Son zamanlarda
her yerde bu tarifi görüyorum... Herkes tarafından denenmesi tarifin güzel olduğunu anlatıyor aslında ama tarifin gerçek sahibini bulmak zor oluyor... Bu da öyle tariflerden bir tanesi benim için...
Her yerde görmeye
başladığım için ben de yapmak istedim, özellikle buzlu su katılması lezzeti
nasıl değiştiriyor diye merak ettim.
Muhallebi gibi
tatlıları seviyorsanız siz de deneyin, güzel oldu bence...
Buzlu su katmak
tatlının kıvamını daha güzel yaptı, soğudukça güzelleşen bir tatlı oldu. Aslında
supanglenin içinde kek parçaları olur ama evde olmadığı için kek parçaları
koymadan yaptım...
MALZEMELER
1 l süt
1 tane yumurta
sarısı
¾ su bardağı
şeker
2 dolu yemek
kaşığı un
1 dolu yemek
kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı
kakao
1 paket vanilya
100 g bitter
çikolata
1 su bardağı
buzlu su
Vanilya, çikolata
ve buzlu su hariç diğer malzemeleri bir tencereye koyun ve bir çırpıcı ile
iyice karışana kadar karıştırın ve pişirmeye başlayın. Kaynayıncaya kadar dibi
tutmaması için karıştırın. Kaynadıktan sonra ateşi kısarak 5 dk kaynatın ve ara
ara karıştırmaya devam edin.
Ocaktan alınca
çikolata ve vanilyayı ilave ederek karıştırın ve en son buzlu suyu ilave edin
ve bir süre daha karıştırın. Karıştırmak bu tarifin en önemli püf noktası sanırım.
Servis kaplarına
paylaştırdıktan sonra soğuması için bekleyebilirsiniz...
Soğudukca kıvamı
daha güzel oluyor. İstediğiniz şekilde süsleyerek servis yapabilirsiniz...
AFİYET OLSUN
Yorumlar
Yorum Gönder