SOSLU ELMALI KEK


Elmalı kekleri seviyorum, hafif oluyorlar ve ne kadar fazla elma dilimi ilave ederseniz o kadar güzel oluyorlar. Bu kek de soslu elmalı kek olarak çıktı karşıma... masmavi3_mutfakta sayfasında gördüğüm bir tarifti, teşekkür ediyorum kendisine...
Basit ama lezzetli bir tarif ve az malzemeli olması da güzel...
Ve eylül ile başlayan sonbahar ayına en yakışan kekler elmalı kekler...
 MALZEMELER 
1 su bardağı sıvıyağ 
1 su bardağı şeker 
1 su bardağı yoğurt 
4 tane yumurta 
2 su bardağı un 
1 paket vanilya 
1 paket kabartma tozu 
½ su bardağı kuru üzüm ( isterseniz ) 
3-4 tane kabukları soyulmuş ve ince dilimlenmiş elma 
Önce sıvıyağ, şeker ve yoğurdu iyice karıştırın ve bu karışımdan bir su bardağı ayırın. 
Karışımın geri kalanına yumurtaları ilave edin, iyice çırptıktan sonra unu, kabartma tozunu ve vanilyayı da ekleyerek çırpıcı ile çırpın, yağlı kağıt serdiğiniz bir fırın kabına bu karışımı dökün. Üstüne dilimlenmiş elmaları dizin ve isterseniz kuru üzümleri de serpin.
Ben üzümsüz yaptım. 180 dereceye ısınmış fırında pişirin. 
Bu kek için yuvarlak kalıp kullandım, isterseniz kare ya da dikdörtgen kalıp da kullanabilirsiniz... 
Fırından çıkınca kekinizi kalıptan çıkarıp servis kabına alın ve ayırdığınız sosu kekinizin üstüne kaşıkla yavaş yavaş dökün ve soğuması için bir kenarda bekletin... 
Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın. Tarçın seviyorsanız bol tarçınlı dilimler yapabilirsiniz...



AFİYET OLSUN



Yorumlar