Ana içeriğe atla

BUZLU SUPANGLE


Son zamanlarda her yerde bu tarifi görüyorum... Herkes tarafından denenmesi tarifin güzel olduğunu anlatıyor aslında ama tarifin gerçek sahibini bulmak zor oluyor... Bu da öyle tariflerden bir tanesi benim için...
Her yerde görmeye başladığım için ben de yapmak istedim, özellikle buzlu su katılması lezzeti nasıl değiştiriyor diye merak ettim.
Muhallebi gibi tatlıları seviyorsanız siz de deneyin, güzel oldu bence... 
Buzlu su katmak tatlının kıvamını daha güzel yaptı, soğudukça güzelleşen bir tatlı oldu. Aslında supanglenin içinde kek parçaları olur ama evde olmadığı için kek parçaları koymadan yaptım...
MALZEMELER 
1 l süt
1 tane yumurta sarısı 
¾ su bardağı şeker 
2 dolu yemek kaşığı un
1 dolu yemek kaşığı nişasta 
2 yemek kaşığı kakao 
1 paket vanilya
100 g bitter çikolata 
1 su bardağı buzlu su 
Vanilya, çikolata ve buzlu su hariç diğer malzemeleri bir tencereye koyun ve bir çırpıcı ile iyice karışana kadar karıştırın ve pişirmeye başlayın. Kaynayıncaya kadar dibi tutmaması için karıştırın. Kaynadıktan sonra ateşi kısarak 5 dk kaynatın ve ara ara karıştırmaya devam edin.
Ocaktan alınca çikolata ve vanilyayı ilave ederek karıştırın ve en son buzlu suyu ilave edin ve bir süre daha karıştırın. Karıştırmak bu tarifin en önemli püf noktası sanırım. 
Servis kaplarına paylaştırdıktan sonra soğuması için bekleyebilirsiniz... 
Soğudukca kıvamı daha güzel oluyor. İstediğiniz şekilde süsleyerek servis yapabilirsiniz...



AFİYET OLSUN





Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KAÇ BARDAK, KAÇ KAŞIK, KAÇ GRAM

BESİN SU BARDAĞI ÇAY BARDAĞI KAHVE FİNCANI ÇORBA KAŞIĞI Su 250 g 100 g 75 g 15 g Süt 250 g 100 g 75 g 15 g Toz şeker 200 g 80 g 70 g 20 g Pirinç 250 g 100 g 70 g 15 g Bulgur 200 g 75 g 60 g 20 g Fasulye 200 g 75 g 60 g Mercimek 200 g 75 g 60 g 15 g İrmik 180 g 70 g 55 g 12 g Pudra şekeri 110 g 50 g 30 g 12 g Toz şeker 170 g 75 g 60 g 15 g Nişasta 50 g 30 g 10 g Un 110 g 50 g 30 g 12 g Galeta unu 120 g 60 g 40 g 10 g Kaşar peyniri(rende) 90 g 40 g 30 g 4 g Süt 200 g 100 gr 65 g 15 g Krema 210 g 110 g 70 g Yoğurt

ÇİLEKLİ, MUZLU KEK

Çilek sevmeyen yoktur diyemeyeceğim çünkü sevmeyenler olduğunu biliyorum. Çilek sevmediklerini ilk öğrendiğim zaman inanamamıştım. Çileğin sevilmeme ihtimalini hiç aklıma getirmediğimi o zaman fark ettim. Bu sebebten, çilek sevmeyenler sadece muzlu yapabilir... Ve en çok sevdiğim kek hamuru çilek ve muzla birleşince çok güzel bir kek çıktı ortaya. Denemelisiniz... Ilık ılık yiyebilirsiniz ya da meyveli olduğu için buzdolabında tutarsanız, dolaptan çıkarıp soğuk soğuk da yiyebilirsiniz. Soğuk yemek daha çok hoşuma gitti... Bu kek hamuru suyla yapılan kek hamuru. İçine istediğiniz malzemeleri ilave edebilirsiniz... MALZEMELER   4 tane yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı su 3 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya Yeteri kadar muz ve çilek ( miktarı size bağlı ) Yumurta ve şekeri iyice çırptıktan sonra diğer malzemeleri de ilave edip karıştırın. Ufak ufak doğradığınız muzları da ilave edin ve ezmeden yavaşca karıştırın. Yağl

ÇİN LAHANASINDAN SARMA

Lahana sarması ama lahanası biraz değişik, en azından ben ilk defa gördüm buralara gelince. Yer değişikliğinin bu gibi faydalarını da görmek gerekir diye kendime  hatırlatıyorum bu yazıyı yazarken. Belki her yerde vardır ama benim dikkatimi son zamanlarda çeken bir lahana bu; Çin Lahanası... Ben lahana sarmasını çok sık yapmam ama yapmam gereken zamanlar da oluyor tabii, lezzetli bir yemek sonuçta. Güzel yapılmış bir lahana sarmasını yemek de çok zevklidir ayrıca. Bunun için de güzel bir lahana bulmak gerekir, işte bundan dolayı buradaki arkadaşlar ile uzun zamandır arayış içindeydik, denemeler ve tavsiyeler sonucunda bize en yakın lezzeti verecek olan lahanayı bulduk. Şimdi herkes Çin Lahanasını kullanıyor ve çok da memnunuz. Kolay sarılabilir olması ise en güzel tarafı... Bizim lahanalarımıza göre biraz küçük ama olsun hiç fire vermeden sarılabiliyor, en içte kalan göbek kısmı da salatalarda çok lezzetli oluyor. Bu salatayı da bir başka tarifte anlatırım... MALZEMELER Soğa