Belki de sabah
kahvaltılarının en eğlenceli yiyeceklerindendir... Bir çok farklı şekilde
yapabilirsiniz ve yanına bir çok şey eşlik edebilir...
Özellikle tatil
günlerinde tercih edilir bizde...
Yemesi kadar
yapımı da eğlencelidir, bir tarafının pişmesini beklemek ve yırtmadan çevirmeye
çalışmak, krepleri havada döndürmek...
Domates ve peynir
ikilisiyle birlikte çok lezzetli olur ya da tatlı sevenler reçelle birlikte
tüketebilir...
MALZEMELER
2 tane yumurta
¼ çay bardağı
sıvı yağ
1 su bardağı un 1 su bardağı süt
1 çay kaşığı tuz
Yumurta ve sıvı yağı
bir çırpıcı ile iyice karıştırdıktan sonra diğer malzemeleri de ilave ederek
çırpın ve pürüzsüz bir karışım elde edin. Ve 10-15 dk dinlenmeye bırakın.
Bir kepçe
yardımıyla bu karışımdan alarak ısıttığınız tavaya dökün ve tavayı sağdan sola doğru döndürerek karışımın eşit olarak dağılıp ince bir yuvarlak oluşturmasını
sağlayın. Yavaş yavaş pişen hamur kendini bırakınca öbür tarafını da çevirin ve
pişince tabaklara alın.
Tava olarak teflon
tava kullanıyorsanız eğer işiniz daha kolay olur, bu tavalarda hamur yapışmadan
rahatlıkla kreplerinizi yapabilirsiniz. Farklı tavalar kullanırken de tavanızı
her seferinde hafif hafif yağlamak işinizi kolaylaştırabilir...
Pişirdiğiniz
krepleri fazla soğutmadan ılık ılık servis yapabilirsiniz...
AFİYET OLSUN
Yorumlar
Yorum Gönder