Ana içeriğe atla

KREP


Belki de sabah kahvaltılarının en eğlenceli yiyeceklerindendir... Bir çok farklı şekilde yapabilirsiniz ve yanına bir çok şey eşlik edebilir...
Özellikle tatil günlerinde tercih edilir bizde... 
Yemesi kadar yapımı da eğlencelidir, bir tarafının pişmesini beklemek ve yırtmadan çevirmeye çalışmak, krepleri havada döndürmek... 
Domates ve peynir ikilisiyle birlikte çok lezzetli olur ya da tatlı sevenler reçelle birlikte tüketebilir...
MALZEMELER 
2 tane yumurta 
¼ çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı un 
1 su bardağı süt 
1 çay kaşığı tuz 
Yumurta ve sıvı yağı bir çırpıcı ile iyice karıştırdıktan sonra diğer malzemeleri de ilave ederek çırpın ve pürüzsüz bir karışım elde edin. Ve 10-15 dk dinlenmeye bırakın. 
Bir kepçe yardımıyla bu karışımdan alarak ısıttığınız tavaya dökün ve tavayı sağdan sola doğru döndürerek karışımın eşit olarak dağılıp ince bir yuvarlak oluşturmasını sağlayın. Yavaş yavaş pişen hamur kendini bırakınca öbür tarafını da çevirin ve pişince tabaklara alın.
Tava olarak teflon tava kullanıyorsanız eğer işiniz daha kolay olur, bu tavalarda hamur yapışmadan rahatlıkla kreplerinizi yapabilirsiniz. Farklı tavalar kullanırken de tavanızı her seferinde hafif hafif yağlamak işinizi kolaylaştırabilir... 
Pişirdiğiniz krepleri fazla soğutmadan ılık ılık servis yapabilirsiniz...


 
AFİYET OLSUN



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KAÇ BARDAK, KAÇ KAŞIK, KAÇ GRAM

BESİN SU BARDAĞI ÇAY BARDAĞI KAHVE FİNCANI ÇORBA KAŞIĞI Su 250 g 100 g 75 g 15 g Süt 250 g 100 g 75 g 15 g Toz şeker 200 g 80 g 70 g 20 g Pirinç 250 g 100 g 70 g 15 g Bulgur 200 g 75 g 60 g 20 g Fasulye 200 g 75 g 60 g Mercimek 200 g 75 g 60 g 15 g İrmik 180 g 70 g 55 g 12 g Pudra şekeri 110 g 50 g 30 g 12 g Toz şeker 170 g 75 g 60 g 15 g Nişasta 50 g 30 g 10 g Un 110 g 50 g 30 g 12 g Galeta unu 120 g 60 g 40 g 10 g Kaşar peyniri(rende) 90 g 40 g 30 g 4 g Süt 200 g 100 gr 65 g 15 g Krema 210 g 110 g 70 g Yoğurt ...

BUĞDAYSIZ AŞURE

Bereketlensin evler... Mis gibi aşure koksun bütün odalar... Az ya da çok... Yapmak isterim her sene... Ama aşureyi  sevip de yiyemiyorsanız buğdaydan dolayı yani gluten alerjiniz varsa pirinç kullanın buğday yerine. MALZEMELER 2 su bardağı pirinç ½ su bardağı nohut ½ su bardağı fasulye 2 su bardağı şeker 5-6 tane karanfil ( suda bekletin ) Kuru incir, kuru kayısı, kuru üzüm ( suda bekletin ) Ceviz içi, fındık içi, tarçın ve kendi zevkiniz ve alışkalıklarınıza göre başka şeyler de ilave edebilirsiniz. Pirinci 15 su bardağı su ile kaynatmaya başlayın. Su oranını kendinize göre ayarlayabilirsiniz. Buğday taneleri yumuşamaya başlayınca, yine akşamdan ıslattığınız ve haşladığınız nohut ve fasulyeyi ilave edin ve beraber kaynatın. Nohutun kabuklarını da ayıklayabilirseniz daha güzel olur. Şekerini de ilave edin. Pişdiğinden ve iyice birbirleri ile özleştiğinden emin olduktan sonra ateşi söndürün. Küçük küçük doğradığınız ve suda beklettiğiz ...

ÇİN LAHANASINDAN SARMA

Lahana sarması ama lahanası biraz değişik, en azından ben ilk defa gördüm buralara gelince. Yer değişikliğinin bu gibi faydalarını da görmek gerekir diye kendime  hatırlatıyorum bu yazıyı yazarken. Belki her yerde vardır ama benim dikkatimi son zamanlarda çeken bir lahana bu; Çin Lahanası... Ben lahana sarmasını çok sık yapmam ama yapmam gereken zamanlar da oluyor tabii, lezzetli bir yemek sonuçta. Güzel yapılmış bir lahana sarmasını yemek de çok zevklidir ayrıca. Bunun için de güzel bir lahana bulmak gerekir, işte bundan dolayı buradaki arkadaşlar ile uzun zamandır arayış içindeydik, denemeler ve tavsiyeler sonucunda bize en yakın lezzeti verecek olan lahanayı bulduk. Şimdi herkes Çin Lahanasını kullanıyor ve çok da memnunuz. Kolay sarılabilir olması ise en güzel tarafı... Bizim lahanalarımıza göre biraz küçük ama olsun hiç fire vermeden sarılabiliyor, en içte kalan göbek kısmı da salatalarda çok lezzetli oluyor. Bu salatayı da bir başka tarifte anlatırım... MALZEMELER ...