KREP


Belki de sabah kahvaltılarının en eğlenceli yiyeceklerindendir... Bir çok farklı şekilde yapabilirsiniz ve yanına bir çok şey eşlik edebilir...
Özellikle tatil günlerinde tercih edilir bizde... 
Yemesi kadar yapımı da eğlencelidir, bir tarafının pişmesini beklemek ve yırtmadan çevirmeye çalışmak, krepleri havada döndürmek... 
Domates ve peynir ikilisiyle birlikte çok lezzetli olur ya da tatlı sevenler reçelle birlikte tüketebilir...
MALZEMELER 
2 tane yumurta 
¼ çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı un 
1 su bardağı süt 
1 çay kaşığı tuz 
Yumurta ve sıvı yağı bir çırpıcı ile iyice karıştırdıktan sonra diğer malzemeleri de ilave ederek çırpın ve pürüzsüz bir karışım elde edin. Ve 10-15 dk dinlenmeye bırakın. 
Bir kepçe yardımıyla bu karışımdan alarak ısıttığınız tavaya dökün ve tavayı sağdan sola doğru döndürerek karışımın eşit olarak dağılıp ince bir yuvarlak oluşturmasını sağlayın. Yavaş yavaş pişen hamur kendini bırakınca öbür tarafını da çevirin ve pişince tabaklara alın.
Tava olarak teflon tava kullanıyorsanız eğer işiniz daha kolay olur, bu tavalarda hamur yapışmadan rahatlıkla kreplerinizi yapabilirsiniz. Farklı tavalar kullanırken de tavanızı her seferinde hafif hafif yağlamak işinizi kolaylaştırabilir... 
Pişirdiğiniz krepleri fazla soğutmadan ılık ılık servis yapabilirsiniz...


 
AFİYET OLSUN



Yorumlar