BUZLU SUPANGLE


Son zamanlarda her yerde bu tarifi görüyorum... Herkes tarafından denenmesi tarifin güzel olduğunu anlatıyor aslında ama tarifin gerçek sahibini bulmak zor oluyor... Bu da öyle tariflerden bir tanesi benim için...
Her yerde görmeye başladığım için ben de yapmak istedim, özellikle buzlu su katılması lezzeti nasıl değiştiriyor diye merak ettim.
Muhallebi gibi tatlıları seviyorsanız siz de deneyin, güzel oldu bence... 
Buzlu su katmak tatlının kıvamını daha güzel yaptı, soğudukça güzelleşen bir tatlı oldu. Aslında supanglenin içinde kek parçaları olur ama evde olmadığı için kek parçaları koymadan yaptım...
MALZEMELER 
1 l süt
1 tane yumurta sarısı 
¾ su bardağı şeker 
2 dolu yemek kaşığı un
1 dolu yemek kaşığı nişasta 
2 yemek kaşığı kakao 
1 paket vanilya
100 g bitter çikolata 
1 su bardağı buzlu su 
Vanilya, çikolata ve buzlu su hariç diğer malzemeleri bir tencereye koyun ve bir çırpıcı ile iyice karışana kadar karıştırın ve pişirmeye başlayın. Kaynayıncaya kadar dibi tutmaması için karıştırın. Kaynadıktan sonra ateşi kısarak 5 dk kaynatın ve ara ara karıştırmaya devam edin.
Ocaktan alınca çikolata ve vanilyayı ilave ederek karıştırın ve en son buzlu suyu ilave edin ve bir süre daha karıştırın. Karıştırmak bu tarifin en önemli püf noktası sanırım. 
Servis kaplarına paylaştırdıktan sonra soğuması için bekleyebilirsiniz... 
Soğudukca kıvamı daha güzel oluyor. İstediğiniz şekilde süsleyerek servis yapabilirsiniz...



AFİYET OLSUN





Yorumlar