARMA

Lahana sarması ama lahanası biraz değişik, en azından ben ilk defa gördüm buralara gelince. Yer değişikliğinin bu gibi faydalarını da görmek gerekir diye kendime  hatırlatıyorum bu yazıyı yazarken. Belki her yerde vardır ama benim dikkatimi son zamanlarda çeken bir lahana bu; Çin Lahanası... Ben lahana sarmasını çok sık yapmam ama yapmam gereken zamanlar da oluyor tabii, lezzetli bir yemek sonuçta. Güzel yapılmış bir lahana sarmasını yemek de çok zevklidir ayrıca. Bunun için de güzel bir lahana bulmak gerekir, işte bundan dolayı buradaki arkadaşlar ile uzun zamandır arayış içindeydik, denemeler ve tavsiyeler sonucunda bize en yakın lezzeti verecek olan lahanayı bulduk. Şimdi herkes Çin Lahanasını kullanıyor ve çok da memnunuz. Kolay sarılabilir olması ise en güzel tarafı... Bizim lahanalarımıza göre biraz küçük ama olsun hiç fire vermeden sarılabiliyor, en içte kalan göbek kısmı da salatalarda çok lezzetli oluyor. Bu salatayı da bir başka tarifte anlatırım... MALZEMELER Soğa